Plugin-program från tredje part till InDesign

Få ännu fler funktioner i Adobe® InDesign®. Här hittar du de senaste och bästa plugin-programmen från tredjepartsutvecklare.

Plugin-program hittar du också genom att söka i vår databas Partner Finder över utvecklare.

65BIT SOFTWARE

Besök vår partner

EasyCatalogCS
EasyCatalogCS har utformats för produktion av kataloger, broschyrer, prislistor och de flesta andra typer av data- eller designdrivna publikationer. Ni har en fil eller en databas och behöver publicera innehållet med Adobe InDesign CS. Hur gör ni då? Vad händer om detaljerna i filen eller databasen ändras i sista minuten? Och vad händer om ni använder komplex layout för varje post i filen eller databasen? EasyCatalog har svaret.

EasyHistoryCS
Letar du efter Händelsepanelen i InDesign CS? Nu är den här! Nu finns det en händelsepanel för InDesign CS – se alla tillgängliga ångra- och gör-om-steg på en bekväm panel. Dessutom kan EasyHistory CS automatiskt ta ögonblicksbilder av det aktuella uppslaget när dokumentet sparas.

MultiDo
MultiDo är ett kostnadsfritt plugin-program med en meny där du kan göra flera ångra- eller gör-om-operationer i ett enda steg. Menyn uppdateras dynamiskt med de 100 senaste stegen.

AEXTRA

Besök vår partner

InDihyph
InDesign-användare kan nu använda Dieckmann-metoden för avstavning. InDihyph erbjuder mycket exakt avstavning och ger vägledning om bästa positionen för bindestrecket i respektive ord. InDihyph använder speciella algoritmer för att hantera sammansättningar och nyord.

InDihyph stöder InCopy® CS och InCopy CS2 vilket gör det möjligt att använda också i redaktionella system. Programmen finns för över 40 språk.

InDitect Spelling Check
InCopy- och InDesign-användare kan nu dra nytta av Dieckmanns högklassiga stavningskontroll. InDitect använder ett omfattandet internt lexikon för respektive språk. Denna enorma ordlista kompletteras med specifika Dieckmann-algoritmer för ändelser och sammansättningar. InDitect hittar t.ex. felaktig versalisering och ordlistorna kan anpassas efter behov.

InDitect finns för över 30 språk.

Adobe Systems Incorporated

Besök vår partner

Adobe PageMaker Plug-in Pack 1.0
Utnyttja förbättrade funktioner i populära Adobe PageMaker® för InDesign CS.

ANYGRAAF USA

Besök vår partner

Doris32

Doris32-systemet för filhantering och publicering erbjuder multikanalspublicering för tryckta och elektroniska medier och sammanför artiklar, bilder, grafik och annonser i ett gemensamt publiceringssystem med verktyg som integrerar InDesign-baserad paginering, filhantering, bildhantering, internet, trådlöst, utgivning på elektroniskt papper, arkivering, annonshantering samt produktionsplanering och uppföljning.

Atex Media Command

Besök vår partner

Prestige Content Management Systems

Denna produkt är ett komplett publiceringssystem för multimedia och använder relationsdatabaser av standardtyp.

Axaio Software

Besök vår partner

MadeToPrint
MadeToPrint är en internationell standardlösning för att förbättra och effektivisera alla utdataprocesser inifrån InDesign och InCopy. Pluginmodulen ger maximal kraft och flexibilitet för att automatisera utskrifter och skapande av PostScript®, EPS och PDF-filer. MadeToPrint är ett oumbärligt verktyg för alla som arbetar med publicering, grafik eller prepress och som arbetar med fler mer än fem InDesign- eller InCopy-dokument om dagen.

Cacidi Systems

Besök vår partner

Cacidi Extreme Suite 6.0 CS2

Cacidi Extreme Suite 6.0 CS2 är ett paket med alla Cacidi Extreme-produkter som behövs för fullskalig automatiserad produktion av annonser, broschyrer och kataloger. Med Cacidi Extreme Suite CS2, arbetar man helt integrerat med InDesign och utnyttjar till fullo InDesign CS2-funktioner som genomskinlighet, skuggor med mera.

Cacidi LiveMerge 1.0 CS2

Med Cacidi LiveMerge 1.0 CS2 kan man skapa och återanvända designgruppsobjekt och få ett flöde av text och bilder från sin produktdatabas. Fokusera på design och layout och låt Cacidi LiveMerge styra innehållet i dokumentet – som uppdateras automatiskt.

Catalog Extreme 4.0 Basic

Catalog Extreme 4.0 Basic gör det enkelt att skapa moduler. Skapa bara de textfält, bildfält och dekorationsfält du behöver och lägg till de grafikegenskaper du önskar, till exempel linjer, färgfyllningar med mera direkt i InDesign. Spara modulen när du är nöjd.

Catalog Extreme 4.0 Update

I kombination med Catalog Extreme 4.0 Basic kan du med pluginmodulen Update uppdatera dokumentet efter att du har skapat det.

Catalog Extreme 4.0 PageQue

I kombination med Extreme 4.0 Basic kan du med pluginmodulen PageQue manuellt slå samman flera sidor till en komplex flersidig broschyr eller katalog.

Catalog Extreme 4.0 AutoCalc

I kombination med Extreme 4.0 Basic kan du med pluginmodulen AutoCalc beräkna din design även för mycket stora kataloger, prislistor, böcker, telefonkataloger med mera. Baserat på information i textfilen från databasen allokerar AutoCalc automatiskt utrymmet på sidorna.

Contactsheet Pro 2.0

Med Contactsheet Pro 2.0 kan du skapa högkvalitativa kontaktkartor och bildpaket som utnyttjar färghanteringen, tryck- och exportalternativen i InDesign.

Q-to-InDesign Batch 2.0

Med Q-to-InDesign Batch 2.0 kan du automatiskt konvertera dina gamla PageMaker- och QuarkXPress-filer till InDesign-format.

Cropmarks 2.0

Använd Cropmarks 2.0 för att skapa högklassiga skär- och utfallsmärken på ett eller flera objekt.

