Adobe har upptäckt problem med kompatibilitet som visas i listan nedan vid körning av Lightroom CC 2015 och Lightroom 6 med Mac OS 10.11 (El Capitan).

Vi rekommenderar att kunderna utför ett eget test på en partition som inte är i drift för att säkerställa att det nya operativsystemet fungerar med aktuell maskinvara och drivrutiner.

Om du upptäcker problem som inte har dokumenterats ännu, får du gärna rapportera dem på vår webbplats för feedback.

Kända problem

Direktfångst med Nikon-kameror

Nikon-kameror med direktfångst stöds i El Capitan från och med Lightroom CC 2015.4 och Lightroom 6.4.

Öppna Lightroom och gå till Hjälp > Uppdateringar för att installera uppdateringen 2015.4/6.4.

Direktfångst med Leica-kameror

Direktfångst med Leica-kameror som använder Lightroom CC 2015 och Lightroom 6 saknar för närvarande stöd i El Capitan. Nikon-kameror med direktfångst stöds i El Capitan från och med Lightroom CC 2015.4 och Lightroom 6.4.

Adobe rekommenderar att de kunder som behöver använda Lightroom för direktfångst med Leica-kameror inte uppgraderar El Capitan för närvarande.

Adobes teknikteam samarbetar med företagets partners för att lösa frågan och erbjuda en kompatibel lösning i framtiden.

Programmet arbetar långsamt och kraschar med Lightroom 2015.2 och Lightroom 6.2

Om du upplever att programmet kraschar eller fungerar långsamt, uppdatera Lightroom till Lightroom 2015.3/6.3.

Inkonsekvenser vid standardläge för helskärm

Om Lightroom befinner sig i inbyggt Mac OS X-helskärmsläge, kan inkonsekvenser uppstå:

• Det går inte att använda Esc-tangenten för att ta Lightroom ur standardläget för helskärm

Lösning

Lämna standardläget för helskärm genom att flytta markören till översta delen av skärmen så att menyfältets knappar för att visa/dölja blir synliga. Klicka på den gröna knappen (till höger om de tre knapparna) för att lämna standardläget för helskärm

• Vissa dialogrutor, t.ex. Exportera och plugin-hanteraren, övergår i standardläget för helskärm då de aktiveras och Lightroom är i standardläget för helskärm
Lösning

När du tillämpar kommandot Cmd + tab för att övergå från Lightroom till en annan app och kommer tillbaka till Lightroom med Cmd + tab samtidigt som en dialogruta är öppen i inbyggt helskärmsläge, så är det Lightrooms huvudfönster som är aktivt (istället för dialogrutan). Du öppnar dialogfönstret genom att använda 3-fingersgesten och svepa uppåt. Välj området/fönstret som innehåller dialogrutan som du vill öppna för att aktivera eller avbryta.

Tangentbordets kortkommando Cmd + F visar standardläget för helskärm i stället för Bibliotek > Sök

Adobes teknikteam samarbetar med företagets partner för att lösa frågan.