Obs! Om du är utvecklare, se Jag är utvecklare och jag måste rapportera en Flash Player-krasch.

Det här dokumentet beskriver processen för att rapportera kraschar i Flash Player. Den information som du anger när du rapporterar kraschar kan hjälpa Adobe att förbättra Flash Player.

Gör så här för att rapportera en Flash Player-krasch:

1. Lägg till ett fel i Adobe Bugbase

Innan du lägger till ett fel i AdobeBugbase se till att du anger den information som krävs för att inkludera i felet.

Information som ska inkluderas i felet

• Flash Player-version på datorn.
  • Kort förklaring om vad som orsakade kraschen. Användbart är också skärmdumpar av händelsen, en video eller båda delarna.
  • Korrekt URL där kraschen inträffade. Det blir enklare att identifiera problemet om korrekt URL har angivits, även om kraschen verkar uppstå på många ställen.
  • En kraschlogg. Beroende på vilken webbläsare och operativsystem du har, se Skapa en Flash Player-kraschlogg.
  • Systemuppgifter. Mer information finns i följande avsnitt beroende på datorns operativsystem:

Steg för att lägga till ett fel

1. Logga in i Bugbase med Adobe-ID och lösenord. Om du inte har något Adobe-ID skapar du ett genom att klicka på knappen Skapa ett Adobe-konto.

2. Klicka på Lägg till fel.
  3. Markera Flash Player som produkt. Markera detaljer, t.ex. version, produktområde, frekvens, feltyp, konstruktion, plattform, språk för Flash Player och operativsystem.

Obs!
    Markera Krasch som feltyp.
  4. Ange rubrik, beskrivning, steg för att återskapa och information som du har nedtecknat.
  5. Bifoga kraschrapporten och klicka på Skicka.

Obs! När du har lagt till ett fel erhåller du inget nummer för felet. Du kan inte spåra felet. Den angivna informationen är viktig och Adobe tackar dig för ditt arbete.

2. Skapa en diskussion i Flash Player-forumet

De här åtgärderna hjälper andra som erfar liknande kraschar och de kan dela feedback genom att rösta och kommentera.

1. Logga in på forum med Adobe-ID och lösenord.
  2. Under Åtgärder klicka på Starta en diskussion.

Starta en diskussionslänk
  3. Ge en kort beskrivning av felet och URL var kraschen hände. Ange även den information som du nedtecknat när du lade till felet i Bugbase.
  4. Klicka på Posta meddelandet.

Obs! Du kan inte lägga till en referens till felet som du skapade i Bugbase eftersom du inte får vare sig URL eller nummer för felet.

Skapa en Flash Player-kraschlogg

Google Chrome i Windows

1. Visa dolda filer.

2. Starta Chrome och upprepa stegen som resulterade i att Flash Player kraschade.
  3. Öppna följande mappar:

I XP: C:\Dokument och inställningar\<användarnamn>\Lokala inställningar\Application Data\Google\CrashReports

I Vista och Windows 7: C:\Användare\<användarnamn>\AppData\Local\Google\CrashReports

Windows Explorer katalogvy

4. Hitta kraschloggen, Chrome-last.dmp.
  5. Kopiera den till en plats där du enkelt kan hitta den (t.ex. till skrivbordet).

6. Bifoga kraschloggen till felrapporten.

Mozilla Firefox i Windows

1. Visa dolda filer.

2. Starta Chrome och upprepa stegen som resulterade i att Flash Player kraschade.

Om en kraschlogg genereras, visas länken Skicka kraschrapport. Klicka inte på den här länken.

Om en kraschlogg inte genereras visas meddelandet Ingen rapport tillgänglig. I det här fallet dokumenterar du ditt fel med all relevant information. Nämn även att kraschloggen inte kunde genereras. Fortsätt med steg 3.

