Lightroom CC

När du försöker Skicka till Facebook i den nya Lightroom CC appen får du felmeddelandet ”Facebook-autentiseringskontroll misslyckades.”

Lightroom CC 2015/Lightroom 6/Lightroom Classic CC

När du försöker utföra någon uppgift med Facebook-publiceringstjänsten i Lightroom CC 2015/Lightroom 6/Lightroom Classic CC får du felmeddelandet: ”Facebook-autentiseringskontroll misslyckades.

Produktversioner som berörs

Lightroom CC 1.0 och senare

Lightroom Classic CC 7.x, Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x

Operativsystem

Windows och macOS

Orsak

På grund av nyliga ändringar i sättet som Facebook arbetar med tredje partsutvecklare stöds inte längre direkt uppladdning av foton och videoklipp från stationära produkter till Facebook.

Från Facebooks dokumentation:

Facebook-inloggning

Avskrivning:

Tillståndet public_actions kommer att avskrivas. Denna tillåtelse gav appar tillgång att publicera inlägg på Facebook som den inloggade användaren. Appar som skapas från och med idag kommer inte att ha tillgång till denna behörighet. Appar som skapades tidigare än idag och som tidigare har godkänts för att begära public_actions kan fortsätta att göra det fram till 1 augusti 2018. Inga ytterligare appar kommer att godkännas för att använda publish_actions via appomdöme.

Påverkan

Denna ändring träder i kraft den 1 augusti 2018.

Du kommer inte längre att kunna ladda upp foton till Facebook från datorprogrammet Lightroom – Lightroom CC (nya), Lightroom Classic CC och Lightroom CC 2015/Lightroom 6.

Alla framtida API-ändringar som introducerats av Facebook kan påverka publiceringstjänsten igen.

Föreslagna lösningar

Skapa en kopia av dina publicerade samlingar till ditt personliga samlingsförteckning.

(Lightroom Classic CC)

För att få permanent tillgång till dina publicerade Facebook-samlingar gör du följande:

1. Under Publicera tjänster> Facebook (Biblioteksmodul), klicka på en publicerad samling.
  2. Välj alla foton i den publicerade samlingen.
  3. I Samlingar-panelen, klicka på (+) plus-ikonen i det övre högra hörnet av panelen och välj Skapa Samling från menyn.
  4. I dialogrutan Skapa samling, se till att alternativet Inkludera valda foton är valt.
  5. Ange ett namn för samlingen och klicka på Skapa

Dina publicerade Facebook-bilder är nu tillgängliga i din personliga samling.

Se till att bilderna du vill dela synkroniseras med molnet. Använd sedan delningsfunktion i mobilens Lightroom CC för att dela till Facebook. Se följande hjälpresurser:

Exportera foton till disken som JPEG, ladda sedan upp till ditt Facebook-konto via webbläsare. Se följande hjälpmedel: