Förhandsvisningar eller miniatyrbilder av bilder visas som svarta eller tomma i Lightroom.

Problemet inträffar när användaren försöker

• Importera bilder i Lightroom och alla förhandsvisningar är tomma.
  • Visa bilderna i biblioteksmodulen med rutnätsvyn.

Operativsystem:

• Mac OS 10.9 och senare.
  • Windows 7 och senare.

Produktversioner som berörs:

• Lightroom 5 och Lightroom 6/CC.
Blank preview

Lösning

• Om felet inträffar i importfönstret i Lightroom, ska du ändra läget från "Lägg till" till "Kopiera" och utöka målpanelen.
Screen Shot 2017-02-04 at 1.17.20 AM
  • Om felet inträffar i rutnätsvyn i biblioteksmodulen, beror det antagligen på en skadad färgprofil. Utför följande åtgärder.

För Windows:

• Öppna Kontrollpanelen. Sök efter alternativet Färghantering.
  • Klicka på Färghantering och kontrollera att alternativet "Använd mina inställningar för denna enhet" har markerats på enhetsfliken.
  • Klicka på Lägg till.
  • Sök efter färgprofilen "sRGB IEC 61966-2.1" och klicka på OK.
Screen Shot 2017-02-04 at 1.26.23 AM
  • Markera färgprofilen och välj Ange som standardprofil.
  • Starta om Lightroom och kontrollera.

För Mac OSX:

• Klicka på Apple-ikonen och välj systeminställningar.
  • Sök efter alternativet Skärmar. Klicka på fliken Färg.
  • Under skärmprofilen söker du efter färgprofilen "sRGB IEC61966-2.1".
Screen Shot 2017-02-04 at 1.37.52 AM
  • Starta om Lightroom och kontrollera.