Hjälpen för Photoshop Lightroom Classic CC (tidigare Lightroom CC) visas.
Inte din version? Du kan visa hjälpen för nya Photoshop Lightroom CC.

Grundläggande

Vad är Lightroom Classic CC och vem är det avsett för?

Oavsett om du är nybörjare, proffs eller något däremellan har Adobe Photoshop Lightroom Classic CC alla verktyg du behöver för att skapa otroliga bilder. Med hjälp av Lightroom Classic CC kan du ordna, redigera och dela dina foton oavsett var du befinner dig - på din dator, på webben, på din iPad eller på din mobila enhet. När du gör en redigering eller flaggar en favorit på ett ställe så uppdateras det automatiskt på alla andra ställen.

Med Lightroom Classic CC får du tillgång till dina foton oavsett var du befinner dig. Läs mer om Lightroom Classic CC för datorer, Adobe Photoshop Lightroom CC för mobila enheter och Adobe Photoshop Lightroom CC på webben:

Få tillgång till Lightroom Classic CC som del av den nya Creative Cloud-fotograferingsplanen.

Var finns det mer information om de nya funktionerna i den senaste versionen av Lightroom Classic CC?

Gå till sidan Nyheter för mer information.

Hur är den senaste versionen jämfört med tidigare versioner av Lightroom Classic CC?

Med hjälp av den senaste versionen av Lightroom Classic CC kan du ordna, redigera och dela dina foton oavsett var du befinner dig - på din dator, på mobila enheter och på webben. Alla ändringar du gör synkroniseras automatiskt till alla enheter så att du slipper blanda ihop versioner, ha flera kopior eller tappa bort ursprungliga foton. Ta en titt på versionsjämförelsen för Lightroom Classic CC.

Hur skiljer sig Lightroom Classic CC från Photoshop?

Lightroom Classic CC innehåller alla verktyg du behöver för de flesta arbetsmoment för digitala foton i en och samma intuitiva lösning. Det är programmet med stort P för att ordna, förbättra och visa upp dina bilder varje dag. Det hjälper dig att arbeta snabbare och effektivare, oavsett om det handlar om en enstaka bild, en grupp bilder eller ett helt bildbibliotek. Photoshop är branschstandarden för digital bildbehandling, med avancerade verktyg för fotografer, grafiska formgivare och andra grafiska experter och ger fullständig kontroll vid redigering på pixelnivå och arbete med filer med flera lager. Du kan få tillgång till både Lightroom Classic CC och Photoshop CC som del av Creative Cloud-fotograferingsplanen.

Fungerar Lightroom Classic CC på min mobila enhet?

Ja, förutom Lightroom Classic CC i macOS och Windows kan du även använda Lightroom CC på dina mobila enheter, inklusive iPhone-enheter, iPad-enheter och Android-telefoner. Läs mer om Lightroom CC på mobila enheter. Du kan redigera och ordna foton på din dator eller på dina mobila enheter när du vill. Alla ändringar du gör uppdateras sömlöst på alla enheter. Du kan även dela foton och få kommentarer med hjälp av Lightroom-webbgallerier och dela med dig av dina berättelser med dina foton med hjälp av Adobe Spark Video och Adobe Spark Page. Du kan få tillgång till Lightroom Classic CC som del av Creative Cloud-fotograferingsplanen.

Tekniska frågor

Vilka är systemkraven för att köra Lightroom Classic CC för datorer?

Mer information finns i systemkraven.

Fungerar Lightroom Classic CC på samma sätt i Windows och macOS?

Ja. Lightroom Classic CC för datorer har samma funktioner och ger samma förstklassiga resultat oavsett vilken plattform du använder. Du kan ordna, redigera och dela dina foton oavsett var du befinner dig - Lightroom Classic CC för datorer, Lightroom CC för mobila enheter och Lightroom CC på webben. Alla ändringar du gör synkroniseras automatiskt till alla enheter så att du slipper blanda ihop versioner, ha flera kopior eller tappa bort ursprungliga foton. Du kan få tillgång till Lightroom Classic CC som del av den nya Creative Cloud-fotograferingsplanen.