Comdus Solution

Besök vår partner

TradingBell InCat

TradingBell Catalog Management System gör det möjligt för katalogföretag att sammanställa produktinformation och kategorisera, hantera och automatisera publicering av produktkataloger för tryck, webben, CD och elektroniska marknadsplatser. TradingBell InCat är ett plugin-program för InDesign för att hantera kataloginformationen i databasen, skapa sidlayouter med inlagd produktinformation, förnya uppdateringar i databasen till katalogsidorna med mera.

datalogics Inc.

Besök vår partner

DL Formatter
DL Formatter är en utskriftslösning för variabel hög hastighet, idealisk för skräddarsydd kommunikation i PostScript, PDF eller PPML (Personalized Print Markup Language) för produktionsmiljöer och webbprogram.

Designers Bookshop

Besök vår partner

Grid Calculator Pro Edition
Grid Calculator Pro Edition är ett verktyg för att skapa professionella rutnätsbaserade layouter snabbt och enkelt. För allt från visitkort till tidningar är detta lösningen för en vinnande layout! Ladda ned en kostnadsfri demo.

Directory Resources Corporation

Besök vår partner

Bookman
Bookman erbjuder flera InDesign-tillägg för att automatisera paginering av Yellow Pages-kataloger.

DTP Tools

Besök vår partner

David Blatner's InDesign Tips
Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren InDesign-användare finns det alltid mer att lära sig i detta fantastiska program. InDesign-gurun David Blatner erbjuder tips och tricks för att bli effektivare med InDesign i det här nya (och kostnadsfria!) plugin-programmet.

Kortkommandon

Det här plugin-programmet har tagits fram av David Blatner och DTP Tools för att hjälpa dig att hitta och lägga in kortkommandon snabbt och enkelt.

Page Control 1.0

• Ändra storlek på sidor eller uppslag i ett dokument separat.
  • Få liggande eller stående sidor i samma dokument.
  • Ändra storlek på mallsidor
  • Automatisk storleksändring av sidor enligt mallsidan.
  • Anpassad storlek på monteringsbordet.
  • Skriv ut/tryck eller exportera till PDF med bibehållna sidstorlekar.
  • Inga nya paneler. Page Control-kommandona läggs till på sidpanelen i InDesign.

En kostnadsfri Page Control Reader borgar för att InDesign-dokument med flera olika sidstorlekar kommer att vara tillgängliga för och kunna redigeras av tryckerier och medarbetare som inte har Page Control installerat.

Layer Comps

Layer Comps är ett bekvämt sätt att lagra ögonblicksbilder av vissa viktiga aspekter av dokumentlagren.

Layer Groups

Med pluginmoduler för Layer Groups går det att sortera lager i mappar.

Man kan också ange att ett visst lager inte skrivs ut. På så sätt kan man lätt ha ett lager för kommentarer eller alternativa objekt utan risk för att det av misstag går i tryck.

X-ray

X-ray skapar en ny panel med en lista över alla InDesign-paneler och verktygsfält. Man kan ställa in önskad opacitet för vart och ett av dem.

Listan kan visa antingen alla paneler, eller bara de synliga. Man med ett enkelt klick eller kortkommando slå av/på opaciteten.

Text Count

Det här plugin-programmet innehåller en uppsättning verktyg för att preflighta överskjutande text och bli av med den, beräkna hur mycket text det behövs för att fylla tomt utrymme, passa text till ramen och räkna fram många textattribut i olika intervall.

Cross-References

Cross-References är ett modulärt system för alla slags referenser. Det är en stabil lösning som inspirerats av en liknande funktion i Adobe FrameMaker® men som har större flexibilitet i InDesign-miljön och använder stycke- och teckenformat genom ett XML-drivet format.

History

History förser InDesign med en händelsepanel.

Historys ångra-funktioner begränsas inte till den aktuella sessionen; förändringar kan ångras flera år efter att de gjorts. Förmågan att bevara alla dokumentversioner i en och samma fil sparar lagringsutrymme och bandbredd.

Tetris

Tetris för InDesign är ett kostnadsfritt plugin-program med vilken man kan spela Tetris på InDesign-panelen.

Em Software Inc.

Besök vår partner

DocsFlow
DocsFlow förenar samarbetsfunktionerna i Google Docs med layoutfunktionerna i InDesign.

Med DocsFlow monterar du Google Docs-dokument på webben som InDesign-artiklar, precis som vanliga textfiler. Finessen är att DocsFlow har en dynamisk länk så att du kan uppdatera ändringar från Google Docs i InDesign-innehållet, utan att behöva ersätta innehåll. Det går alltså att formatera, göra layout och mindre ändringar i InDesign, medan ni tillsammans, i realtid på Google Docs, redigerar innehållet utan att förlora något material.

InCatalog

InCatalog skapar transparenta länkar mellan Adobe InDesign-dokument och databaser eller kalkylblad.

Du kan uppdatera priser, grafik och produktinformation automatiskt och även ändra version eller byta språk. När länkar skapats med den lättanvända länkningspanelen kan ändringar göras antingen i dokumentet eller i databasen. Processen kan användas åt båda hållen – ändringar publiceras på den andra sidan när du gör en uppdatering. Länkade element kan flyttas mellan dokument eller bibliotek utan att länken bryts.

Var trygg med InCatalog – dokumenten har alltid samma innehåll som i databasen. InCatalog kan användas med InData för att ge en komplett publiceringslösning.

InData

InData utnyttjar kraften i Adobe InDesign för layout, design, typografi och bildpublicering. InData kan användas för alla datadrivna repetitiva publiceringssteg.

Enkelt uttryckt fungerar InData som ett extra kraftfullt e-postkopplingsprogram. Du skapar en mall i ett vanligt dokument, med regler för hur text och bild ska formateras. Med ett enkelt menykommando bygger InData dokumenten med förbluffande hastighet – hundratals eller tusentals sidor i timmen.

InFlow

InFlow ger automatisk sidinskjutning i InDesign-dokument. InFlow upptäcker ev. överskjutande text och skapar då så många nya sidor som behövs, och kopplar den aktuella artikeln till de nya sidorna så att texten flödar automatiskt.

Xtags

Xtags är ett kraftfullt import- och exporttextfilter som fullt ut stöder QuarkXPress Tags Language plus sina egna Extended Xtags för dokumentuppbyggnad och extrahering i Adobe InDesign.

