Använd vektorformer för att skapa en logotyp som ser bra ut både på skärmen och i tryck. Vektorgrafik kan skalas till vilken storlek som helst – från visitkort till affischtavlor – utan att tappa i kvalitet.
logo-design_1800x1012-1

Sätt igång med ett logotypprojekt

Öppna ett nytt dokument och förbered arbetsytan. Ta gärna in en referensbild som inspiration och använd lagerpanelen för att hantera grafiken på ett smidigt sätt.

Skapa ett nytt dokument (0:50); Återställa arbetsytan (1:28); Montera referensbild (2:00); Öppna lagerpanelen (2:25)

Använda enkla former för att skapa komplex grafik

Kombinera rektanglar, trianglar, cirklar och frihandsformer för att bygga upp grafiken. Använd Smarta stödlinjer för att justera de olika elementen.

Aktivera Smarta stödlinjer (0:12); Redigera en dynamisk form (1:13); Rita en form på frihand (4:28)

Lägga till färger

Välj de färger du vill använda och se till att du utforskar den enorma samlingen av färdiga färgkombinationer i smidiga Bibliotek för färgrutor. Om du vill ha färger och former nära till hands lägger du bara till dem i något av dina Adobe Creative Cloud Libraries.

Redigera en färg (0:56); Spara färg i ett bibliotek (1:19); Utforska färgbibliotek (2:50); Lägga på en linje (4:05)

Finjustera logotypen

Nu kan du ändra skalan på formerna och rotera dem för att montera toppingen på pizzabiten.

Rotera en form (1:05); Ändra formen (1:16); Återanvända färg från bibliotek (3:51)

Lägga till text

Avrunda logotypsarbetet genom att lägga till namnet på företaget med de kraftfulla typografifunktionerna i Illustrator. Medlemmar i Creative Cloud kan välja i det stora biblioteket med högkvalitativa typsnitt från Adobe Typekit.

Lägga till text (0:36); Ändra typsnitt (1:08); Lägga till typsnitt från Typekit (1:24); Lägga till mellanrum mellan bokstäver (2:35)

Förhandsvisa och spara logotypen

Se hur logotypen ser ut på dummies av olika PR-föremål som t-shirts och visitkort. Och lär dig hur enkelt det är att spara logotypen för utskrift, dela som PDF, publicera på webben med mera.

Lägga till logotyp i bibliotek (1:03); Spara som PDF (2:11); Spara för webben (2:56); Visa exempellogotyper (4:51)

Skapat av: Brian Wood