När du startar eller kör Lightroom på Windows visas en dialogruta om upptagetfel på servern :

Åtgärden kan inte slutföras eftersom programmet är upptaget. Välj Växla till för att aktivera det upptagna programmet och åtgärda problemet.

Lös upptagetfel på servern i Lightroom

Operativsystem

Windows

Lösningar

Försök följande lösning i ordning. Starta om Lightroom för att kontrollera om problemet är löst när du har provat alla lösningar.

Lösning 1: Installera den aktuella Lightroom-uppdateringen

Adobe har gjort ändringar i det sätt som Lightroom initierar och interagerar med de anslutna tjänsterna, vilket bör åtgärda de flesta fall. Välj Hjälp > Uppdateringar i Lightroom.

Följande länkar innehåller mer information:

Lösning 2: Inaktivera Superfetch-tjänsten i Windows

1. Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna dialogrutan Kör.
  2. I dialogrutan Kör skriver du ”services.msc” och trycker sedan på Retur.
  3. I tjänstfönstret som visas söker du upp Superfetch i kolumnen Namn.
  4. Högerklicka på Superfetch och välj Egenskaper på snabbmenyn.
  5. I fönstret med Superfetch-egenskaper som visas väljer du Startmetod som Inaktiverad i listrutan.
  6. Klicka på OK
  7. Starta om datorn.

Lösning 3Installera drivrutinsuppdateringar för grafikkortet (GPU)

Uppdaterade drivrutiner finns tillgängliga på korttillverkarens webbplats (till exempel nVidia, ATI/AMD och Intel).

Windows

Du erhåller inte den senaste videodrivrutinen genom att endast köra Windows Update. Du måste gå direkt till din korttillverkares webbplats för att söka efter drivrutinsuppdateringar.
Du kan fastställa vilket grafikkort du har samt hämta/installera den senaste drivrutinen här: Uppdatera grafikdrivrutiner i Windows 10.

macOS

Videodrivrutinerna ingår i uppdateringarna av operativsystemet. Säkerställ att du har installerat alla de senaste OS-uppdateringarna genom att välja Apple-menyn > Om den här datorn > Programuppdatering.

Lösning 4: Inaktivera tillfälligt vissa verktyg från tredje part som t.ex. antivirusprogram som kan orsaka en konflikt