Flash Player kraschskärm
  3. Öppna följande mappar:

I XP: C:\Dokument och inställningar\<användarnamn>\Lokala inställningar\Application Data\Google\CrashReports

I Vista och Windows 7: C:\Användare\<användarnamn>\AppData\Local\Google\CrashReports

Kraschrapporter i Windows Explorer

4. Klicka på rubriken Ändrat datum för att snabbt hitta den senaste kraschloggen.

5. Hitta kraschloggfilen som slutar med.dmp.
  6. Kopiera den till en plats där du enkelt kan hitta den (t.ex. till skrivbordet).

7. Klicka på Skicka kraschrapporten (som omnämns i steg 2).

8. Öppna ett Firefoxfönster och skriv in om: kraschar i adressfältet.

om: kraschar i adressfältet
  9. Klicka på den senaste rapport och kopiera den senaste kraschens URL.
  10. Bifoga kraschloggen (steg 6) eller kraschens URL (steg 9) i felrapporten.

Safari i Vista och Windows 7

1. Ladda ner följande filer: Aktivera kraschlogg.reg och Inaktivera kraschlogg.reg.
  2. Dubbelklicka på Aktivera kraschlogg.reg. I dialogrutan för registerredigering klickar du Ja.

3. Starta om datorn.
  4. Starta Safari och gå till en sida med mycket medieinnehåll (som t.ex. sidan Om Flash Player).

5. Upprepa stegen som resulterade i att Flash Player kraschade.
  6. Efter kraschen öppnar du ett filwebbläsarfönster och skriver in följande i navigeringsfältet: %localappdata%

7. Gå till mappen Kraschdumpar.
  8. Markera den senaste använda filen som visas i följande format: iexplore.exe.<somenumber>.dmp
  9. Dubbelklicka på filen Inaktivera kraschlogg.reg i steg 1 och klicka på ok.
  10. Starta om datorn.
  11. Bifoga kraschloggen till felrapporten.

Safari i Windows XP

1. Visa dolda filer.

2. Starta Safari och gå till en sida med mycket medieinnehåll (som t.ex. sidan Om Flash Player).

3. Upprepa stegen som resulterade i att Flash Player kraschade.
  4. Öppna följande mapp efter kraschen: C:\Dokument och inställningar\Alla användare\Application Data\Microsoft\Dr Watson

5. Leta upp filen med namnet user.dmp.
  6. Kopiera den till en plats där du enkelt kan hitta den (t.ex. till skrivbordet).

7. Bifoga kraschloggen till felrapporten.

Internet Explorer med Vista och Windows 7

1. Ladda ner följande filer: Aktivera kraschlogg.reg och Inaktivera kraschlogg.reg.
  2. Dubbelklicka på Aktivera kraschlogg.reg. I dialogrutan för registerredigering klickar du Ja.

Dialogruta för registerredigerare

3. Starta om datorn.
  4. Starta Internet Explorer och gå till en sida med mycket medieinnehåll (t.ex. sidan Om Flash Player).

5. Upprepa stegen som resulterade i att Flash Player kraschade.

Internet Explorer har slutat fungera
  6. Efter kraschen öppnar du ett filwebbläsarfönster och skriver in följande i navigeringsfältet: %localappdata%

Skriv %localappdata%
  7. Gå till mappen Kraschdumpar.

Mappen Kraschdumpar
  8. Markera den senast använda filen som visas i följande format:
    iexplore.exe.<somenumber>.dmp

Sök .dmp fil
  9. Kopiera den till en plats där du enkelt kan hitta den (t.ex. till skrivbordet).

10. (Valfritt) Dubbelklicka på filen Inaktivera kraschlogg.reg som du hämtat i steg 1 och klicka på ok.

Obs! Datorn kan ha kraschloggar aktiverade för att spara de sista tio krascherna för framtida referens.

11. Starta om datorn.

12. Bifoga kraschloggen till felrapporten.

Internet Explorer i Windows XP

1. Visa dolda filer och kataloger.

2. Starta Internet Explorer och gå till en sida med mycket medieinnehåll (t.ex. sidan Om Flash Player).

3. Upprepa stegen som resulterade i att Flash Player kraschade.

Internet Explorer felruta
  4. Öppna följande mapp efter kraschen: C:\Dokument och inställningar\Alla användare\Application Data\Microsoft\Dr Watson

Windows Explorer-fönster
  5. Hitta kraschloggen som heter user.dmp och kopiera den till en plats där du enkelt kan hitta den (t.ex. till skrivbordet).

