Från och med den 8 februari 2011 erbjuder Adobe varken support eller säkerhetsuppdateringar för Flash Player 9. Adobe rekommenderar att alla Flash Player-användare med system som stöds uppgraderar till den senaste versionen. Du kan hämta den senaste versionen av Flash Player från Flash Player Download Center.

Om din dator inte uppfyller systemkraven för installation av den senaste versionen av Flash Player kan du fortsätta använda Flash Player 9. Detta är emellertid förenat med vissa potentiella risker. Om du vill installera eller installera om Flash Player 9 på en äldre dator kan du läsa Arkiverade versioner av Flash Player.

Inaktivera automatiska meddelanden om uppdatering på äldre datorer

Adobe rekommenderar att du låter automatiska meddelanden om uppdatering vara aktiverade så att du informeras om de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna när de blir tillgängliga. Men om din dator inte stöder den senaste versionen av Flash Player så kan du inaktivera påminnelser om uppdateringar.

Så här gör du för att inaktivera automatiska meddelanden och fortsätta använda Flash Player 9:

1. Öppna Inställningshanteraren för Adobe Flash Player i en ny flik eller i ett nytt webbläsarfönster.
  2. Välj Panelen Globala meddelandeinställningar från Inställningshanterarens meny till vänster i fönstret.
  3. När panelen Globala meddelandeinställningar visas avmarkerar du alternativet Meddela mig när det finns en uppdatering av Adobe Flash Player.

Supportpolicy

Då och då avbryts stöd för produkter och tekniker i takt med att marknadens villkor och andra omständigheter ändras. Detta är ett normalt inslag i Adobes verksamhet. Adobes supportpolicy för Adobe Flash Player är att stödja den senaste och den närmast föregående större uppdateringen (http://www.adobe.com/support/programs/policies/supported.html). Flash Player 9 släpptes i juni 2006 och har en marknadsandel på mindre än 2 % enligt Millward Browns marknadsundersökning från december 2010. Efter att ha stött Flash Player 9 i fem år avbryter nu Adobe stödet för att istället fortsätta fokusera på att utveckla nya versioner av Flash Player.