Programmet kraschar när du framkallar bilder i modulen Framkalla i Lightroom eller plugin-plugin-programmet Camera Raw i Photoshop.

Problem

• Lightroom kraschar vid växling till modulen Framkalla.
  • Photoshop och Bridge kraschar när du öppnar plugin-programmet Camera Raw.

Problemet uppstår efter en uppdatering av AMD-drivrutinen (version 17.4.4 - utgiven 2017-04-23) i Windows.

Lösning

Lösning 1: Inaktivera grafikprocessor.

• Lightroom - Välj Inställningar > Prestanda och avmarkera Använd grafikprocessor.
  • Camera Raw - Adobe Camera Raw avaktiverar automatiskt Använd grafikprocessor om den stöter på en krasch på grund av ett grafikkort-/drivrutinproblem.

Lösning 2: Återställ din AMD-drivrutin till en tidigare version (v368.81). Se Återställ en drivrutin för anvisningar.

Obs! Knappen ”Återställ drivrutin” kan vara gråtonad och inaktiv om du utförde en ”Ren installation” under din senaste uppdatering av grafikdrivrutinen. Om du gjorde en ren installation:

Ytterligare information:

Vårt teknikteam arbetar med AMD för att rätta till problemet.