Denna steg-för-steg-guide visar hur du aktiverar Adobe Flash Player i Safari-webbläsaren.

Kontrollera versionen av Safari på din Mac

Kontrollera vilken version av Safari som används på din Mac innan du börjar. Välj Safari > Om Safari för att kontrollera versionen.

OS X 10.11, macOS 10.12 och senare

1. Öppna Safari och välj Safari > Inställningar.

Inställning av Safaris inställningar
    Inställning av Safaris inställningar
  2. Klicka på fliken Webbplatser och bläddra ned till avsnittet Plugin-program. Sök efter posten Adobe Flash Player.

Sök efter posten Adobe Flash Player
    Sök efter posten Adobe Flash Player
  3. Klicka på kryssrutan för att aktivera Flash Player.

Aktivera Flash Player
    Aktivera Flash Player
  4. Välj önskat alternativ för inställningen Vid besök på andra webbplatser: Fråga, Av eller På.

Välja önskat alternativ
    Välja önskat alternativ
  5. Flash kan också konfigureras för enskilda webbplatser (domäner).  Välj ett alternativ nedan för varje webbplats som visas i avsnittet Tillåt att webbplatser använder det här plugin-programmet med inställningarna nedan: Fråga, Av eller .

Tillåt webbplatser att använda plugin-programmet
    Tillåt webbplatser att använda plugin-programmet
  6. Avsluta Inställningar när du är klar med konfigurationen av Flash Player.

OS X 10.10

1. Öppna Safari och välj Safari > Inställningar.

Inställning av Safaris inställningar
    Inställning av Safaris inställningar

Obs!

Om du visar Safari i helskärmsläge för du muspekaren över den övre delen av webbläsarens skärm för att se hela menyn.

2. Klicka på fliken Säkerhet. Kontrollera att Aktivera JavaScript och Tillåt insticksfiler har markerats. Klicka på Inställningar för plugin-program.

Safari 10.0
    Säkerhetsinställningar för Safari 10.0

3. Välj Adobe Flash Player.

adobe-flash-player-settings

I menyn Vid besök på andra webbplatser väljer du På och klickar sedan på Klar.

setting-on-and-off
  4. För varje webbplats som visas i listan över öppna webbplatser väljer du På i menyn till höger.

safari-step

För OS X 10.8 och 10.9

1. Öppna Safari och välj Safari > Inställningar.

Välj Safari > Inställningar

Obs!

Om du visar Safari i helskärmsläge för du muspekaren över den övre delen av webbläsarens skärm för att se hela menyn.

2. Klicka på fliken Säkerhet. Kontrollera att Aktivera JavaScript och Tillåt insticksfiler har markerats. Klicka på Hantera webbplatsinställningar.

Säkerhetsinställningar
    Säkerhetsinställningar för Mac OS X 10.8 och 10.9

3. Välj Adobe Flash Player.

I popup-menyn Vid besök på andra webbplatser väljer du Tillåt.

Välj Adobe Flash Player

För OS X 10.6 och 10.7

1. Välj Safari > Inställningar.

Välj Safari > Inställningar

Obs!

Om du visar Safari i helskärmsläge för du muspekaren över den övre delen av webbläsarens skärm för att se hela menyn.

2. Kontrollera att Tillåt Java och Tillåt alla andra insticksprogram är markerade på fliken Säkerhet.

Säkerhetsinställningar
    Plugin-program och JavaScript är aktiverade.

3. Stäng fönstret Inställningar.