Välj ut den bästa delen av pixel- eller vektorbilden – minska filstorleken och förbättra prestanda.
crop-image_1800x1012

Obs: Du behöver ha den senaste versionen av Adobe Illustrator CC (2017) för att se dessa förbättringar.

Dra in en bild från datorn eller välj Arkiv > Montera för att lägga till en bild på ritytan. Markera bilden med markeringsverktyget och använd sedan någon av dessa tekniker för att beskära den länkade eller inbäddade bilden.

crop-image-step-1

Det är bara att högerklicka och välja Beskär bild på snabbmenyn.

Om du arbetar med en länkad bild kommer du att se ett meddelande att en kopia av den länkade filen kommer att bäddas in efter beskärning. Klicka på OK för att fortsätta.

crop-image-step-2

Eller klicka på Beskär bild överst på kontrollpanelen. Läs mer om beskärningsalternativen i Beskära bilder.

crop-image-step-3

Du kan också välja Objekt > Beskär bild.

crop-image-step-4

Justera beskärningsgränserna

Dra hörnwidgetarna och kanthandtagen för att justera beskärningsrektangeln. Tryck på Skift samtidigt som du drar för att ändra storleken proportionellt; tryck på Alt (Windows) eller Option (macOS) samtidigt som du drar för att skala beskärningen från mittpunkten.

crop-image-step-5

Du kan positionera om beskärningsrektangeln enkelt – klicka någonstans innanför gränserna och dra till en annan
plats. Tips: Använd stödlinjerna och rutnätet som hjälp att beskära mer exakt och använd Smarta stödlinjer för att justera beskärningsgränsen efter andra objekt i kompositionen.

Tryck på ESC om du vill avbryta beskärningen.

När du är nöjd trycker du på Enter (Windows) eller Retur (macOS) för att beskära bilden och permanent ta bort pixlar och bilddelar utanför beskärningsgränsen.

crop-image-step-6