Dessa anvisningar gäller för Windows. Om du använder Mac, se Felsökning av spel, video, ljud | Flash Player | Mac.

Flash Player-information

Om Flash Player har installerats på datorn visas Flash Player- och operativsystemsversionen i följande ruta. Om Flash Player inte har installerats visas ett felmeddelande.

Problem

Du har problem med att köra video, ljud eller spel som använder Flash Player.

Lösningar

1. Kontrollera att den senaste versionen av Flash Player har installerats

1. Kontrollera att du har installerat den senaste Flash Player-versionen.

2. Inaktivera ActiveX-filtrering (om du använder Internet Explorer 9)

1. Välj Verktyg > Säkerhet i Internet Explorer. Om ActiveX-filtrering har markerats avmarkerar du den.

Markera Verktyg och Säkerhet, avmarkera ActiveX-filtrering
  2. Stäng Internet Explorer och starta sedan om programmet.

3. Aktivera Flash Player-tillägg (om du använder Internet Explorer)

1. Välj Verktyg > Hantera tillägg.

Välj Verktyg, Hantera tillägg
  2. Markera Alla tillägg i snabbmenyn i den vänstra rutan under Visa på skärmen Hantera tillägg. Alla tillägg för Internet Explorer visas i den högra panelen.

Markera alla Tillägg

3. Markera Shockwave Flash-objekt och klicka på Aktivera i den högra panelen under Adobe Systems Incorporated. Klicka sedan på Stäng.

Välj Shockwave Flash-objekt, klicka på Aktivera

4. Stäng Internet Explorer och starta sedan om programmet.

4. Kontrollera att du har den senaste versionen av Flash Player (om du använder Chrome)

Du behöver inte installera Flash Player om du använder Chrome. Flash Player är integrerat i Chrome och som standard aktiverat. Chrome uppdateras automatiskt när en ny version av Flash Player är tillgänglig. Kontrollera vilken version du har av Chrome och Flash Player genom att välja Chrome > Om Google Chrome.

• Om meddelandet Google Chrome är uppdaterat visas har du den senaste versionen av Chrome.
  • Om Chrome inte är uppdaterat klickar du på Uppdatera nu.

5. Ta bort all sökhistorik i Flash Player

1. Välj Start > Kontrollpanelen.
  2. Dubbelklicka på Flash Player.
  3. Klicka på Avancerat i inställningshanteraren i Flash Player.

4. Klicka på Ta bort alla i Söka i data och inställningar.

Klicka på Ta bort alla

6. Ta bort Flash Player-cachminne

1. Välj Start > Kör. (Klicka på Start och skriv Sök program och filer i Windows 7.)

2. Skriv %appdata%\Adobe och klicka på OK.

Skriv %appdata% \Adobe och klicka på OK
  3. Ta bort Flash Player-mappen.
  4. Upprepa steg 1 och skriv %appdata%\Macromedia.

5. Ta bort Flash Player-mappen.

7. Inaktivera Flash Player-maskinvaruacceleration

1. Högerklicka på Flash Player-versionen ovan.

2. Välj Inställningar.
  3. Avmarkera Aktivera maskinvaruacceleration om det är markerat på fliken Visa.

Avmarkera Aktivera maskinvaruacceleration

8. Öka lagringsutrymmet för en viss webbplats

Utför endast den här åtgärden om du har problem med en viss webbplats.

1. Gå till sidan Lagringsinställningar för Flash Player. På den här sidan kan du ändra lagringsinställningarna för webbplatser du har besökt.
  2. Välj den webbplats som du har problem med från listan över besökta webbplatser.

3. Flytta skjutreglaget till 10 MB.

Flytta det övre skjutreglaget till 10 MB

9. Rapportera frågan till Flash Player-forumet

Om du fortfarande har problem ska du rapportera det till Flash Player-forum.

10. Inaktivera RealPlayer-funktionalitet

Inaktivera RealPlayer-funktionaliteten (hämtar och registrerar) om du använder Flash Player 11.3 på Mozilla Firefox. För att göra detta ska du ta en titt på Problem #1 i Problem | Flash Player 11.3 | Mozilla Firefox