Användarhandbok Avbryt

Systemkrav för Lightroom

1. Användarhandbok för Adobe Lightroom
  2. Introduktion
    1. Nyheter i Lightroom
    2. Systemkrav för Lightroom
    3. Lightroom | Vanliga frågor
    4. Lightroom-självstudier
    5. Arbeta med Adobe Photoshop Lightroom för mobila enheter
    6. Ange inställningar
  3. Självstudiefunktioner i appen
    1. Utbildning och inspiration i appen
    2. Utbildning och inspiration i appen | Lightroom för mobila enheter (iOS)
    3. Utbildning och inspiration i appen | Lightroom för mobila enheter (Android)
  4. Lägga till, importera och ta foton
    1. Lägga till foton
    2. Ta foton med Lightroom för mobila enheter (iOS)
    3. Ta foton med Lightroom för mobila enheter (Android)
    4. Importera foton i Lightroom för mobila enheter (iOS)
    5. Importera foton och videor i Lightroom för mobila enheter (Android)
  5. Ordna foton
    1. Ordna foton
    2. Söka efter och ordna foton av personer i vyn Personer
    3. Sök efter och ordna foton i Lightroom för mobila enheter (iOS)
    4. Sök efter och ordna foton i Lightroom för mobila enheter (Android)
  6. Redigera foton
    1. Redigera foton
    2. Maskering i Lightroom
    3. Redigera foton i Lightroom för mobila enheter (iOS)
    4. Redigera foton i Lightroom för mobila enheter (Android)
    5. Sammanfoga foton för att skapa HDR-foton, panoramor och HDR-panoramor
    6. Förbättra bildkvaliteten enkelt i Lightroom
  7. Redigera videor
    1. Redigera videor
    2. Redigera videor i Lightroom för mobila enheter (iOS)
    3. Redigera videor i Lightroom för mobila enheter (Android)
  8. Spara, dela och exportera
    1. Exportera eller dela dina foton
    2. Exportera och dela foton i Lightroom för mobila enheter (iOS)
    3. Spara, dela och exportera foton med Lightroom för mobila enheter (Android)
  9. Lightroom för mobila enheter, tevear och webben
    1. Kom igång med Lightroom för mobila enheter (iOS)
    2. Kom igång med Lightroom för mobila enheter (Android)
    3. Adobe Photoshop Lightroom på webben
    4. Konfigurera appen Lightroom for Apple TV
    5. Använd kortkommandon i Lightroom för mobila enheter (iOS och Android)
    6. Adobe Photoshop Lightroom för mobila enheter och Apple TV | Vanliga frågor
    7. Visa foton och videofilmer i Lightroom på en teve
    8. Så här lägger du till och synkroniserar förinställningar med en mobil enhet
  10. Migrera foton
    1. Migrera Apple Photos Library-bibliotek till Lightroom
    2. Migrera foton och videofilmer från Lightroom Classic till Lightroom
    3. Migrera foton från Photoshop Elements till Lightroom

Om du vill använda Lightroom måste datorn uppfylla de tekniska specifikationer som är angivna nedan.

Gäller för

Oktober 2021-versionen (datorversion 5.0 och mobilversion 7.0) och senare

Systemkrav för tidigare versioner

Lägsta och rekommenderade systemkrav för Lightroom datorer

Windows

Minimum Rekommenderad
Processor Intel® eller ARM-processor med 64-bitarsstöd; 2 GHz eller snabbare processor
Operativsystem Windows 10 (64-bitars) version 1909 eller senare
RAM 8 GB  16 GB eller mer
Hårddiskutrymme 2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs vid installation och synkronisering
Bildskärmsupplösning Skärm på 1280 x 768 1920 x 1080 eller mer
Grafikkort
  • Grafikprocessor med stöd för DirectX 12
  • 2 GB VRAM
  • Grafikprocessor med stöd för DirectX 12
  • 4 GB VRAM för 4K-skärmar eller större
Mer information finns i Vanliga frågor om Lightroom grafikprocessorer
Internet Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster†

macOS

Minimum Rekommenderad
Processor Flerkärnig Intel® eller AMD-processor med 64-bitarsstöd eller M1 Apple Silicon-processor
Operativsystem macOS Catalina (version 10.15) eller senare
macOS Monterey (version 12)
RAM 8 GB RAM  16 GB rekommenderas
Hårddiskutrymme

2 GB ledigt hårddiskutrymme, ytterligare ledigt utrymme krävs vid installation och synkronisering

Lightroom kan inte att installeras på skiftlägeskänsliga filsystem eller flyttbara flashlagringsenheter

Bildskärmsupplösning Skärm på 1280 x 768 1920 x 1080 eller mer
Grafikkort
  • Grafikprocessor med stöd för Metal
  • 2 GB VRAM
  • Grafikprocessor med stöd för Metal
  • 4GB VRAM för 4k-skärmar eller större

Om du vill veta om datorn har stöd för Metal läser du Mac-datorer med stöd för Metal

Mer information finns i Vanliga frågor om Lightroom grafikprocessorer

Internet Internetanslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster†
Obs!

† Internetanslutning, Adobe ID och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Försök att validera programvaran utförs var 30:e dag. Produkten kan integreras med eller tillåta åtkomst till vissa nättjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för personer som är minst 13 år gamla och tjänsterna kräver att du godkänner ytterligare användningsvillkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Ytterligare avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

Lägsta systemkrav för Lightroom för mobila enheter

iOS

Lightroom för iOS har stöd för alla iPhone- eller iPad-enheter som kör iOS 13.0 eller senare.

Obs!

Funktioner som Markera motiv och Markera himmel under Maskering är inte tillgängliga på följande enheter: iPod Touch 7, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPad (5:e generationen), iPad (6:e generationen) och iPad Pro 9.7.

Android

Minimum Rekommenderad
Processor Quad Core CPU med 1,5 GHz frekvens och ARMv7-arkitektur
Quad Core CPU med 2,2 GHz frekvens och ARMv8-arkitektur
RAM 2 GB 6 GB eller mer rekommenderas
Intern lagring 8 GB 64 GB eller mer rekommenderas
Android OS-version
Stöd för 8.x (Oreo) och senare
Obs!

Vissa funktioner, som Markera motiv och Markera himmel under Maskering, stöds endast på Android-enheter 8 GB RAM-minne eller mer. Förhandstitt på teknik (funktioner som kanske inte är helt produktionsklara ännu, men som är tillgängliga på prov) är tillåtet på enheter som har mellan 4 GB och 6 GB RAM-minne, men en tillfällig krasch kan inträffa under högt tryck på minnet. På enheter med mindre än 4 GB RAM-minne är dessa funktioner inte tillgängliga.

Tillgängliga språkversioner för Lightroom

Lightroom för datorer är tillgängligt på följande språk:

Deutsch

Nederlands

English

Español

Français

Italiano

Português (Brasil)

Ryska

Svenska

Thailändska

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

Obs!

Adobe Lightroom för mobila enheter (iOS och Android) finns på engelska, franska, kanadensisk franska (endast iOS), tyska, japanska, italienska, spanska, brasiliansk portugisiska, koreanska, ryska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, thailändska, turkiska, indonesiska, nederländska, svenska, vietnamesiska och polska.