Lightroom Classic CC kraschar ibland när du stänger av programmet.

Produktversion som berörs

Lightroom Classic CC version 7.0 och senare

Operativsystem

Endast Windows

Lösning

Det här problemet uppstår när Lightroom Classic konfigureras för att Använda grafikkortet i inställningarna då DirectX har aktiverats.

Följ stegen nedan för att lösa problemet.

1. Uppdatera grafikkortets drivrutiner.

Hämta den senaste drivrutinen till din Windows-dator direkt från din grafikkortstillverkares webbplats:

NVIDIA-drivrutiner
    AMD/ATI-drivrutiner
    Intel-drivrutiner

Gör en ren installation av drivrutinen för grafikkortet

När du uppgraderar drivrutinen för grafikkortet rekommenderar vi att du tar bort alla tidigare versioner av drivrutinen för grafikkortet från datorn innan du installerar den nya. Detta kallas en ren installation.

När du har fastställt märke och modell för grafikkortet för datorn följer du korttillverkarens dokumentation och resurser nedan:

Starta om Lightroom Classic CC efter att du har installerat uppdateringarna.

Obs!

• Windows Update kan inte alltid ge dig de senaste och bästa drivrutinerna. Du måste gå direkt till din korttillverkares webbplats för att söka efter drivrutinsuppdateringar.
    • Se till att du väljer rätt drivrutin. Drivrutiner för Notebook har ibland ett annat namn än liknande drivrutiner för stationära datorer.
    • Vissa grafikkortstillverkare har annan programvara som måste uppdateras utöver grafikdrivrutinen. Läs uppdateringsinstruktionerna noga eller kontakta grafikkortstillverkaren direkt om du inte förstår instruktionerna.

2. Tvinga Lightroom Classic CC att använda OpenGL istället för DirectX.

1. Välj Redigera > Inställningar.
    2. I dialogrutan Inställningar går du till fliken Förinställningar.
    3. Under fliken Förinställningar klickar du på knappen Visa mapp för Lightroom-förinställningar.Förinställningarnas rotmapp öppnas i Utforskaren.
    4. I Utforskaren går du till mappen Lightroom.
    5. Gå till länken https://adobe.ly/2yC7FLq och hämta filen config.lua. Kopiera den hämtade filen config.lua till mappen Lightroom som nämndes i föregående steg.
    6. Starta om Lightroom Classic CC.

I dialogrutan Systeminformation (Hjälp > Systeminformation) bör du se posten config.lua enligt nedan, vilket bekräftar att Lightroom Classic CC använder OpenGL istället för DirectX:

Config.lua-Flags:
    Develop.PreferOpenGL = true

3. Inaktivera alternativet Använd grafikprocessor.

1. I Lightroom Classic CC går du till Redigera > Inställningar
    2. I dialogrutan Inställningar öppnar du fliken Prestanda.
    3. Avmarkera Använd grafikprocessor.
    4. Starta om Lightroom Classic CC.

Problemet ska nu ha åtgärdats.