Du kan inte visa dina synkroniserade samlingar i appen Lightroom för mobilen eller Lightroom CC på din dator.

• Synkroniserade samlingar i Lightroom CC på datorn visas inte i Lightroom för mobilen även om alternativet Synkronisera med Lightroom Mobile är aktiverat. Sektionen Synka aktivitet i dialogen Inställningar (Redigera (Win)/Lightroom (Mac) > Inställningar > fliken Lightroom mobile > Synka aktivitet) visar inte några synkroniseringsfel eller väntande synkroniseringsaktivitet.
  • Samlingar från appen Lightroom för mobilen syns inte i Lightroom CC på din dator. När du klickar på molnikonen  i mobilappen visar den att allt är uppdaterat och att synkroniseringen lyckades.

Lösning

Följ stegen som listas nedan i ordning för att lösa problemet:

Säkerhetskopiera den synkade katalogen i Lightroom CC på din dator

1. Skapa ett ny samling. I dialogrutan Skapa samling som visas ska du göra följande:

• Ange ett Namn du vill använda.
    • Avmarkera Synkronisera med Lightroom mobile området Alternativ

För mer information, se Skapa en samling.

2. I panelen Katalog (modulen Bibliotek) ska du välja Alla synkroniserade bilder. Markera alla foton i hela katalogen Alla synkroniserade bilder från rutnätet och dra dem till den nya samlingen (som du skapade i föregående steg) i panelen Samlingar.

3. Anteckna alla samlingar som ställts in för synkronisering med Lightroom mobile. I panelen Samlingar indikeras synkade samlingar med ikonen före samlingens namn.

Notera även antalet foton i katalogen Alla synkroniserade bilder.

4. Stäng och lämna Lightroom.

Ta bort katalogen med Lightroom på webben

1. Gå till https://lightroom.adobe.com.

Klicka på Logga in längst upp till höger i fönstret. Logga nu in med ditt Adobe ID.

Obs!

När du har loggat in ska du verifiera att alla synkade samlingar och foton från Lightroom CC på din dator finns tillgängliga i Lightroom på webben.

2. Klicka på ikonen Lr i det övre vänstra hörnet av fönstret och välj Kontoinformation i listrutan.

Välj Kontoinformation i Lightroom på webben
    Välj Kontoinformation i Lightroom på webben

3. På skärmen Lightroom-konto som visas ska du klicka på Ta bort Lightroom-katalog.

Step 2_Choose Delete Lightroom Catalog
    Bekräfta åtgärden Ta bort Lightroom-katalog i Kontoinformation

Viktigt:

På skärmen Ta bort katalog ska du se till att fotoantalet som visas här är detsamma som den som visas i katalogen Alla synkroniserade bilder i Lightroom CC på din dator.

4. På skärmen Ta bort katalog ska du skriva in ditt medgivande för att ta bort den synkroniserade katalogen.

Step 3_Confirm Catalog Deletion
    Skriv in den visade strängen för att bekräfta åtgärden att ta bort din synkade Lightroom-katalog

Synka på nytt i Lightroom CC på din dator

1. Starta Lightroom CC.

2. Markera alla samlingarna, som noterades i Steg 3 av Säkerhetskopiera den synkade katalogen i Lightroom CC på din dator, för synkronisering med Lightroom mobile på nytt.

Om du vill veta hur du väljer samlingar för synkronisering, se Konfigurera samlingar.

3. I panelen Samlingar ska du markera den nya samlingen som du tidigare skapade i Steg 1 av Säkerhetskopiera den synkade katalogen i Lightroom CC på din dator.

4. Från rutnätet ska du markera alla foton i den nya samlingen och dra dem till katalogen Alla synkroniserade bilder i panelen Katalog.

Tillåt att Lightroom CC slutför synkroniseringen med Lightroom för mobilen.

När synkroniseringen är slutförd kontrollerar du om problemet har lösts.