Med Xtags kan du bygga alla typer av textinnehåll med full formatering, förankra och fylla bild- och textrutor, bygga och fylla rutor som inte är förankrade, storleksanpassa bildinnehåll till rutor, anpassa rutor efter innehållet (text eller bild) på olika sätt, översätta text och taggar vid inmatningen, använda makron för att minska behovet av inskrift, använda mallsidor och uppslag med mera.

I utdatan sparar Xtags innehållet i alla artiklar, inklusive förankrad text och bildrutor, och även struktur och innehåll i markerade texter, bilder eller grupprutor.

Extensis

Besök vår partner

Portfolio 8.5 (fristående version)
Det digitala materialet finns alltid till hands! Har du tusentals bilder, foton och andra digitala filer att hålla reda på? Håll dem i form med Portfolio 8.5.

Portfolio Server 11

Creative Assets Management for Workgroups Portfolio Server 8.5 är navet i er innehållshantering, med allt ni behöver för att hålla ert material redo för användare/avdelningar, kunder, partner eller leverantörer – eller för trygg arkivering.

Suitcase for Windows

Suitcase för Windows® eliminerar de problem med teckensnitt som kreatörer möter dagligen. Det ger ytterst kraftfull teckensnittshantering i Windows.

Suitcase Fusion

Suitcase Fusion eliminerar de problem med teckensnitt som kreatörer möter dagligen. Den kombinerar det bästa av Suitcase och Font Reserve för tillförlitlig och smidig teckensnittshantering.

Suitcase Server X1

En problemfri lösning för hantering av teckensnitt i arbetsgrupper; Suitcase Server säkerställer enhetlig användning av teckensnitten, eliminerar problem med dubbla teckensnitt och ger licenskontroll.

Portfolio

Slipp det tråkiga arbetet med att hålla ordning i datorn genom att skapa en visuell databas av utvalda filer och mappar.

Suitcase

Suitcase ger förhandsvisning och exempelsidor som gör det enklare än någonsin att snabbt hitta rätt teckensnitt.

Suitcase Auto-Activation-plugin för InDesign

Plugin-programmet Suitcase Auto-Activation för InDesign 2.0 aktiverar teckensnitt i både dokument och EPS-bilder (som innehåller inbäddade teckensnitt).

Finite Matters Ltd.

Besök vår partner

PatternStream 3 för InDesign CS2 och CS3

PatternStream 3 för InDesign är ett revolutionerande automatiserat databaspubliceringsprogram som ger grafiska formgivare som använder InDesign ett effektivare sätt att ta fram information i databaser och XML-filer och andra källor för datadrivna projekt som kataloger, register, rapporter, referensböcker och annan mönsterbaserad information för tryck och elektronisk distribution.

Foil, Graphics, & More

Besök vår partner

InDesign Font Catalog

InDesign Font Catalog upprättar en visuell katalog över alla teckensnitt som är tillgängliga för InDesign. För grafiska formgivare är fördelen med InDesign Font Catalog att det skapar grupperade listor med teckensnitt. Endast normalteckensnittet visas i sin helhet, och varje variant (fet, kursiv, kontur, kondenserad och så vidare) visas i en kort lista nedanför normalteckensnittet. 3 till 15 teckensnitt kan listas per sida med aktuellt styckeformat. Man kan också få ett teckensnitt per sida med textprover från 8 till 72 punkter. Man kan välja bort systemteckensnitt och icke-romanska teckensnitt, lägga till en namnlist, välja punktstorlekar, få anpassad text eller standardtexten ”ABCabc123/Quick brown/cozy lummox” samt Letter-eller A4 storlek.

InDesign Image Catalog

InDesign Image Catalog skapar en InDesign-fil av bilder/grafik från en mapp. Du kan själv ange antal bilder per sida, inklusive filnamn eller sökväg, skala bilderna, använda förinställningar av InDesign-dokumentet (så att du snabbt kan gå mellan olika layouttyper) och inkludera undermappar när du monterar alla bilder, inklusive sidrubrik/titel. Programmet klarar att montera de flesta format som InDesign hanterar: TIFF, EPS, AI, PSD, JPG, GIF, PDF (utan lösenordsskydd, en sida eller enbart sidan 1), BMP, PICT.

PDF Bee

PDF Bee förenklar framtagning av enkelsidig PDF från InDesign. PDF Bee körs i lägena automatic eller single document. I läget automatic går PDF Bee till en bevakad mapp för InDesign-filer, öppnar filen, exporterar en PDF-fil eller skriver ut en PostScript-fil och destillerar sedan PS-filen och kopierar PDF-filerna tillbaka till mappen med färdiga filer.

Funktioner: exportera PDF från InDesign, skriva ut enbart PS-filen, skriva ut PS-filen och destillera, ange förinställningar för sparad PDF-export, spara förinställningar för tryck, spara inställningar för destiller-jobb (lokalt i datorn eller ej), automatiskt läsa in en teckensnittsmapp för InDesign-filen, välja utmapp för PDF-filer (för användning med en Pitstop-server eller annan programvara för preflight/postflight) samt få omvända filnamn.

GLUON, Inc.

Besök vår partner

Cropster ID
Yrkesmännens val för tryckmärken. Med utgångspunkt i angivet utfall, beskärning och säkerhetsområde kan du lägga till färgade linjer, skärmärken, dimensionspilar, mätstrippar, logotyper, datum och annat på sidan. Komplexa vikningsinställningar kan skapas, med linjer för vikning samt buntmärken. Alla inställningar kan sparas som förval för enkel återanvändning.

ProScale ID

Världens främsta skalningsverktyg för InDesign har funktioner för seriösa designers. Den kan skala objekt och markeringar oproportionerligt utan att förvränga text och grafik. Det kan också ändra storlek på hela flersidiga dokument med ett enda klick. Alla inställningar kan sparas som förval för enkel återanvändning.

Slugger IK

GLUON har länge varit ledande inom teknik för instruktionsmarginaler. Med Slugger kan du placera viktig information och grafik automatiskt på varje sida (på ett separat lager). Informationen uppdateras sedan automatiskt på Skriv ut och Spara. Information som används, informationens plats och utseendet är helt anpassningsbart. Information som används, informationens plats och utseendet är helt anpassningsbart.

i.t.i.p GmbH

Besök vår partner

InMath

InMath är ett plugin-program för korrekt matematisk sättning i InDesign och InCopy för Mac OS och Windows. Den använder enbart tecken för att avbilda ekvationer och organiserar alla inställningar som format.

