Om du vill använda Lightroom måste datorn uppfylla de tekniska specifikationer som är angivna nedan.

Gäller för

November 2019-versionen och senare (version 3.x)

Systemkrav för tidigare versioner

Systemkrav för Lightroom

Windows

Systemkrav
Processor Intel®- eller AMD-processor med 64-bitarsstöd; 2 GHz-processor eller bättre
Operativsystem Microsoft Windows 10* med 64-bitarsfunktioner (version 1803 eller senare)
RAM 4 GB RAM (8 GB rekommenderas)
Hårddiskutrymme 2 GB tillgängligt hårddiskutrymme för att installera programmet
Bildskärmsupplösning Skärm på 1024 x 768
Krav för grafikprocessoracceleration
  • AMD: Radeon-grafikprocessor med stöd för DirectX 12.
  • Intel: Skylake-grafikprocessor eller nyare grafikprocessor med stöd för DirectX 12.
  • NVIDIA: Grafikprocessor med stöd för DirectX 12.
  • 1 GB VRAM-minne (Video RAM). 2 GB VRAM-minne (4 GB rekommenderas) om du har en stor bildskärm med hög upplösning, som en 4K- eller 5K-bildskärm.
Internet Internet-anslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster.†

** Stöds inte i Windows 10 version 1511, 1607, och 1709.

† Obs! En Internet-anslutning, ett Adobe ID-id och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller tillåta åtkomst till vissa nättjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för personer som är minst 13 år gamla och tjänsterna kräver att du godkänner ytterligare användningsvillkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Ytterligare avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

macOS

Systemkrav
Processor Intel-processor med flera kärnor och 64-bitarsstöd
Operativsystem MacOS v10.13 eller senare
RAM 4 GB RAM (8 GB rekommenderas)
Hårddiskutrymme 2 GB ledigt hårddiskutrymme (kan inte installeras på en volym med ett skiftlägeskänsligt filsystem eller på flyttbara flashminnen)
Krav för grafikprocessoracceleration
  • AMD: macOS 10.13 eller senare med stöd för Metal.
  • Intel: macOS 10.13 eller senare med stöd för Metal.
  • NVIDIA: macOS 10.13 eller senare med stöd för Metal.
  • 1 GB VRAM-minne (Video RAM). 2 GB VRAM-minne (4 GB rekommenderas) om du har en stor bildskärm med hög upplösning, som en 4K- eller 5K-bildskärm.
Internet  Internet-anslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster.

† Obs! En Internet-anslutning, ett Adobe ID-id och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller tillåta åtkomst till vissa nättjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för personer som är minst 13 år gamla och tjänsterna kräver att du godkänner ytterligare användningsvillkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Ytterligare avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

Språkversioner av Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom är tillgängligt på följande språk:

Deutsch

Nederlands

English

Español

Français

Italiano

Português (Brasil)

Svenska

日本語

简体中文

繁體中文

한국어