Lightroom kraschar när du öppnar dialogrutan Inställningar

Lightroom kraschar när du väljer Redigera > Inställningar.

Du kan stöta på det här problem om din mapp Mina bilder pekar mot en mapp som inte finns eller som har flyttats.

Prova en eller flera av följande lösningar för att felsöka problemet.

Lösning 1: Uppdatera till Lightroom 6.5.1/CC 2015.5.1

Uppdatera Lightroom CC genom att välja Hjälp > Uppdateringar eller genom att klicka på Uppdatera bredvid Lightroom CC i Creative Cloud applikationen för skrivbord. Se Håll Lightroom uppdaterat för information.

Lösning 2: Återställ standardinställningarna för mappen Mina bilder eller peka mot en giltig mapplats

För att flytta Mina bilder till en annan plats:

1. Gå till C:\Användare\[ditt användarnamn].
  2. Högerklicka på mappen Mina bilder och välj egenskaper.
  3. Klicka på Platstabben och klicka sedan på Flytta.
  4. Bläddra till den plats där du vill att omdirigera den här mappen. Klicka på mappen där du vill lagra filerna, klicka på Välj mapp, och klicka sedan på OK.
  5. Klicka på Ja för att bekräfta flyttningen av alla filer till den nya platsen.

För mer information, Se Microsofts artikelFlytta en mapp till en ny plats.