Readabilities

Readabilities analyserar delar av text, vanligen berättelser och artiklar, och tar fram ett objektivt mått på läsbarhet och begriplighet. Den använder då New Dale-Chall läsbarhetsindex; fler index kommer inom kort.

Interlasa

Ads2Page 1.1
Ads2Page är ett plugin-program som förvandlar elektroniska dummies (från alla annonslayoutsystem) till InDesign-sidor med annonser automatiskt monterade och uppdaterade.

News2Page 1.0
News2Page är en uppsättning plugin-program som hanterar det redaktionella flödet och används med InDesign och InCopy.

Jeberien Consulting GmbH (German)

Besök vår partner

AutoCredit

Denna produkt skapar automatiskt och underhåller IPTC-header-information från bilder i textramar.

EasyPictureRes

EasyPictureRes visar automatiskt om bilderna ligger utanför det fördefinierade upplösningsintervallet.

J2S

Besök vår partner

J2SCatalog

J2SCatalog layoutar och taggar automatiskt informationsobjekt med utgångspunkt i en XML-datakälla. InDesigns XML-importfunktion kan sedan användas för att uppdatera dokumentet.

J2SAutodata

J2SAutodata kan användas för att lägga in det totala antalet sidor i ett dokument eller en bok.

Knowbody

Besök vår partner

Cool Kerning

Cool Kerning möjliggör automatiska uppdateringar av kerningvärdena. Bygg kerningtabeller för att styra kerningen mellan specialteckenpar. Tabellerna samlas i paket med versionsnummer. Paketen kan automatiskt distribueras inuti InDesign-dokumenten så att uppdateringar också automatiskt sprids i er organisation, vilket ger bättre kvalitetssäkring än i andra layoutprogram. Med Cool Kerning krävs det färre designers men det går ändå fortare att få det rätta grafiska resultatet. Det hela sköts automatiskt!

Cool Tracking

Att bygga sidor som använder rubriker kräver ofta manuell knipning. Med Cool Tracking kan man göra tabeller för knipning och automatisera processen. Användningen av ett diagram för att ange värden är inte ny, men Cool Tracking gör det enkelt att lagra flera tabeller i paket som kan distribueras i hela er organisation. Denna teknik sänker produktionskostnaderna dramatiskt och ger kvalitetssäkring på en nivå som inget annat layoutprogram kan matcha. Det hela sköts automatiskt!

Color Markup

Skapa textrutor som pekar på färganvändning. Textrutorna pekar också på färganvändningen i bilder. Används ofta för att dokumentera färganvändning för tryckare, men ger även möjlighet att kontrollera om man av misstag använt dekorfärger i stället för CMYK. Texten i rutorna kan ha individuella färger beroende på färgtyp (CMYK, dekor och så vidare).

HPGL Import

Många användare som tidigare använt PageMaker saknar möjligheten att montera HPGL-bilder i InDesign. Med det här plugin-programmet kan du montera HPGL-filer som automatiskt omvandlas till Adobe Illustrator®-filer. Om du skickar ett paket till tryckeriet medföljer Illustrator-dokumenten. Detta gör att tre parter kan få ut dokumentet även utan HPGL-import. Varje gång pluginmodulen upptäcker en modifiering av HPGL-filen kommer den automatiskt att regenerera Illustrator-filen, så denna ”spinoff”-version av HPGL-filen alltid är uppdaterad.

Label It

När du korrekturläser sidor med bilder är det ofta bra att veta namnen på de monterade bilderna, särskilt om namnen innehåller versionsnummer eller annan information. Med Label It kan du automatiskt få textrutor ovanpå alla bilder. Med denna dynamiska lösning kan du flytta, ta bort eller ersätta bilder och etiketterna uppdateras då automatiskt. Du styr positionen av etiketterna (i mitten, övre hörnet och så vidare), och du kan även ställa in en förskjutning i förhållande till bildrutan. Om du monterar bilder vid kanten av en sida (för övertrycksändamål) kan du skapa en marginal. Detta garanterar att alla bildnamn är läsbara i utskriften.

Scale Alert – kostnadsfritt plugin-program

Om du är intresserad av hög bildkvalitet i trycket från InDesign, kanske du vill begränsa hur mycket du skalar bilderna – både uppåt och nedåt. Med Scale Alert ser du en varning varje gång du skriver ut dokument med bilder som skalats på annat sätt än du önskar. Du kan definiera skalningen baserat på DPI eller procent. Det här plugin-programmet är kostnadsfritt efter registrering.

Stamp It

Lägg extra information i instruktionsmarginalen. Du kan lägga in teckensnitt- och bildanvändning samt en komplett logg över alla användare som har ändrat dokumentet; det här plugin-programmet uppdaterar informationen automatiskt. Du kan också lägga in version och utskriftsräknare, vilket gör det lätt att hitta den senaste utskriften om du måste välja mellan flera utskrifter som har ”blandats”. Med Stamp It kan du också spara JPEG-bilder av alla sidor i dokumentet i stället för bara den första sidan.

TuneIT – kostnadsfritt plugin-program

Med det här plugin-programmet kan du styra iTunes direkt i InDesign. Du kan definiera kortkommandon för spela/paus, nästa och föregående spår med mera. Du får en InDesign-panel där du kan välja spellistor och spår. Det här plugin-porgrammet är kostnadsfritt efter registrering.

macademy GbR (tyska)

Besök vår partner

OPI Manager

OPI Manager ger InDesign-användare hela OPI-arbetsflödet med HELIOS ImagesServer. Genomskinlighet, skuggor och andra effekter som används tillsammans med OPI-layoutbilder bearbetas på rätt sätt. Extra funktioner som paket med layout eller högupplösta bilder och omlänkning av alla bilder med ett klick finns på OPI Manager-panelen.

Managing Editor Inc

Besök vår partner

K4 och SoftCare Overset Manager och Notes Manager

Managing Editor Inc. är distributör/systemintegratör för SoftCares publiceringsverktyg i Amerika.

