När du flyttar muspekaren över en förinställning i Förinställningar -panelen (Framkalla -modulen), visar Lightroom Classic CC sin Live Förhandsgranskning i ditt foto i Lupp -vyn. Live förhandsgranskningsfunktionen av Förinställningar – introducerad i april 2018-utgåvan av Lightroom Classic CC v7.3 – saktar ner datorns prestanda.

Produktversion som berörs

Lightroom Classic CC 7.3

Operativsystem

Windows och macOS

Lösning

I Lightroom Classic CC 7.4 har ett nytt inställningsalternativ tillkommit som gör att du kan inaktivera funktionen för Förhandsgranskning av Förinställningar. För att göra det, följ instruktionerna nedan:

1. Uppdatera Lightroom Classic CC till den senaste versionen.

Starta Lightroom Classic och välj Hjälp > Uppdateringar. För relaterad information, se Håll Lightroom uppdaterat.

När du har uppdaterat till den senaste versionen gör du följande steg.

2. Välj Redigera > Inställningar (Win) eller Lightroom > Inställningar (Mac).

3. I rutan Inställningar, välj fliken Prestanda.

4. Prestanda -fliken, avmarkera Aktivera svävande förhandsvisning av Förinställningar i Lupp

Klicka på OK.