Lightroom hittar inte dina foton när du har anslutit eller återanslutit en flyttbar enhet.

Detta inträffar när enheterna inte tilldelas statiska enhetsbokstäver i Windows och enheten med dina bilder har en annan enhetsbokstav efter att fotona har importerats till Lightroom.

Lösning

Tilldela enheten med dina foton en konsekvent enhetsbokstav.

1.    Starta om Windows med endast de enheter som vanligtvis är anslutna. Inkludera inte säkerhetskopieringsenheter, kortläsare eller andra bärbara lagringsenheter.

2.    Kontrollera i Windows Explorer att enheterna har rätt enhetsbokstav.

3.    Klicka på startknappen och skriv Datorhantering i sökfältet.

4.    Markera Datorhantering.

5. Markera Diskhantering under Lagring.

6.    Högerklicka på en disk där du lagrar bilder och som ska ha en statisk enhetsbokstav och välj sedan Egenskaper.

7. Ange ett unikt volymnamn i inmatningsfältet på fliken Allmänt.

8.     Högerklicka på volymen som har fått ett nytt namn och markera Ändra enhetsbokstav och sökvägar.

9.    Markera enheten och klicka på knappen Ändra.

10.    Markera Tilldela följande enhetsbokstav, och välj sedan en enhetsbokstav i rullgardinsmenyn.

11.    Klicka på OK för att stänga varje dialog tills du kommer tillbaka till skärmen Datorhantering med panelen Diskhantering öppen.

12.     Bekräfta att ditt volymnamn visas bredvid rätt enhetsbokstav. Denna enhet mappar hädanefter till denna bokstav .

13.     Utför dessa steg för alla enheter som du vill tilldela en statisk enhetsbokstav.

Ytterligare information

Efter att du har tilldelat permanenta enhetsbokstäver tilldelas fortfarande tillfälliga enheter (t.ex. säkerhetskopieringsenheter och USB-minnen) dynamiska enhetsbokstäver beroende på i vilken ordning de ansluts.

Tilldelade enheter behåller sina bokstäver förutsatt att du inte får slut på enhetsbokstäver eller tilldelar flera enheter samma bokstav (detta sker dock sällan).

Varje gång du ansluter en enhet till datorn verifierar Windows att volymnamnet matchar en tidigare tilldelad enhetsbokstav och försöker utföra anslutningen.