Adobe Flash Player finns i Google Chrome (32-bitars). Därför behöver inte Chrome hämta Flash Player separat.

Det här dokumentet behandlar frågor om den förbättrade supporten för Flash Player i Google Chrome.

Hur installerar jag den senaste versionen av Flash Player i Google Chrome?

Chrome-användare behöver inte hämta nya versioner av Flash Player. Chrome uppdateras automatiskt när en ny version av Flash Player är tillgänglig. På så sätt har användarna alltid de senaste säkerhetsuppdateringarna.Välj Om Google Chrome under menyn Verktyg för att kontrollera att Chrome är uppdaterat. (Skiftnyckelikonen vid adressfältet i Chrome representerar menyn Verktyg.)  Det kan ta lite tid innan uppdateringar når alla Chrome-användare.

Avancerade användare och utvecklare kan även installera särskilda versioner av plugin-program för Flash Player. Dessutom kan de installera förhandsgransknings- eller releaseversioner av Flash Player och köra utvecklares felsökningsversioner av Flash Player.

På vilket sätt skiljer sig den integrerade versionen av Flash Player som medföljer Google Chrome från plugin-programmet som installeras separat?

Oavsett webbläsare ger alla versioner av Flash Player dig samma speciella upplevelse av en rad olika program och innehåll på webben. Tack vare att Flash Player finns i Google Chrome slipper användare installera Flash Player separat och kan njuta av en smidig webbupplevelse. Chrome uppdaterar automatiskt den integrerade Flash Player-programvaran för att skydda användare med de senaste säkerhetsuppdateringarna.

När en integrerad Flash Player-programvara i Chrome inaktiveras använder Chrome den hämtade plugin-versionen av Flash Player om den är installerad på användarens dator.

Om flera plugin-program av Flash Player är aktiverade använder Chrome det integrerade Flash Player-programmet.

Om du inte är en utvecklare som behöver en felsöknings- eller förhandsversion av Flash Player, rekommenderar Adobe att Chrome-användare använder den version av Flash Player som finns integrerad i webbläsaren.

Obs! Det integrerade Flash Player-programmet i Chrome har ett annat filnamn än systemplugin-programmet. Se till att du har valt rätt plugin-program när du aktiverar eller inaktiverar det.

Plattform Integrerat plugin-program Systemplugin-program
Windows pepflashplayer.dll NPSWF32.dll
Mac OS PepperFlashPlayer.plugin Flash Player.plugin
Linux libpepflashplayer.so libflashplayer.so

Hur kan jag köra systemplugin- och felsökningsversioner eller alternativa versioner av Flash Player i Google Chrome?

Utvecklare som använder Google Chrome kan hämta och installera en separat felsöknings- och förhandsversion av Flash Player som ett systemplugin-program. Avancerade användare som vill installera en ny version av Flash Player innan de får en automatisk uppdatering via Chrome kan installera och använda ett separat systemplugin-program.

Adobe rekommenderar dock att Chrome-användare som inte är utvecklare väljer en Flash Player som finns i webbläsaren. Om användare använder versioner av Flash Player som har installerats enligt stegen nedan, kan det inte dra nytta av de automatiska uppdateringarna av Flash Player som Chrome tillhandahåller.

Installera och använda en alternativ version av Flash Player:

1. Hämta och installera lämpligt systemplugin-program. Detta plugin-program kan vara en felsöknings-, förhands- eller releaseversion av Flash Player. (Arkiverade releaseversioner av systemplugin-programmet finns i Arkiverade versioner av Flash Player.)

2. Skriv about:plugins i adressfältet längst upp i ett webbläsarfönster i Chrome.

3. Klicka på Information längst upp till höger på sidan.

4. Hitta Flash (eller Shockwave Flash)-posten för det integrerade plugin-programmet på sidan och klicka på den motsvarande Inaktivera-knappen. Se tabellen med plugin-filnamn ovan för att hitta det integrerade plugin-programmet.

5. Hitta Flash (eller Shockwave Flash)-posten för systemplugin-programmet på sidan och klicka på den motsvarande Aktivera-knappen. Se tabellen med plugin-filnamn ovan för att hitta systemplugin-programmet.

6. Stäng alla fönster i Chrome och starta om webbläsaren.

Chrome använder det installerade systemplugin-programmet. Gå till Hjälp med Flash Player för att kontrollera vilken version av Flash Player som körs i webbläsaren.

Jag kan inte se multimedieinnehåll. Hur aktiverar jag Flash Player?

Du kanske har inaktiverat Flash Player i Chrome. Aktiver det på nytt:

1. Skriv about:plugins i adressfältet längst upp i ett webbläsarfönster i Chrome.

2. Klicka på Information längst upp till höger på sidan.

3. Hitta Flash (eller Shockwave Flash)-posten på sidan med plugin-program och klicka på den motsvarande Aktivera-knappen.

4. Stäng alla fönster i Chrome och starta om webbläsaren.