Inaktivera maskinvaruacceleration och använd programvarurendering istället för maskinvarurendering för att visa webbsidan.

Följ dessa steg om du använder Internet Explorer 9 i Windows:

1. Flash Player kan inte spela upp video när jag ändrar upplösningen till helskärmsläge. Det här är ett känt fel som uppstår på vissa datorer med Intel HD Graphics när Internet Explorer 9 körs.

Prova någon av de här lösningarna först:

Välj Start > Kontrollpanelen och klicka på Internetalternativ.
  2. Klicka på fliken Avancerat och gå till området Accelererad grafik.
  3. Markera kryssrutan Använd programvarurendering istället för GPU-rendering.
  4. Klicka på Verkställ och sedan på OK.
  5. Stäng alla öppna webbläsarfönster och starta om Internet Explorer.
  6. Prova att visa webbsidan i Internet Explorer nu.

Om du vill utnyttja prestandafördelarna du får med maskinvaruacceleration måste du återaktivera maskinvaruacceleration efter att du har löst det här problemet. Följ i sådana fall stegen ovan och avmarkera kryssrutan Använd programvaruacceleration istället för GPU-rendering.

Uppdatera drivrutinerna till Intel HD Graphics

I vissa system kan du lösa problemet genom att uppdateraIntel HD Graphics-drivrutinerna. Det har rapporterats att version 8.15.10.2361 och senare av drivrutinen inte drabbas av det här felet. Tyvärr måste vissa system hämta uppdateringarna direkt från systemtillverkaren. Adobe samarbetar för närvarande med systemtillverkare för att se till att de senaste drivrutinerna ingår i framtida versioner.

Mer information

Problemet uppstår i system med Intel HD Graphics-adaptrar som använder Internet Explorer 9.

Maskinvaruacceleration är en ny funktion i Internet Explorer 9. Funktionen innebär att Internet Explorer kan flytta all grafik- och textrendering från CPU (Central Processing Unit) till GPU (Graphics Processing Unit).

Flash Player 10 och senare versioner kan använda ditt systems grafikmaskinvara för att accelerera videoavkodning, och på vissa webbplatser kan du även accelerera videovisning. Från och med Flash Player version 10.2 utnyttjar Flash Player också maskinvaruacceleration av grafik i Internet Explorer 9, och förbättrar prestanda för grafik med maskinvarurendering.

Fler problem och lösningar

Om du fortfarande har problem att spela video med Flash Player kan du prova följande lösningar: