Hämta in bilderna i Lightroom så att du kan visa och redigera dem på dator och mobila enheter.
Ha Lightroom på alla enheter.

Lägg in bilderna i Lightroom så kommer du åt dina foton överallt, på alla dina enheter. Gör så här!

1. Importera de bilder du har på din dator eller kamera

I Lightroom CC visar och ordnar du fotona i modulen Bibliotek.

Klicka på Importera i det nedre vänstra hörnet. Om du inte ser knappen Importera bör du kontrollera att du är i Bibliotek.

Importfönstret visas.

Klicka på knappen Importera i modulen Bibliotek

2. Välj importinställningar

Hitta de foton du vill importera i rutan Källa till vänster i importfönstret. I överst i mitten av fönstret väljer du Lägg till foton om du vill importera foton från en dator eller enhet eller Kopiera om du vill importera foton från ett minneskort i en kamera.

Välj importalternativ till höger. När du importerar från ett minneskort i kameran får du fler alternativ, som Målinställningar där du väljer var du vill att Lightrooms kopior av fotona ska hamna vid importen.

Klicka på Importera längst ned till höger för att importera de markerade fotona. Du kommer automatiskt tillbaka till modulen Bibliotek.

Obs! Detaljerad information om importer finns under Importera foton enkelt

Importera inställningar

3. Skapa en samling för att ordna och synka foton

En samling är ett enkelt sätt att organisera fotona – ungefär som ett fotoalbum. Om du vill kunna nå fotona på alla dina enheter lägger du till dem i en samling.

I den vänstra panelen i Bibliotek klickar du på ikonen Ny samling (+) och sedan väljer du Skapa Samling. Se till att följande är rätt i fönstret Skapa Samling:

• att ”Inkludera valda foton” inte är markerat (du lägger till dem strax)
  • att ”Synkronisera med Lightroom on mobile” är markerat (så att fotona kommer att finnas tillgängliga på alla dina enheter)

Klicka på Skapa i fönstret Skapa Samling.

Skapa en samling

4. Lägg till foton i den samling du har skapat

Dra från mitten av fotot och släpp det i den nya samlingen på panelen till vänster.

Du kan lägga till flera foton samtidigt genom att du markerar dem och sedan drar dem inifrån mitten av ett av fotona.

Klicka och dra för att lägga till foton i samlingen

5. Se och redigera dina foton var du än är

Samlingen synkas automatiskt så du har tillgång till fotona för att ordna, redigera och dela dem från alla dina enheter.

Se Komma igång med Lightroom på mobilen om du vill läsa mer om hur du redigerar och ordnar foton oavsett var du är.

Visa foton på en smartphone