Vilka format stöder Lightroom Classic CC?

Lightroom Classic CC stöder de flesta Camera Raw-filformat förutom PNG, DNG, TIFF och JPEG. Med andra ord stöder det de format som främst används i digitalkameror. Lightroom Classic CC stöder även Photoshop-filer (PSD) för integrering med Photoshop. En fullständig lista över stöd för Raw-format per kameratillverkare och -modell finns på sidan Camera Raw.

Hur hanterar Lightroom Classic CC mina foton när jag redigerar?

Lightroom Classic CC är en icke-förstörande redigeringsmiljö, vilket innebär att dina ursprungliga foton aldrig ändras. De ändringar du gör lagras i metadata som instruktioner. Oavsett om du visar bilderna på en skärm, skapar ett webbgalleri eller skapar utskrifter används endast de instruktionerna på den orörda ursprungliga filen. Det ger dig total flexibilitet och kontroll eftersom alla redigeringar du gör kan ändras tillbaka när som helst.

Vilka är fördelarna med att få tillgång till Lightroom Classic CC som del av Creative Cloud-fotograferingsplanen?

Creative Cloud-fotograferingsplanen är den perfekta lösningen för alla som är intresserade av foto, från fotoentusiaster till -proffs. Planen innehåller allt du behöver för att ordna, redigera, förbättra och dela bilder på din dator eller mobila enhet - oavsett var du befinner dig, när som helst. Du kan titta på en jämförelse av Lightroom Classic CC som del av Creative Cloud-fotograferingsplanen och tidigare versioner av Lightroom Classic CC. Förutom Lightroom Classic CC innehåller Creative Cloud-fotograferingsplanen Photoshop CC och möjlighet att få tillgång till dina Lightroom-synkroniserade bilder med hjälp av appar för mobila enheter, som Photoshop Mix, Adobe Spark Video och Adobe Spark Page.

Kan jag få tillgång till mina bilder i datorversionen av Lightroom Classic CC när mitt medlemskap har upphört?

Du kommer att kunna starta Lightroom Classic CC på datorn och få tillgång till dina filer när ditt medlemskap upphör, men modulen Framkalla och modulen Karta är avaktiverade, och när medlemskapet upphör slutar synkroniseringen av Lightroom CC på mobila enheter att fungera.

Är Lightroom Classic CC på datorn kompatibelt med Windows 10?

Är Lightroom Classic CC för datorer kompatibelt med macOS Sierra (version 10.12)?

Kostnadsfria utvärderingsversioner

Kan jag testa Lightroom Classic CC utan kostnad?

Med ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap kan du hämta Lightroom Classic CC och testa det och andra Creative Cloud-program.

Alternativ för att köpa

Hur kan jag köpa Lightroom Classic CC?

Du kan få tillgång till Lightroom Classic CC som del av Creative Cloud-fotograferingsplanen. Mer information om alternativen för att köpa finns på sidan med Creative Cloud-planer.

Lär dig Lightroom Classic CC

Hur kommer jag igång med Lightroom Classic CC?

Läs om hur du installerar och kommer igång med hjälp av steg-för-steg-självstudiekurser samt omfattande produktsupport från Adobe och det kunniga användarforumet. Det finns mer material på sidan med utbildning och support för Lightroom Classic CCproduktsidan för Lightroom Classic CC och i YouTube-kanalen för Lightroom Classic CC.

Var finns användarhandboken?

Det finns en webbversion och en PDF-version av handboken för Lightroom på hjälpsidan för Lightroom Classic CC.

Var kan jag få hjälp med att hämta, installera, logga in och aktivera?

Om du vill ha hjälp går du till sidan för att kontakta Adobes support.