Adobe har testat att använda de senaste versionerna av CC 2015/Lightroom 6 på macOS 10.12 (Sierra) och upptäckte inga större problem.

Adobe rekommenderar att kunder uppdaterar Lightroom till den nyaste versionen före uppdateringen till macOS 10.12 (Sierra). Adobe rekommenderar också att kunder gör ett eget test på en partition som inte är i drift för att säkerställa att nya macOS fungerar med aktuell maskinvara och drivrutiner.

Om du upptäcker problem som inte har dokumenterats ännu får du gärna rapportera dem på vår webbplats för feedback.

Kända problem i Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8

Versioner som berörs Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8
Operativsystem macOS 10.12 Sierra

Adobe har upptäckt de kända problem som listas nedan då Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8 har använts på macOS 10.12 (Sierra).

• Lightroom 6.8: När du importerar foton flera gånger från ett SD-kort, detekteras ibland inte dubbletter korrekt.Gör något av följande som en lösning:
    • I fönstret Import ska du välja det SD-kort som visas under sektionen Filer till vänster.
    • Stäng och öppna fönstret Import.

Kända problem i Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7

Versioner som berörs Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7
Operativsystem macOS 10.12 Sierra

Adobe har upptäckt de kända problem som listas nedan då Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7 har använts på macOS 10.12 (Sierra).

• Lightroom 6.7 och tidigare: När bilder importeras från iOS-enheter till Lightroom på macOS Sierra kan programmet krascha.

Kända problem i Lightroom CC 2015.6.1/Lightroom 6.6.1 och tidigare

Versioner som berörs Lightroom CC 2015.6.1/Lightroom 6.6.1 och tidigare
Operativsystem macOS 10.12 Sierra

Adobe har upptäckt de kompatibilitetsproblem som listas nedan då Lightroom CC 2015.6.1/Lightroom 6.6.1 och tidigare har använts på macOS 10.12 (Sierra).

• Lightroom 3-5: Direktfångst fungerar inte med Canon-, Nikon- och Leicakameror.
  • Lightroom 3-6.6.1: Importdialogrutan visar inte alternativen Använd vid import och Mål.
    Obs! Problemet kvarstår ifall du uppdaterar till Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7 från den tidigare version som redan används på macOS Sierra. Högerklicka på en panel till höger och välj alternativen Använd vid import och Mål för att göra dem synliga i Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7.
  • Lightroom 2-6.6.1: Ett meddelande om att ändra exponering med knapparna +/- visas varje gång Lightroom öppnas
  • Genom att högerklicka på en panel och välja alternativet att visa/dölja paneler gör att ett felmeddelande visas. Problemet kan uppstå i alla Lightroom-moduler.
  • I Bibliotek-modulen visas ett felmeddelande om man klickar på fälten Tillverkare eller Modell i Metadata-panelen och får Lightroom att krascha.
  • Lightroom 3: Direkta kameraanslutningar upptäcks inte av Importdialogrutan (lösning - använd en kortläsare).
  • Lightroom 1-5: Kosmetiska reglageproblem

Lösning

Gör så här för att undvika dessa kompatibilitetsproblem på macOS 10.12 (Sierra):

• Uppdatera till Lightroom 2015.7/Lightroom 6.7, eller
  • Använd din nuvarande Mac OS X-version och uppdatera INTE till macOS 10.12 (Sierra) ifall du använder Lightroom 5 eller tidigare.