Fel vid start av Lightroom i Windows 8.1 och 10

Du får felmeddelandet "Det går inte att anropa C-funktionen: private_load_AgCoreTech” vid start av Lightroom CC och Lightroom 6 i Windows 8.1 och 10.

Lösning: Hämta och installera ett DLL-paket till installationskatalogen för Lightroom

1. Hämta 64-bitars DLL-paketet för Lightroom:

Hämta

Obs!

I detta paket finns två filer: msvcr100.dll och msvcr80.dll.

2. Dekomprimera det hämtade paketet genom att klicka på det. Välj alternativet att extrahera alla filer om du uppmanas till det.

3. När paketet har packats upp visas en mapp med namnet Lightroom_64-Bit_DLLs. Den innehåller dessa två filer:

• msvcr100.dl
    • msvcr80.dll

Kopiera dessa filer till C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom\.

4. Starta om Lightroom.