Kommandoradsargumentet fungerar inte längre i Flash Player 10.1 när du utför en tyst installation eller avinstallation.

Lösning

Kommandoradsargumenten har ändrats i Flash Player 10.1. Du måste inte längre använda argumentet -clean/-force för att tvinga en fullständig avinstallation av Flash Player när ett fristående avinstallationsprogram används. Om FlashUtil.exe används för avinstallation måste du dock fortfarande använda argumentet -force för att utföra en fullständig avinstallation.

Obs! De argument som är förtecknade nedan gäller endast installationsprogrammet med filtillägget EXE, inte det med MSI.

De nya kommandoradsargumenten är följande:

• -install: Utför en tyst installation av Flash Player.
  • -uninstall: Utför en tyst avinstallation av Flash Player.
    • Obs! Dessa argument kan användas med ett fristående avinstallationsprogram, eller med FlashUtil.exe i katalogen \Macromed\Flash
  • -uninstall {activex | plugin}: Utför en avinstallation av en specifik spelare, antingen ActiveX (Internet Explorer) eller ett plugin-program (andra webbläsare).
    • Obs! Detta argument kan användas med ett fristående avinstallationsprogram, eller med FlashUtil.exe i katalogen \Macromed\Flash.
    • Obs! Vid avinstallation av en specifik spelare måste denna specifika typ av spelare anges med det tysta avinstallationsargumentet. Annars  fungerar inte avinstallationen och båda typerna av spelare  avinstalleras.