• Du kan fortsätta att köpa och använda Lightroom 6 med en evig licens, men Adobe kommer inte längre att uppdatera programmet. Överväg att uppgradera till Creative Cloud Photography Plan för att få de senaste uppdateringarna i Lightroom Classic CC samt den helt nya Lightroom CC, och för att programmet ska fungera med raw-filer från de senaste kamerorna.
  • På grund av en förändring av API-beteenden som introducerats av Facebook, fungerar Facebook-publiceringstjänsten inte längre i Lightroom 6 med en evig licens. Se denna tekniska notering för mer information.

Alla Lightroom CC-testversioner är märkta som Photoshop Lightroom CC 2015 utgåva.

Adobe Lightroom

Om testversionen av Lightroom CC 2015 serialiseras med ett serienummer för ständig licens ändras varumärkningen av programmet till Lightroom 6. Du konverterar alltså testversionen av Lightroom CC till Lightroom 6.

Adobe Lightroom 6

Programmet och programmappen som finns i programmappen (Mac OS) eller programfilsmappen (Windows) är märkta som Lightroom utan ett specifikt versionsnummer:

Programmappen för Adobe Lightroom

Konvertera testversionen av Lightroom CC till Lightroom 6

1. Starta Lightroom och välj: Hjälp > Logga ut (<din e-postadress>).

Logga ut från Lightroom

Obs!

Viktigt! Det är möjligt att datorprogrammet Creative Cloud öppnas när du loggar ut från Lightroom och du uppmanas då att logga in på nytt. LOGGA INTE IN på skrivbordsprogrammet Creative Cloud.

2. Starta Lightroom på nytt och klicka på Logga in nu.

Lightroom Logga in

Obs!

Om du loggar in med ett Adobe ID som har ett aktivt Creative Cloud-medlemskap visas inte serienummerskärmen eftersom ditt Creative Cloud-konto är aktiverat. Ytterligare information finns här: Om du har ett aktivt Creative Cloud-medlemskap och ett serienummer för Lightroom 6.

3. Klicka på Licensiera den här programvaran.

Lightroom Licensiera programvaran
  4. Ange serienumret och klicka sedan på Nästa.

Lightroom Ange licensnummer

Obs Ha serienumret för den tidigare versionen nära till hands när du uppgraderar en tidigare version. Detta är en del av aktiveringsprocessen. Om du inte har kvar förpackningen och/eller serienumret, eller om du har glömt bort serienumret för den tidigare versionen – loggar du in på ditt konto för att visa registrerade serienummer för produkterna. Om du inte har registrerat produkten men har en installerad, licenserad version av Lightroom, hämtar du serienumret från följande plats:

Mac OS

• /Användare/[ditt användarnamn]/Bibliotek/Programsupport/Adobe/Lightroom/Registrering av Lightroom 5.0

Obs! Det kan hända att du måste använda Metod 2 i avsnittet Åtkomst till dolda filer i biblioteksmappar i Mac OS.

Windows

• C:[användarnamn]\Program Data\Adobe\Lightroom\Lightroom 5.0 Registration

Obs! I Windows är tillägget .LRREG.

5. När du har licensierat programmet med serienumret startar Lightroom med varumärket Lightroom 6.

Adobe Lightroom 6

Gör så här om du har ett aktivt Creative Cloud-medlemskap och ett serienummer för Lightroom 6

När Lightroom öppnas för den första gången efter den inledande installationen uppmanas du att logga in med ditt Adobe ID. Om du har en aktiv medlemskapsplan kopplad till ditt Adobe ID (exempelvis Creative Cloud Alla program eller Creative Cloud Photography) aktiveras Lightroom men licensiering med ett serienummer är INTE möjligt.

Obs!

Du kan installera Creative Cloud-program på så många av dina personliga datorer som du önskar. Men du kan bara logga in på och aktivera Creative Cloud på två system i taget. Genom att logga ut från en av de två tidigare aktiverade datorerna kan du enkelt byta till en annan dator. Om det inte går att logga ut från de andra datorerna för att logga in uppmanas du att fjärrinaktivera dem. Du kan sedan använda det aktuella systemet direkt. Denna aktiveringsåterställning kan framtvingas var 48:e timme, så det är bättre att logga ut om möjligt.

Lösning

Om du både har ett medlemskap och ett serienummer för Lightroom CC och vill kunna ange ett serienummer vid installationen, måste du logga in i Lightroom med ett Adobe ID som inte är kopplat till ett Lightroom-medlemskap. Skapa ett Adobe ID som du sedan loggar in med. Om du loggar in till Lightroom med ett Adobe ID som inte är länkat till ett aktivt Creative Cloud-medlemskap uppmanas du att ange ett serienummer av Lightroom.

Om du nyligen har avslutat ett medlemskap kan det ta några dagar innan det upphör helt och hållet. Fortsätt använda Lightroom tills medlemskapet upphör och följ sedan anvisningarna i Konvertera testversionen av Lightroom CC till Lightroom 6.