Problem 1: I Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7 eller tidigare utförs inte ”Synkronisera med Lightroom mobile”

I Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7 märker du att Synkronisera med Lightroom mobile verkar hänga sig och att det antal filer du synkroniserar med Lightroom mobile inte sjunker. Detta problem kan uppstå om du har delat bilder med andra på Lightroom Web och om de har markerat bilderna som favoriter eller lagt till kommentarer före november 2016.

Om du tror att du upplever problemet, kontrollera Väntande synkroniseringsaktivitet i Lightrooms inställningar. Välj Redigera (Windows) / Lightroom (Mac OS) > Inställningar och klicka sedan på fliken Lightroom mobile.

Det här felet skapar följande varning under Väntande synkroniseringsaktivitet:

NOT NULL constraint failed: AgLibraryOzFavoriteIds.ozSpaceId
Statement: INSERT OR REPLACE INTO AgLibraryOzFavoriteIds
( ozCatalogId, ozSpaceId, ozAssetId, ozFavoriteId, tidsstämpel )
VALUES( ?, ?, ?, ?, ? ) (felkod 19)

Produktversioner som berörs

Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7 eller tidigare

Operativsystem

Windows, macOS

Lösning för Problem 1

Problemet har åtgärdats i versionerna Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8.

Uppdatera till den senaste versionen av Lightroom för att åtgärda det här problemet. För att få veta vilken din aktuella version av Lightroom är och hur man installerar de senaste uppdateringarna, se Håll Lightroom uppdaterat.

Problem 2: Datorprogrammet Lightrooms foton synkroniserar inte med Lightroom för mobilen

För att få veta hur du ska ställa in och använda Lightroom för datorer till att synkronisera foton med andra Lightroom för mobila klienter, se Synkronisera Lightroom över stationära och mobila plattformar.

Försök med lösningarna som listas nedan för att lösa synkroniseringsproblemet i Lightroom för mobilen.

Lösningar på Problem 2

Obs!

Om du kör Lightroom 6.4 eller tidigare och får meddelandet ”Lightroom måste uppgraderas innan du kan fortsätta synkronisera med Lightroom mobile”, se Uppgradering nödvändig för Lightroom mobile

• Logga ut från Creative Cloud-datorprogrammet och logga sedan in på nytt. Mer information finns i Aktivera och inaktivera Adobe Creative Cloud-program.
  • Se till att ditt Lightroom för mobilen-program är uppdaterat.
  • Se till att du kör Lightroom på din dator och programmet Lightroom för mobilen på samma WiFi-nätverk. Synkroniseringen pausas över det mobila nätverket om du har aktiverat Synkronisera endast via WiFi i Lightroom-appens inställningar.
  • Se till att Lightroom för mobilen körs i förgrunden, särskilt när synkroniseringen pågår. För att åstadkomma detta ska du se till att den mobila enheten inte går in i strömsparläge.