När du säkerhetskopierar dina kataloger på macOS, Lightroom CC 2015.1/Lightroom 6.1 och senare versioner ska du inte komprimera kataloger som är större än 4 GB. Denna restriktion infördes i Lightroom (versionerna som listas nedan) eftersom standardvärdet för Mac OS uppackningsverktyg inte kan hantera arkiv som är större än 4 GB. Det rapporterar sådana komprimerade kataloger som ”skadade” när du försöker extrahera dem.

Följande Lightroom-versioner kan inte komprimera kataloger som är större än 4 GB:

• Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7
  • Lightroom CC 2015.6.x/Lightroom 6.6.x
  • Lightroom CC 2015.5.x/Lightroom 6.5.x
  • Lightroom CC 2015.4/Lightroom 6.4
  • Lightroom CC 2015.3/Lightroom 6.3
  • Lightroom CC 2015.2.x/Lightroom 6.2.x
  • Lightroom CC 2015.1.x/Lightroom 6.1.x

Katalogkomprimering i Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8

Med början i den här versionen så komprimerar Lightroom alla kataloger när du skapar en säkerhetskopia, inklusive dem som är större än 4 GB.

Extrahering av komprimerade kataloger som är större än 4 GB på macOS

Om du vill extrahera sådana komprimerade säkerhetskopierade katalogfiler på macOS ska du använda tredjepartsverktyg som 7-zip, StuffItExpander eller något annat verktyg som kan hantera extrahering av stora komprimerade filer.

Obs!

I Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8 (Mac) har storlekbegränsningen för att komprimera en katalog tagits bort. När du komprimerar katalogen minskar det diskutrymme som har förbrukats av säkerhetskopieringen och förbättrar även säkerhetskopieringstiden, särskilt när målet för säkerhetskopieringen finns på en NAS (nätverksansluten lagring).