Hjälpen för Photoshop Lightroom Classic (tidigare Lightroom CC) visas.
Inte din version? Visa hjälpen för Photoshop Lightroom.

Du kan anpassa Lightroom Classic CC-arbetsytan, bildspel och utskrifter med hjälp av identitetsplåtar med ditt namn och din logotyp.

Videosjälvstudiekurs: Skapa anpassade identitetsplåtar

Videosjälvstudiekurs: Skapa anpassade identitetsplåtar
Infinite Skills

1. Gör något av följande för att öppna Identitetsplåtsredigerare:
    • Välj Redigera > Inställning för identitetsplåt (Windows) respektive Lightroom Classic CC > Inställning för identitetsplåt (macOS).

• Klicka på förhandsvisningen av identitetsplåten i panelen Överlägg i modulen Bibliotek eller i panelen Sida i modulen Skriv ut och välj Redigera på snabbmenyn.

2. Markera något av följande i Identitetsplåtsredigerare:

Använd en identitetsplåt med formaterad text

Den text som du skriver i rutan används tillsammans med teckensnittsegenskaperna som du anger i menyerna under rutan.

Tips: (Mac OS) Om du vill skapa en identitetsplåt med flera textrader trycker du på Alt+Enter i textrutan. I Lightroom Classic CC visas endast den första raden av identitetsplåten till vänster om Modulväljaren. Alla rader visas emellertid som en utdataövertäckning i modulerna Bildspel, Skriv ut eller Webb när identitetsplåten markeras.

Använd en grafisk identitetsplåt

Använder grafik som inte är mer än 41 pixlar hög (Mac OS) eller 46 pixlar hög (Windows) som du drar till rutan. Bilden kan vara en BMP-, JPG-, GIF-, PNG- eller TIFF-bild (Windows) respektive JPG-, GIF-, PNG-, TIFF-, PDF- eller PSD-bild (OS X). Upplösningen på grafiska identitetsplåtar kan vara alltför låg för att skrivas ut.

3. Välj Spara som på menyn Aktivera identitetsplåt och ange ett namn för identitetsplåten.

4. Om du vill att identitetsplåten ska visas till vänster i Modulväljaren väljer du Aktivera identitetsplåt och väljer en av de sparade identitetsplåtarna på menyn till höger.

5. Använd snabbmenyerna till höger i dialogrutan för att anpassa teckensnittet, storleken och färgen på knapparna i Modulväljaren. Med den första uppsättningen färgväljarrutor anger du färgen för den aktuella modulen, och med den andra uppsättningen anger du färgen för de omarkerade modulerna.