K4 Publishing System

K4 Publishing System är ett samverkansbaserat arbetsflöde som kan integreras med InDesign och InCopy CS eller CS2 med en öppen och skalbar SQL-databas som är enkel att hantera och administrera. K4 administrerar användare, publikationer, åtkomsträttigheter, produktionskomponenter och statuslägen för arbetsflöden, en äkta relationsdatabashanterare som kan köras i de flesta operativsystem.

SoftCare Overset Manager

SoftCare Overset Manager är en pluginmodul för InDesign och InCopy CS eller CS2 som ger fullständig kontroll över textlängd och överskjutande text: du kan räkna ord, visa, redigera och skriva ut texten. Modulen ökar produktionssäkerheten genom att larma om dokumentet innehåller överskjutande text när man ska trycka eller exportera en fil. Det är ett idealiskt verktyg för alla som arbetar med stora textfiler.

SoftCare Notes Manager

SoftCare Notes Manager är ett plugin-program för InDesign och InCopy CS eller CS2 som förbättrar kommunikationen mellan användarna och bygger på anteckningsfunktionen. På en extra panel kan man läsa och sortera anteckningarna per användare, datum och innehåll.

Markzware

Besök vår partner

PUB2ID v3 — Publisher to InDesign

PUB2ID (Microsoft Publisher till Adobe InDesign) är ett plugin-program för InDesign. Det är ett snabbt, enkelt och prisvärt sätt för dig att migrera Publisher-material till InDesign som nya InDesign-dokument. Filkonverteringen aktiveras med ett enda klick med hjälp avalternativet Markzware. Aldrig mer behöver du skapa om dokument från grunden; PUB2ID ger dig stort försprång när du omvandlar Publisher till InDesign.

Markzware PUB2ID översätter de knepiga detaljerna i innehållet i Publisher-dokument och återskapar detta direkt i InDesign. Objekt som kan omvandlas från Publisher till InDesign: sidstorlek, positionering, färgmodeller, teckensnitt och format, textattribut och tabeller, textflöden, lager, figursättning och länkade textrutor, med automatisk extrahering av bilder inbäddade i Publisher-filen.

PUD2ID fungerar med InDesign CS4 eller CS5 i Mac OS eller Windows.

Q2ID v5 – Quark to InDesign

Q2ID (QuarkXPress till Adobe InDesign) är ett populärt Adobe-plugin-program för InDesign. Det är ett snabbt, enkelt och prisvärt sätt att migrera QuarkXPress-material till InDesign. Datakonverteringen aktiveras med ett enda klick på alternativet Markzware. Aldrig mer behöver du skapa om dokument från grunden; Q2ID gör det mesta av layoutjobbet genom att konvertera QuarkXPress till InDesign.

Markzwares Q2ID filkonverteringsprogram återskapar innehållet i ett QuarkXPress-dokument direkt i InDesign. Följande objekt kan konverteras till InDesign: sidpositionering, färgmodeller, teckensnitt och format, bilder och textattribut samt tabeller, lager, blandningar, runarounds, länkade textrutor och förankrade textrutor, Pantone-färger och andra färgmodeller.

Q2ID fungerar med InDesign CS4 och CS5 i Mac OS och Windows.

Meadows Publishing Solutions

Besök vår partner

AutoPrice
Plugin-programmet AutoPrice länkar InDesign-dokument till externa informationsdatabaser. AutoPrice används för att utföra prissättningsuppdateringar av kataloger, flygblad och liknande, samt uppdatering av telefonlistor, tidtabeller eller annan typ av information som kan refereras till av ett nyckelvärde såsom ett produktnummer (SKU).

DesignMerge

DesignMerge Pro Bundle är en prisbelönt programsvit som utformats speciellt för variabla data. Har avancerade funktioner för massbrev, utskrift av variabla data samt datapubliceringsfunktioner och är lätt att använda. DesignMerge är menystyrt och klarar alla InDesign-dokument.

MPS Page Printer

Med Page Printer för InDesign kan man plocka ut valfri sida eller valfritt uppslag ur ett flersidigt dokument som en separat fil med ett antal utformat och namnalternativ. Page Printer är ett värdefullt verktyg för alla som arbetar med utskjutningssystem från tredje part eller publicerar PDF-sidor på webben. Det är kompatibelt med InDesign CS och CS2 för Mac OS.

MediaSpan Media Software

Besök vår partner

DragIn
Pagineringsmodulen DragIn ritar automatiskt upp textrutor för NewsEditPro-artiklar och -bilder (inklusive bildtexter och rubriker). Du kan spara ändringar som görs på sidan i NewsEditPro-filer, och då kontrollerar NewsEditPro om det finns uppdateringar till artiklar och bilder som redan har monterats med mera.

MetaDesign Solutions

Besök vår partner

HTTPBrowser

HTTPBrowser är en flikbaserad webb-, FTP- och filläsare. Bläddra medan du designar och släpper lämpliga komponenter direkt på InDesign-sidan.

MOAM Inc.

Besök vår partner

QwikMarx
QwikMarx bygger exaktare layouter, vilket gör det lättare för alla berörda att se dimensionsmärkena på skärmen eller i en utskrift. Med QwikMarx visas dessa märken i själva dokumentet. Detta innebär att när en annons går genom de olika stadierna i publiceringen vet alla berörda exakt vilka dimensioner den faktiska sidan, satsytan och utfallet har, liksom vilka de vikta dimensionerna är. Detta säkerställer att den som arbetar med annonsen alltid vet annonsens exakta mått, om den har skalats ned eller tryckts i förminskad storlek.

North Atlantic Publishing Systems

Besök vår partner

CopyFlow Gold

CopyFlow Gold (CFG) lägger till kraftfulla sidmonteringsfunktioner i InDesign CS3. I Mac OS eller Windows kan användarna via en meny importera och exportera så många textrutor som önskas med ett enkelt musklick.

n'PINE, Inc.

Besök vår partner

MathMagic

MathMagic är den ultimata ekvationseditorn som uppfyller alla kvalitets- och produktivitetskrav i DTP. MathMagic Pro är speciellt utformat för användning med InDesign för alla slags ekvationer och matematiska symboler.