6. Bifoga kraschloggen till felrapporten.

Google Chrome i Mac OS X

1. Starta Chrome och upprepa stegen som resulterade i att Flash Player kraschade.

Chrome felruta
  2. Öppna Finder och öppna därefter följande mapp: <användarnamn>/Library/Application/Support/Google/Chrome/Crash reports

Mappen kraschrapporter
  3. Hitta kraschloggfilen som slutar med .dmp.
  4. Kopiera den till en plats där du enkelt kan hitta den (t.ex. till skrivbordet).

5. Bifoga kraschloggen till felrapporten.

Mozilla Firefox i Mac OS X

1. Starta Chrome och upprepa stegen som resulterade i att Flash Player kraschade.Följande skärmbild visas.

Firefox felruta

Om en kraschlogg genereras, visas länken Skicka kraschrapport. Klicka inte på länken.

Om en kraschlogg inte genereras visas meddelandet Ingen rapport tillgänglig. I det här fallet dokumenterar du ditt fel med all relevant information. Nämn även att en kraschrapport inte genererades.Annars fortsätter du med steg 2.

2. Öppna Finder och gå till <användarnamn>/Library/Application/Support/Firefox/Crash Reports/pending.

Firefox felruta
  3. För att snabbt hitta den senaste kraschloggen sorterar du efter Ändrat datum.
  4. Hitta kraschloggfilen som slutar med. dmp. och kopiera den till skrivbordet.
  5. Klicka på Skicka kraschrapporten som omnämns i steg 1.
  6. Starta Firefox och skriv in om: kraschar i adressfältet.

Firefox om: kraschar
  7. Klicka på den senaste ID-rapporten och kopiera den senaste kraschens URL.
  8. Bifoga kraschloggen som du sparat eller kraschens URL i felrapporten.

Google Chrome i Linux

Mer information om hur du skapar en kraschlogg: Avbugga Chromiumkraschar.

Bifoga kraschloggen till felrapporten.

Chrome i Linux felruta

Mozilla Firefox i Linux

1. Starta Chrome och upprepa stegen som resulterade i att Flash Player kraschade. Följande skärmbild visas.

Firefox fel

Om en kraschlogg genereras, visas länken Skicka kraschrapport. Klicka inte på länken.

Om en kraschlogg inte genereras visas meddelandet Ingen rapport tillgänglig. I det här fallet dokumenterar du ditt fel med all relevant information. Nämn även att en kraschrapport inte genererades. Annars fortsätter du med steg 2.

2. Öppna ett filwebbläsarfönster och se till att Visa > Visa dolda filer är aktiverat.
  3. Navigera till följande katalog: Hem/<Användarnamn>/.mozilla/firefox/Crash Reports/pending

Väntar på mapp för kraschrapporter
  4. Arrangera enheterna Efter ändringsdatum för att snabbt hitta den senaste kraschloggen.
  5. Hitta kraschloggen som slutar med .dmp och kopiera den till en plats där du enkelt kan hitta den (t.ex. till skrivbordet).

6. Klicka på Skicka kraschrapporten som omnämns i steg 1.
  7. Öppna ett Firefoxfönster och skriv om: kraschar i adressfältet.
  8. Klicka på den senaste ID-rapporten och kopiera den senaste kraschens URL.

Markerad ID-rapport
  9. Bifoga kraschloggen som du sparat eller kraschens URL i felrapporten.

Safari i Mac

1. Öppna Safari och upprepa stegen som resulterade i att Flash Player kraschade.
  2. Navigera till följande katalog:

• I Safari 5 senare: /Användare/<användarnamn>/Library/Logs/DiagnosticReports
    • I Safari 4: /Användare/<användarnamn>/Library/CrashReporter
  3. Bifoga följande filer med kraschrapporten:

• I Safari 5 senare: plugin-container_<date_time>_<machineName>.crash
    • I Safari 4: Flash Player_<date_time>_<machineName>.crash