När du försöker öppna Lightroom Classic CC eller Lightroom 6 i Windows visas följande felmeddelande:

Loadlibrary misslyckades med följande fel 1114: En dll-initieringsrutin för det dynamiska länkbiblioteket misslyckades.

Loadlibrary misslyckades med fel 1114
Loadlibrary misslyckades med fel 1114

Produktversioner som berörs

Lightroom Classic CC och Lightroom 6

Operativsystem

Windows 7 och senare

Orsak

Problemet inträffar i bärbara Windows-datorer med AMD- eller NVIDIA-grafikkort när prestandainställningen för Lightroom har angetts som Optimera grafisk prestanda i grafikkortsprogrammet.

Detta problem kan uppstå i den stationära Windows-datorn om du har mer än ett grafikkort. För att lösa problem som uppstår på grund av motstridiga grafikdrivrutiner, följ Steg 5 och Steg 6 i Lösning 3: GPU och felsökningssteg för grafikdrivrutiner.

Lösning

Obs!

Kontrollera att ditt kort har angetts som ett föreslaget grafikkort innan du utför stegen nedan, och att du har installerat den senaste drivrutinen för ditt specifika grafikkort.

Följ anvisningarna i den ordning de anges nedan för att lösa problemet på den bärbara Windows-datorn:

Ange inställningen Hög prestanda (High Performance) för grafikkortet

Ändra inställningen för grafikkortet i Lightroom Classic CC eller Lightroom 6 till Höga prestanda.

AMD-grafikkort

1. Högerklicka någonstans på skrivbordet och välj AMD Catalyst Control Center eller Configure Switchable Graphics.
  2. Klicka på Bläddra, lägg till Lightroom.exe i listan över program och välj Hög prestanda i stället för Energibesparing (Power Saving).

Se AMD-hjälpdokumentationen: Tilldela GPU program.

NVIDIA-grafikkort

1. Högerklicka på skrivbordet och välj NVIDIA-kontrollpanelen.
  2. Klicka på Hantera 3D-inställningar.
  3. Klicka på Programinställningar och lägg till Lightroom.exe. Ändra den föredragna grafikprocessorn till högpresterande NVIDIA-processor.

Se NVIDIA-hjälpdokumentationen för mer information: Hur skapar jag Optimus-inställningar för ett nytt program?

Ange effektinställningarna för växlingsbara dynamiska grafikkort (Switchable Dynamic Graphics) till Maximera prestanda

Högerklicka på Windows-ikonen. Klicka på Energialternativ i listan som visas.

first_step

Det öppnar fönstret för ström och viloläge. Klicka på Fler energiinställningar som visas under Relaterade inställningar.

2nd

Nu öppnas fönstret Energialternativ. Klicka på Ändra planinställningar för den aktiva planen. Energiplanen med en svart punkt indikerar den aktiva planen.

3rd

Välj Ändra avancerade energiinställningar på nästa skärm.

4th

Sök efter och utvidga inställningen Växlingsbara dynamiska grafikkort i dialogrutan Energialternativ som öppnas.

Expandera sedan Globala inställningar som visas under Växlingsbara dynamiska grafikkort.

5th

När du har utökat Globala inställningar visas två alternativ: Batteri och Nätanslutning. Klicka på listrutan och välj Maximera prestanda för båda alternativen.

Klicka på knappen Använd och klicka sedan på OK.

6th