Problem 1: Foton visas som svarta eller grå rektanglar i modulen Bibliotek

När du visar bilder i rutnätsvisning i modulen Bibliotek visas dina foton som svarta, grå eller tomma rektanglar.

Produktversioner som berörs

Lightroom 5 och Lightroom 6/Lightroom CC 2015.

Operativsystem

• Mac OS X 10.9 (Mavericks) och senare
  • Windows 7 och senare

Problem 2: Tomma förhandsvisningar av bilder i importfönstret

I importfönstret visas alla förhandsvisningar som tomma när du försöker importera bilder till Lightroom.

Operativsystem

• Mac OS X 10.9 (Mavericks) och senare
  • Windows 7 och senare

Produktversioner som berörs

Lightroom 5 och Lightroom 6/Lightroom CC 2015.

Lösningar på Problem 1

Prova följande lösningar i den ordning som de listas nedan. Kontrollera om problemet har lösts när du har utfört stegen för varje lösning.

Lösning 1: Uppdatera Lightroom till den senaste versionen

Uppdatera Lightroom till den senaste versionen. Ytterligare information hittar du i Hålla Lightroom uppdaterat.

Lösning 2: Associera färgprofilen sRGB IEC61966-2.1 på datorn

Problemet kan inträffa i rutnätsvisning i modulen Bibliotek på grund av en skadad färgprofil.

Windows 7, 8.x och 10

1. Öppna kontrollpanelen. Lokalisera alternativet Färghantering.

2. I dialogen Färghantering > fliken Enheter ska du se till att kryssrutalternativet Använd mina inställningar för denna enhet är markerat.

3. Klicka på Lägg till.

4. I dialogen Associera färgprofil som visas ska du lokalisera färgprofilen sRGB IEC61966-2.1 i listan och klicka på OK.

5. I dialogen Färghantering visas nu sRGB IEC61966-2.1 under avsnittet Profiler som associeras med denna enhet.

Markera den här färgprofilen och klicka på Ange som standardprofil.

6. Starta om Lightroom.

Mac (inbyggd Retina-skärm)

1. Klicka på Apple-ikonen och välj Systeminställningar från menyn.

2. I fönstret Systeminställningar ska du leta upp och klicka på alternativet Displayer

3. Gå till fliken Färg i fönstret som visas. Under avsnittet Displayprofiler ska du leta upp och välja färgprofilen sRGB IEC61966-2.1.

4. Starta om Lightroom.

Lösningar på Problem 2

Prova följande lösningar i den ordning som de listas nedan. Kontrollera om problemet har lösts när du har utfört stegen för varje lösning.

Lösning 1: Uppdatera Lightroom till den senaste versionen

Uppdatera Lightroom till den senaste versionen. Ytterligare information hittar du i Hålla Lightroom uppdaterat.

Lösning 2: Ändra läge från ”Lägg till” till ”Kopiera”

1. I fönstret Import i Lightroom ska du ändra läge från Lägg till till Kopiera i fönstrets övre vänstra hörn.

2. Expandera panelen Destination till höger.