I det här dokumentet finns en lista över GPU-chipset och grafikdrivrutiner som inte stöds av Stage3D-funktionen som introducerades i Flash Player 11 (datorprogram) och AIR 3 (datorprogram). I ett sådant scenario körs fortfarande innehållet, men Flash Player 11 och AIR 3 återgår till programvarurendering.

Obs!

Om du använder API:er för Stage3D, behandlas innehållet snabbare även med programvarurendering (ca. 10 gånger fortare ibland) än med tidigare versions av Flash Player eller Adobe AIR.

Alla plattformar

När en begränsad profil för Stage3D används:

• Alla GPU som inte stöder Pixel Shader version 2.0 eller senare
  • Chrome VIA-chipset

När en baslinje-profil används för Stage3D:

• Alla GPU som inte stöder Pixel Shader version 2.0 eller senare
  • Intel GMA-processorer som inte stöder Pixel Shader 2.x: 740, i752, IEG, IEG2, GMA 900, GMA 950, GMA 3000, GMA 3100, GMA 3150
  • Chrome VIA-chipset

Windows

När en begränsad profil för Stage3D används, alla grafikdrivrutiner äldre än:

• 1 januari 2006 (Flash Player 11.4/AIR 3.4)
  • 1 januari 2005 (Flash Player 11.4/AIR 3.4) för Intel GMA-baserade kort.

När en baslinje-profil används för Stage3D, alla drivrutiner äldre än:

• 1 januari 2009 (Flash Player 11/AIR 3)
  • 1 januari 2008 (Flash Player 11.2/AIR 3.2)
  • 1 januari 2006 (Flash Player 11.4/AIR 3.4)
  • NVIDIA drivrutin 8.17.11.9621
  • NVIDIA drivrutin 8.17.11.8267
  • Alla Intel GMA-drivrutiner före X.X.10.2021

Mac OS

När en begränsad profil för Stage3D används:

• Alla Intel GMA-processorer
  • ATI Radeon X1600
  • ATI Radeon 2400
  • Firefox 3.6 och tidigare
  • Mac OS X 10.5 eller tidigare

När en baslinje-profil används för Stage3D:

• Alla Intel GMA-processorer
  • ATI Radeon X1600
  • ATI Radeon 2400
  • Firefox 3.6 och tidigare
  • Mac OS X 10.5 eller tidigare

*På Linux stöds endast maskinvaruacceleration i Google Chrome.

*Intel HD GPU stöds helt för både Mac OS och Windows.

Rekommendation

Uppdaterade drivrutiner korrigerar troligen alla programvaruåtergångar du råkar ut för. Om programvaruåtergångar fortfarande inträffar efter att du har uppdaterat drivrutinerna, är det troligt att ditt chipset inte stöds.

Sök uppdateringar för drivrutiner på följande länkar:

Utvärdera din aktuella GPU

• Om Stage3D renderas med en DirectX- eller en OpenGL-drivrutin används en maskinvaruaccelererad yta.
  • Om Stage3D renderas med Software Hw_disabled används programvarurendering.

SWF-filen nedan rapporterar om GPU:n på din aktuella dator stöder Stage3D.

Hämta