Om din webbkamera inte fungerar och du inte kan se några bilder ska du testa dessa steg:

• Om du är på en webbplats som använder webbkameran ska du testa en annan webbläsare.
  • Avsluta alla andra program som använder webbkameran, t.ex. Yahoo! Messenger. Prova sedan att komma åt webbkameran med programmet som du vill använda. Bara ett program i taget kan använda webbkameran.
  • Ändra Flash-inställningar.
    1. Gå till en webbsida som använder Flash med en webbkamera.
      När sidan har lästs in visas ett popup-fönster med en fråga om du vill tillåta att webbplatsen får åtkomst till din webbkamera och mikrofon.
    2. Klicka på Tillåt.
      Knappen Tillåt
    3. Om webbkameraområdet är tomt ska du högerklicka på det.
    4. Välj Inställningar.
      Klicka på Inställningar
    5. Klicka på webbkameraikonen och ändra kameraalternativet till att matcha den webbkamera som du använder. Om du till exempel använder en inbyggd kamera ska du välja Integrerad kamera.
      Integrerad kamera
    6. Klicka på sekretessikonen och se till att alternativet Tillåt är markerat.
      Tillåt åtkomst
    7. Klicka på Stäng.
      Om webbkameran fungerar visas en förhandsgranskning.
    8. Gå till webbplatsen där du hade problem med webbkameran och upprepa dessa steg.
  • Radera cacheminne och cookies. Stäng webbläsaren och öppna den på nytt.
    • I Internet Explorer ska du klicka på Verktyg > Internetalternativ > Allmänt. Under Sökhistorik ska du klicka på Ta bort.
      Ta bort sökhistoriken
    • Klicka på Verktyg > Alternativ > Avancerat i Mozilla Firefox. Under Offline-lagring ska du klicka på Rensa nu.
      Rensa offline-lagring
    • I Safari ska du klicka på Safari-inställningar > Återställ Safari.
      Återställ Safari
  • Ta bort alla sparade webbplatser från Inställningspanelen för webbplatssekretess.
    1. Gå till Hjälpsidan för Flash Player.
    2. Klicka på Ta bort alla sajter.
      Knappen Ta bort alla sajter
  • Kontrollera att du har den senaste versionen av Flash Player installerad.
    1. Gå till Flash Players produktsida.
    2. Leta upp rutan Versionsinformation på Flash Players produktsida. Rutan visar den version av Flash Player som vi upptäckte på datorn.
    3. Jämför numret i rutan med versionen för din plattform i listan längst ned på sidan. Om versionerna inte matchar ska du avinstallera Flash Player och installera den senaste versionen.
  • Om du använder en extern webbkamera ska du kontrollera att du har den senaste drivrutinen installerad. Gå till webbkamerans tillverkares webbplats för att få den senaste informationen.