Oppolis Software

Besök vår partner

GoPublish
GoPublish är ett komplett publiceringsverktyg med webbläsargränssnitt som använder InDesign för layout. Detta system är avsett främst för förlag som söker en enkel, kostnadseffektiv lösning för att förbättra sitt befintliga arbetsflöde, inte bygga om det.

GoPublish lagrar annonser, redaktionellt material och planeringsinformation och sammanför detta i ett omfattande, samordnat arbetsflöde. Med hjälp av en inbyggd säkerhetsmodell speglar GoPublish er organisationsstruktur och ger olika aktivitets- och åtkomstnivåer till alla användare.

Med GoPublish-panelerna i InCopy CS och InDesign CS kan redigerare och formgivare nu använda helt parallella arbetsflöden, och redigerare får total kontroll över textpassningen. Med sin unika arbetsflödesteknik kan GoPublish låta skribenter, redaktörer och formgivare arbeta samtidigt i samma InDesign CS-dokument utan att skriva över varandras ändringar, medan InCopy CS effektiviserar ändringar och granskning. Detta kan snabba upp prepressproduktionen.

GoGet

GoGet ger smidig automatisk grafisk import. GoGet ökar funktionaliteten och effektiviteten i InDesign. Använd GoGet för att automatiskt importera bilder från alla typer av filstrukturer. Dra bildrutan till sidan, lägg till GoGet-filnamnstaggen och importera sedan.

Paladin Software

Besök vår partner

Paladin Unit Converter

Paladin Unit Converter lägger till en panel i InDesign som konverterar över 100 längd-, volym- och viktenheter.

pcsdotNet

Besök vår partner

Adapt
Med all den funktionalitet som erbjuds av traditionella storskaliga publiceringssystem går Adapt-systemet mycket längre genom att erbjuda tidningar möjligheten att smidigt migrera sin befintliga publiceringsprocess till ett InDesign-baserat system.

Quickcut N.A., LLC

QuickPrint

QuickPrint gör kvalitetskontroller för att säkerställa att ditt arbete matchar de krav som förläggare ställt upp och att det reproduceras som du tänkt.

Recosoft Corporation

Besök vår partner

PDF2ID
PDF2ID ​för InDesign konverterar PDF-dokument till en fullt redigerbar InDesign-fil. Det återskapar uppbyggnaden och utformningen av dokumentet genom att bilda stycken, tillämpa format, omgruppera oberoende grafiska element, extrahera bilder, skapa tabeller och återvinna anteckningar och andra element automatiskt.

Rococo Co., Ltd.

MetaWorks
MetaWorks är ett XML-automatiserat formateringsplugin-program som fungerar med InDesign 3.0.1 eller senare för metadatainstruktion på småskaliga och storskaliga förlag för att minska kostnader och ledtider.

RogueSheep

InEventScript
InEventScript för InDesign CS och InCopy CS låter skript köras automatiskt vid avgörande ögonblick i programkörningen. Händelser som start, öppning och stängning av dokument och tryckning kan alla starta körningen av skripten.

Magma Effects

Med Magma Effects kan du använda en mängd olika bildförbättrings- och formateffekter direkt på bitmappsbilder i InDesign. Förbättra foton med färg- eller vitpunktsjustering och skärpning. Tillämpa specialeffekter som ljusreflexer, zoomoskärpa, och glasdistorsion. Gör bilder som sticker ut utan att någonsin behöva lämna InDesign för något annat program.

Rorohiko Ltd.

Besök vår partner

Lightning Brain LayerLifter

Lightning Brain LayerLifter förser sidobjekt med lagermenyer.

Lightning Brain LikeFindsLike

Lightning Brain LikeFindLike hjälper dig att snabbt markera liknande objekt som är spridda över en sida eller ett uppslag. Istället för att behöva skift-klicka-klicka ... för att markera ett antal ramar av samma typ, kan du nu markera en av dem och använda denna funktion för att markera alla andra liknande ramar på en gång.

Lightning Brain TextStitch

Lightning Brain TextStitch minskar antalet klick som behövs för att flöda text i flera ramar. Två metoder: Quick Stitch för flödning i användardefinierad ordning med ett enda musklick per ram, och Auto-Stitch för helautomatisk flödning mellan lösa ramar.

Lightning Brain ClipAThing

Lightning Brain ClipAThing kan hitta och använda inbäddade urklippsbanor från bilder som monterats i ett InDesign-dokument. ClipAThing kan genomsöka antingen InDesign-dokumentet eller den aktuella markeringen, hitta inbäddade urklippsbanor (t.ex. från Adobe Photoshop®) och använda dessa urklippsbanor i InDesign.

Lightning Brain ChatterGoofy

Lightning Brain ChatterGoofy emulerar funktionaliteten i välkända Jabberwocky XTension i QuarkXPress. Den är kompatibel med Jabberwocky och accepterar exporterade Jabberwocky-set.

Lightning Brain ImageLibraryLoader

Det här plugin-programmet gör att man kan välja en mapp och automatiskt fylla en flytande palett med de bilder den innehåller. Att använda ImageLibraryLoader för att hantera bilderna går mycket snabbare än att montera bilderna på vanligt sätt, t.ex. montera dem eller använda Adobe Bridge.

Lightning Brain Color2Gray

Men Lightning Brain Color2Gray konverterar du monterade färgrasterbilder till gråskala utan att modifiera originalet. Originalet ändras inte, utan det är bara utdata som blir en gråskalebild.

Lightning Brain Text Exporter

Med Text Exporter kan man exportera alla artiklar i ett InDesign-dokument till en enda fil. Några viktiga funktioner:

• Exportera i tre olika filformat: RTF, InDesign Tagged Text och text.
  • Exportera artiklar i ett visst sidintervall.
  • Uteslut artiklar på mallsidor.
  • Uteslut artiklar på monteringsbordet.
  • Uteslut artiklar baserade på antal tecken.
  • Sortera artiklar baserat på deras plats på sidan.

Active Page Item Developer Toolkit

Active Page Item Developer Toolkit möjliggör snabb utveckling av programvara för InDesign. Skapa professionella lösningar för InDesign CS/CS2/CS3 med hjälp av enkla ExtendScript (JavaScript). APIDT möjliggör ExtendScript för professionell programutveckling. Kolla kostnadsfria exempel på vad man kan göra.

