Objektivets metadata är dold för vissa kameror

I Lightroom 2015.5 och Lightroom 6.5 är fältet med metadata för EXIF-objektivet dolt för vissa kameror.

Obs!: Metadata finns fortfarande i filen, den visas bara inte.

Lösning: Uppdatera Lightroom och justera inställningarna för berörda kameramodeller

Använd dessa steg för att visa dolda metadata för objektivet.

1. Uppdatera Lightroom till 2015.5.1 eller 6.5.1.
  2. Öppna Lightroom 6.5-katalogen med Lightroom 6.5.1.
  3. Markera alla filer från en berörd kameramodell som du har importerat i Lightroom 6.5.
  4. Välj Metadata > Spara metadata i fil (Cmd/Ctrl + S) för att behålla alla Framkalla-inställningar som gjorts för filen.
  5. Välj Metadata > Läs metadata från fil.

Verifiera att objektivets metadata visas genom att expandera panelen Metadata i Lightrooms biblioteksmodul, välj EXIF i panelhuvudets popup-meny och leta reda på fältet Objektiv, som bör vara ifyllt med korrekt objektivinformation för den valda filen.

Rätta till alla virtuella kopior som påverkas av problemet

Om du har skapat virtuella kopior av filer som saknade objektivmetadata, använder du följande steg för att rätta till dem, när du har utfört stegen ovan:

1. I modulen Framkalla skapar du en ny virtuell kopia från det reparerade masterfotot.
  2. Markera den gamla virtuella kopian och välj Inställningar > Kopiera inställningar.
  3. Markera den nya virtuella kopian och välj Inställningar > Klistra in inställningar.
  4. Ta bort den gamla virtuella kopian.