Det går inte att importera bilder till Lightroom för mobilen

När du ansluter en kamera till din mobila Android-enhet med en USB OTG-kabel som stöds för att importera bilder till Lightroom för mobilen uppstår ett av följande problem:

• Problem 1: Din mobila enhet känner av att kameran är USB-ansluten men frågar inte vilken app som ska användas för denna åtgärd. Istället öppnas någon annan app på din mobila enhet automatiskt. Därför kan du inte koppla Lightroom för mobilen till den anslutna kameran.
  • Problem 2: Din mobila enhet känner av att kameran är USB-ansluten men frågar inte vilken app som ska användas för denna åtgärd och öppnar inte någon förvald app.
  • Problem 3: Din enhet känner inte av att kameran är USB-ansluten.

Produktversion som berörs

Lightroom för mobilen (Android) version 2.2

Operativsystem

Android

Lösningar

Problem 1

Problemet uppstår om du tidigare har angett att öppna en förvald app när en USB-anslutning upptäcks genom att välja alternativet Alltid när din mobila enhet ber dig att välja en app. Efter att du har angett en app frågar inte enheten dig igen vilken app du vill använda för den åtgärden.

Observera vilken app enheten öppnar när du ansluter kameran för att lösa problemet. Ta bort den förvalda inställningen på din mobila enhet så att den specifika appen inte längre öppnas automatiskt när en USB-anslutning upptäcks:

1. Öppna enhetens Inställningar > Appar.
  2. Tryck på den app som enheten öppnar när du ansluter kameran.
  3. Tryck på Starta som standard och sen Rensa standardinställn..

När du sedan ansluter din kamera kommer din mobila enhet att fråga dig vilken app du vill använda och listar Lightroom-appen bland andra appar som kan hantera denna åtgärd.

Problem 2

Problemet uppstår på vissa Android-enheter som kräver att du manuellt väljer en app när en USB-anslutning upptäcks. Så här löser du problemet:

1. Öppna enhetens Inställningar > USB-inställningar.
  2. Välj appen Lightroom.

Se tillverkarens dokumentation för mer information.

Problem 3

Problemet uppstår på vissa Android-enheter som inte stöder PTP-protokoll. I så fall ska du manuellt ändra USB-anslutningsläge till MTP-protokoll:

1. Öppna enhetens Inställningar > USB-inställningar.
  2. Ändra USB-anslutningens Läge till MTP.

Se tillverkarens dokumentation för mer information.