Lightning Brain StoryParker

Lightning Brain StoryParker hjälper till att hantera röriga sidor. Varje sidobjekt kan tillfälligt ”parkeras” det vill säga, läggas åt sidan, på monteringsbordet. Med ett klick kan det sedan flyttas tillbaka till exakt den plats det kom ifrån.

Lightning Brain Sudoku Generator för InDesign

Om du ger ut tidningar, tidskrifter eller nyhetsbrev kan du skapa en eller flera Sudokur direkt i ett InDesign CS- eller CS2-dokument – till exempel för en tävlingssida – eller för att generera hela häften med sudokur. Du styr själv utseendet för sudokurna – men generatorn tar hand om bygget av dem.

Place and Scale

Place and Scale skalar automatiskt monterade bitmappsbilder (foton) upp eller ned när de placeras så att de matchar en förinställd upplösning exakt.

Color2Gray

Med Lightning Brain Color2Gray konverterar du monterade färgrasterbilder till gråskala utan att modifiera originalet. Originalet ändras inte, utan det är bara utdata som blir en gråskalebild. Bilden renderas endast på den svarta plåten (K).

Sudoku Generator

Sudoku Generator skapar unika nya sudokur i ett InDesign-dokument och motsvarande lösningssidor – perfekt för att också automatiskt generera sudoku-böcker.

TextExporter

TextExporter sparar alla artiklar i ett InDesign-dokument till en enda utdatafil. Utformat är RTF, InDesign Tagged Text och text.

HistoryLog

Detta är ett mycket enkelt verktyg som låter dig göra två saker:

• Ha en tidsstämpel i textram som automatiskt uppdateras varje gång dokumentet uppdateras.
  • Logga automatiskt filändringar i ett InDesign-dokument i en textruta.

RR Systems, Inc

Besök vår partner

Catalog Composer 4.0 Standard-Print Publisher

Med Catalog Composer kan du lagra en obegränsad mängd produktinformation i programmets relationsdatabas, så att du enkelt kan skapa flerspråkiga kataloger med hjälp av InDesigns plugin-program Print Publisher.

Sansui Software PVT Ltd.

Besök vår partner

XPublisha

XPublisha är ett verktyg för Variable Data Publishing och katalogautomation. XPublisha strömmar XML från datafiler till platshållare i ett InDesign-dokument i några få enkla steg. Det innebär att du smidigt kan strömma tusentals poster till hundratals sidor.

Fractions'N'Prices

Fractions'N'Prices är ett plugin-program för InDesign som automatiserar formateringen av decimaltal och priser i texten på sidan. Den kan också ta bort all manuell kerning mellan tecken eller ta bort kerningen från ett kerningpar.

InDesign HTTP

InDesign HTTP har ett gränssnitt för asset management-system som kan finnas varsomhelst i världen. Med det kan du söka, hämta och arkivera material direkt från InDesign via webben utan webbläsare eller annan programvara. Med InDesign HTTP hanterar du lätt alla filer – bilder, grafik, text, logotyper, dokument och webbsidor. Det ger enkel och snabb åtkomst till material i hela företaget och passar effektivt i traditionella och nya publiceringskanaler.

Split Box fx

Split Box är ett revolutionerande plugin-program för InDesign med vilken man snabbt förvandlar text och bild i InDesign till konstverk. Med enkla menyer styr du arbetet.

Siftology

Besök vår partner

SmartWriter

SmartWriter analyserar ditt material när du skapar ett dokument och levererar automatiskt relaterat och stödjande material för omedelbar användning.

Silicon Publishing

Besök vår partner

Med Silicon Connector länkar du direkt från InDesign till material på webben eller ett DAM-webbhosting-system, vilket minskar tiden för filbaserad länkning eller WebDAV. Istället för att flytta filer runt fildelningar och länka om eller förpacka länkat material kan man dra och släppa en permanent länk så att den blir tillgänglig för InDesign-filen från en internetansluten Mac eller PC.

SoftCare Software-Service GmbH

Besök vår partner

SoftCare K2
Denna Workgroup Publishing Solution förenar kapaciteten och tillförlitligheten i stora system med de särskilda behov mindre utgivare, byråer eller andra företag har. Optimal InDesign- och InCopy-integration garanterar maximal hastighet och hög professionell utgivning med enkel hantering.

SoftCare Notes Manager 3.0

Softcare Notes Manager kommer att helt förändra ert sätt att arbeta med textbundna anteckningar i InDesign och InCopy. Redaktionen kan kommunicera effektivare med hjälp av anteckningar, eftersom det blir enklare och snabbare att visa och navigera i dessa.

SoftCare Overset Manager 5.0

SoftCare Overset Manager är en modul som ger fullständig kontroll över textlängd och överskjutande text: du kan räkna ord, visa, redigera och skriva ut överskjutande text. Det är ett idealiskt verktyg för alla som brukar arbeta med stora textfiler.

Teacup software

Besök vår partner

BarcodeMaker

Enkla och snabba streckkoder för Adobe InDesign. Med en enkel panel kan du anpassa över 50 olika streckkoder precis som du vill. Vektorbaserade EPS-filer skapas som du kan bädda in i ditt dokument eller länka på hårddisken. Stöder över 50 olika 1D- och 2D-streckkoder, bland andra ISBN, UPC, EAN, OneCode, DataMatrix och MaxiCode.

DataLinker

Koppla data till Adobe InDesign-dokument snabbt och effektivt med DataLinker från Teacup Software. Du kan länka data varsomhelst på en InDesign-sida, eller slå samman data till ett dokument eller till tabeller. Länka till ODBC- eller CSV-datakällor. DataLinker kan integreras med BarcodeMaker för massproduktion av streckkoder.

PatternMaker och PatternPack

Det här kostnadsfria plugin-programmet ger PostScript-mönster av hög kvalitet till InDesign. Fyll valfri ram med ett mönster, och ändra, justera och förnya sedan respektive mönster i obegränsade variationer. Du kan även köpa ytterligare 13 mönster med vårt plugin-program PatternPack.

Triple Triangle Inc.

