Lär dig grunderna i hur du omformar och redigerar illustrationer i Adobe Illustrator CC, inklusive hur du ändrar storlek, använder grupper, justerar objekt med mera.

Omforma grafik

Lär dig hur du omformar grafik med markeringsverktyget, omformningspanelen och olika omformningsverktyg.

I denna lektion: Omforma grafik

1. Välj en form med markeringsverktyget på panelen Verktyg.
  2. Dra i ett markeringsformhandtag och ändra storlek på formen eller ändra form. Med de smarta stödlinjerna kan du se när du har ändrat storlek till en perfekt cirkel.
  3. Välj Fönster > Omforma om du vill justera grafik numeriskt och med mer precision på omformningspanelen.
  4. Tryck på Skift+Alt (Windows) eller Skift+Option (macOS) och dra i en form så att storleken ändras. Släpp musknappen först och sedan tangenterna.
  5. Markera en form. Markera roteringsverktyget på panelen Verktyg. Klicka på formen där den ska roteras. Dra var som helst runt formen så att den roteras.

Arbeta med grupper av innehåll

Lär dig hur du kombinerar objekt i grupper.

I denna lektion: Gruppera objekt

1. Klicka på verktyget Markering på verktygspanelen. Dra över illustrationen för att markera den.
  2. Välj Objekt > Gruppera om du vill gruppera objekten.
  3. Dra i ett hörn i gruppen om du vill ändra storlek på alla objekt.
  4. Klicka på markeringsverktyget och dubbelklicka på en grupp om du vill redigera de enskilda objekten. Tryck på Esc om du vill avsluta redigeringen och gruppera om objekten.

Justera innehåll

Lär dig hur du justerar teckningar på olika sätt med justeringsalternativen.

I denna lektion: Justera objekt

• Markera flera objekt. Välj Justera till på panelen Egenskaper till höger om dokumentet och välj alternativet för justera till markering om du vill justera objekten till varandra.
  • Klicka på ett justeringsalternativ om du vill justera objekten till varandra.
  • Markera ett objekt. Öppna panelen Justera (Fönster > Justera). Klicka på Justera till och välj Justera efter rityta om du vill justera objekten efter ritytan.
  • Klicka på ett justeringsalternativ på panelen Justera om du vill justera objekten till varandra.
  • Om du justerar till ett nyckelobjekt kan du justera efter ett specifikt objekt.

Klippa ut och ta bort grafik

Omforma dina illustrationer genom att klippa ut och ta bort innehåll.

I denna lektion: Ta bort och klippa ut grafik

• Markera suddgummit på panelen Verktyg om du vill ta bort vissa objekt. Det är bara det markerade innehållet som tas bort. Håll ned Skift och dra om du vill ta bort i en rak linje.
  • Om du vill klippa ut en bana klickar du och håller ned suddgummit och markerar saxen.
  • Om du vill klippa ut en form i flera former klickar du och håller ned suddgummit och markerar kniven.

Tillbaka till: Skapa och redigera former | Härnäst: Ändra färger och linjer

Presentatör: Brian Wood

Designer: Lidia Lukianova, Martin Hoang