macOS Sierra 10.12.4 slutar att svara

macOS Sierra 10.12.4 slutar att svara när du använder Illustrator CC 2017 eller InDesign CC 2017 (utgåva från april 2017) med GPU aktiverat.

Lösning: Uppgradera till den senaste versionen av macOS

Installera de senaste versionerna av Adobe Creative Cloud-program efter att du har uppgraderat till den senaste versionen av macOS Sierra 10.12.5. För mer information, se Få programuppdateringar till din mac.

Lösning: Avaktivera grafikbehandlingsenheten (GPU) manuellt

För att undvika detta problem när du arbetar i macOS 10.12.4 ska du inaktivera GPU inifrån programmet.

1. Öppna Illustrator.

2. Välj Redigera > Inställningar > Prestanda (Windows) eller Illustrator > Inställningar > Prestanda (macOS).

3. Avmarkera GPU-prestanda.

4. Klicka på OK.

5. Avsluta och starta om Illustrator.

Illustrator kraschar vid start efter Maverick-uppgradering

Efter att du har uppgraderat till OS X Mavericks 10.9 kraschar llustrator när du försöker starta det.

Lösning

1. Bläddra till den mapp som innehåller Illustrator plugin-programmen i Finder.

2. Flytta alla tredjeparts plugin-program till en annan mapp.

3. (Viktigt) Tryck och håll nedtryckt Command + Option + Shift, starta Illustrator och håll tangenterna nedtryckta tills Illustrator startar. Detta steg raderar alla Illustrator-inställningar.

Obs!

Det är nödvändigt att trycka på tangentbordskombinationen (Command + Option + Shift) i samma ordning som nämnts ovan.

4. (Tillval) Om du behöver ditt plugin-program från tredje part när du använder Illustrator, försök att lägga till ett plugin-program i taget. Varje gång du lägger till ett plugin-program ska du se till att du följer steg 3 för att starta Illustrator.

Ytterligare information

Plugin-program från tredje part som inte är kompatibla med Mavericks kan orsaka att Illustrator kraschar vid start.

Illustrator kraschar vid start när Suitcase Fusion 5 är installerat

Illustrator CC 2014 (utgåva från oktober 2014, version 2014.1) kraschar när Extensis Suitcase Fusion 5 är installerat.

Lösning

Uppdatera Extensis Suitcase Fusion 5 till den senaste versionen.

Uppdateringslänk

http://www.extensis.com/support/product-support/suitcase-fusion-5/