Besök vår partner

Spec Cubed

Spec Cubed är ett enkelt, kraftfullt sätt att visuellt analysera innehåll i InDesign-dokument. Genom att analysera över 150 attribut – allt från radavstånd och knipning till skuggor och faktisk rasterupplösning – förenklar Cubed Spec radikalt framtagning av visuella formatguider och specifikationer. Spec Cubed underlättar också visuell preflight av komplexa dokument.

Color Spec Cubed

Color Spec Cubed minskar antalet fel och förbättrar kommunikationen genom att visuellt förse InDesign-dokument med information om färg, teckensnitt och monterad grafik.

Slug Cubed

Slug Cubed förenklar utformning och underhåll av instruktionsmarginaler, dvs. sidelement som innehåller standardiserad information om ett dokuments innehåll och status. Det erbjuder enastående enkelhet och frihet både i fråga om layout av instruktionsmarginalen samt att automatiskt uppdatera fälten i denna när det gäller att begära värden av formgivaren på ett vettigt sätt i arbetsflödet.

Van Gennep MAC BV

Besök vår partner

PlanSystem3

PlanSystem3 är tredje generationen av ett planerings-, process- och arbetsflödessystem som ger större företag integrationsmöjligheter och processhanteringsverktyg. Dessa inkluderar innehålls-/resurshantering i realtid, planering av utgåva/produkt, produktionsstatus och deadlineövervakning samt elementspårning av alla filer i produktionen. Utöver de fantastiska verktygen för flat plan-layout och automatisering integrerar PlanSystem3 InDesign och InCopy med populära databaser i en plattformsövergripande miljö. PlanSystem3 har även förmågan att hantera immateriellt material och alla slags filtyper, till exempel Word eller Excel, och kan ansluta till annons- och tredjepartssystem som FotoWare, Mediabank och Chuckwalla. PlanSystem3 är en unik samarbets- och flödeslösning för tidskrifter, bokförlag, katalogföretag, detaljhandel och designbyråer.

Virginia System

Besök vår partner

Sonar Bookends InDex

Sonar Bookends InDex automatiserar generering av sakregister och innehållsförteckning.

Sonar Bookends InDex Pro

Sonar Bookends InDex Pro är den främsta programvaran för generering av sakregister och innehållsförteckningar.

Sonar Bookends InFnote 3.0

Hantera smidigt fotnoter och slutkommentarer. Kompatibelt med InDesign CS.

Sonar Bookends InSeq 3.0

Numrera automatiskt figurer, tabeller och referenser i texten. Kompatibelt med InDesign CS.

Sonar Bookends InXref 3.0

Lägg enkelt in sidhänvisningar för tabeller, bilagor, kapitel och figurer. Kompatibelt med InDesign CS.

XMPie Inc.

Besök vår partner

uCreate

uCreate är den kreativa modulen i XMPie PersonalEffect Cross Media-systemet, med kraftfull databasanslutning, affärsregelprogrammering och kreativ frihet.

uDirect Professional

uDirect Professional är ett plugin-program för mycket kreativ tryckproduktion av variabla data. Den levereras med XMPie uPlan för avancerad databaskoppling och affärersregelprogrammering. Tillägg finns för bildanpassning med Photoshop och dynamiska diagram i InDesign.

Zevrix Solutions

Besök vår partner

BatchOutput

BatchOutput skriver automatiskt ut, exporterar till Adobe PDF och sparar i PostScript i flera InDesign-dokument. Få ut flersidiga dokument som enskilda sidor med varierande filnamn och ändra jobbnamnet i skrivarkön. Välj bara dokument och ange inställningarna så sköter BatchOutput resten. BatchOutput är idealiskt för tryckerier, förlag och reklambyråer.

InPreflight

InPreflight är en omfattande kvalitetskontroll- och paketeringslösning för InDesign. Den samlar in omfattande information om dokumentens teckensnitt, färger och länkar och låter dig direkt lokalisera problem enligt användardefinierade inställningar. Få information om länkattribut inte finns tillgängliga i InDesign, välj olika attribut som ska flaggas som problem, generera en preflightrapport med mera. En kraftfull paketeringsmotor med vilken du kan preflighta och förpacka olika dokument i en mapp eller vart för sig.

LinkOptimizer

LinkOptimizer minskar storleken på bilder som är länkade till ett InDesign-dokument genom att eliminera överflödiga bilddata. Det minskar automatiskt bildupplösningen, skalar och beskär bilder i Photoshop enligt måtten i InDesign och målupplösningen och återimporterar dem i InDesign med 100 %. Spara utrymme, tid och produktionskostnader, öka utskriftshastigheten, påskynda jobböverföringen med mera.

Slendro Solutions

Besök vår partner

Slendro PictureLinks
Med PictureLinks väljer man vilken spalt man vill se. Olika alternativ är filstorlek, begränsningsram och färgmodell.

Slendro StyleReporter

StyleReporter sätter formatetiketter för varje artikel i ett InDesign-dokument. Det kan märka upp stycke- och teckenformat. Alla etiketter läggs på separata lager och ett teckenformat tilldelas etiketterna så att man kan anpassa dem efter behov.

PictureManager

PictureManager ger alla nödvändiga detaljer om de bilder som används i ett dokument: bildstorlek, faktisk PPI, effektiv PPI med mera. Det går även att söka efter bilder och sedan dra och släppa dem i layouten.

SearchLinks

Slendro SearchLinks hjälper användare att söka monterade FPO-bilder (for-position-only) som laddats upp på Xinet WebNative-servrar när de konfigurerar SearchLinks att arbeta med en Xinet WebNative-databas. Sökningen tar cirka två till tre sekunder. Användarna kan sedan dra och släppa resultaten direkt i layouten.

Slendro PictureLinks

Få utförlig bildinformation direkt om monterade bilder: länknamn, status, filstorlek, sidantal, bildtyp (raster eller vektor), bildformat, faktiskt PPI, effektivt PPI, färgrymd, bildstorlek samt länkat filändringsdatum. Man kan också generera rapporter om bildanvändning.

Slendro StyleReporter

Exportera formatmallar från InDesign som rapporter över attribut som font, grovlek/variant, storlek, radavstånd, utrymme över/under, understrykning, färg, ton, avstavning med mera. Rapporten kan också importeras till ett Microsoft Excel-kalkylblad för att få tillgång till ytterligare formateringsalternativ.