När du startar Lightroom, ändrar moduler eller utför andra funktioner, får du ett felmeddelande

• Fel vid ändring av moduler.
  • Fel vid växling av moduler.
  • Ett fel inträffade när modulen skulle ändras.

Lösningar

Försök följande lösning i ordning. När du har utfört varje lösning, testa och se om problemet återkommer.

Lösning 1: Installera den aktuella Lightroom-uppdateringen.

I Lightroom, välj Hjälp > Leta efter uppdateringar eller gå till Lightroom för Mac OS eller Lightroom för Windows på Adobes webbplats.

Lösning 2: Skapa inställningsfilen på nytt.

Lösning 3: Installera om Lightroom

Avinstallera och installera sedan Lightroom igen.

För Lightroom CC, se:

För Lightroom 6 eller tidigare, se:
Installera Lightroom från ditt originalinstallationsmedium. För Lightroom 5 eller tidigare kan du hämta och installera den senaste versionen av Lightroom direkt:

Lösning 4: Skapa en annan katalog.

För att ta reda på om problemet ligger i katalogen som du använder, importera några bilder till en ny katalog och starta sedan om Lightroom.

Lösning 5: (Lightroom 3) Avinstallera Nik-plugin-program.

Avinstallera alla Nik-plugin-program som du har installerat, inklusive plugin-program för Photoshop och starta sedan om Lightroom. Om Lightroom startar ska du se till att du använder den senaste version av Nik-plugin-programmet. För hjälp att avinstallera Nik-plugin-program, besök Nik programvarusupport.

Lösning 6: Ställ in rätt behörigheter för mappen Lightroom i Application Support.

Obs: Använd den här lösningen om ditt serienummer efterfrågas när du startar om Lightroom efter att du har fått detta fel.

Mappen Lightroom i Application Support kan ha fel behörigheter som hindrar Lightroom från att skriva till den, vilket kan orsaka detta fel.

• Navigera till följande mapp: /Users/[användarnamn]/Library/Application Support/Adobe/Lightroom.
  • Markera mappen Lightroom och välj Arkiv > Visa info.
  • Verifiera att du har läs- & skrivrättigheter under Delning & behörigheter. Om inte, klicka på hänglåsikonen längst ned till höger, ange ditt lösenord när du uppmanas till det och klicka sedan på den skrivskyddade posten och välj Läs och Skriv.

Viktigt: (Mac OS) I Mac OS X 10.7 är användarbiblioteket som standard en dold mapp. Om du behöver komma åt filer i den dolda mappen vid felsökning av Adobe-program finns det ytterligare information i avsnittet Åtkomst till dolda filer i användarbibliotek.

Lösning 7: Prova ett annat användarkonto.

Kopiera Lightroom-mappen till ett nytt användarkonto eller annat existerande konto på din dator. Starta sedan om Lightroom. Mappen Lightroom finns på följande platser:

• Windows XP: C:\Documents and Settings\[användarnamn]\Application Data\Adobe\
  • Windows 7, Vista: [användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\
  • Mac OS: [användarnamn]/Library/Application Support/Adobe/

Viktigt: (Mac OS) I Mac OS X 10.7 är användarbiblioteket som standard en dold mapp. Om du behöver komma åt filer i den dolda mappen vid felsökning av Adobe-program finns det ytterligare information i avsnittet Åtkomst till dolda filer i användarbibliotek.

Ytterligare information

Adobe undersöker detta problem.