Ibland visar förlorade eller borttagna bilder i Adobe Photoshop Lightroom fortfarande en förhandsvisning. Följande skript låter dig extrahera och spara dessa förhandsvisningar.

Skriptet hämtar förhandsgranskningar för alla bilder som har valts då du kör skriptet. Det extraherar affischramar för de videoklipp som har valts vid tidpunkten. Du kan välja en plats för dessa filer. Förhandsvisningarna är i JPEG-format och namnet inkluderar bildens storlek (t.ex. _MG_0233-360x240.jpg).

Obs!

• De extraherade förhandsvisningarna innehåller inte några metadata från den ursprungliga bilden.
  • De extraherade förhandsvisningarna innehåller ingen ICC-profil. Om du importerar de extraherade förhandsvisningarna till Lightroom importeras bilderna med sRGB-profilen.

Gör följande för att installera skriptet:

1. Högerklicka (Windows) eller Ctrl + klicka (Mac OS) på länken till skriptet nedan och spara skriptet på skrivbordet. Dubbelklicka på filen för att dekomprimera den. Det skapar en fil som heter ExtractPreviews.lua. Om du inte kan hitta den här filen kan du söka efter den på hårddisken.

Hämta

2. I Lightroom, välj Lightroom > Inställningar (Mac OS) eller Redigera > Inställningar (Windows).

3. Under fliken Förinställningar, välj Visa mapp för Lightroom-förinställningar.

Mappen Lightroom-förinställningar under fliken Förinställningar

Obs!

Knappen Visa mapp för Lightroom-förinställningar tar dig enbart direkt till rätt plats då Lagra förinställningar med den här katalogen inte har valts. Om Lagra förinställningar med den här katalogen har valts, gå till och öppna mappen /Användare/[användarnamn]/Bibliotek/Application Support/Adobe/Lightroom.

Obs! Användarens biblioteksmapp döljs som standard i Mac OS X 10.7. Om du måste komma åt dessa filer för att utföra Adobe-relaterad felsökning, se Kan inte se användarbibliotekets filer i Mac OS 10.7 och senare för att öppna denna mapp.

4. Skapa en mapp i mappen Lightroom med namnet Scripts.

5. Kopiera skriptet ExtractPreviews.lua (från steg 1) till mappen Scripts.

6. Avsluta och öppna Lightroom igen.

7. Välj Skript > ExtractPreviews i Lightroom.

Obs!

I Windows är Skriptmenyn den sista menyn till höger.I Mac OS finns Skriptmenyn till höger om Hjälpmenyn.

Välj ExtractPreviews från Skriptmenyn
    (Windows) Välj Skript > ExtractPreviews; skärmbild från Lightroom CC.

8. Välj en plats för dina extraherade förhandsvisningar.