Problem med användarbehörighet

Vid start av Lightroom CC 2015.5 och Lightroom 6.5 visas felmeddelandet Problem med användarbehörighet uppstod i Lightroom.

Dialogruta för Problem med användarbehörighet uppstod i Lightroom

Obs!

Behörighetsproblem kan även medföra att en version av Lightroom, Photoshop och Bridge kraschar och låser sig när du öppnar den.

Lösning 1: Klicka på Reparera för att fortsätta

Klicka på Reparera för att fortsätta i feldialogrutan.

Lösning 2: Ändra mappbehörigheter manuellt

Ändra behörigheterna manuellt på följande mappar och på alla objekt i dessa mappar till Läsa och Skriva så att Adobe-program kan skriva till dessa mappar när de öppnas och används:

• /Användare/[användarnamn]/Bibliotek/Inställningar/
  • /Användare/[användarnamn]/Bibliotek/Programsupport/Adobe/
  • /Användare/[användarnamn]/Library/Caches/Adobe/
  • /Användare/[användarnamn]/Mina dokument/Adobe/

Gör så här:

1. Öppna användarens biblioteksmapp. Det gör du genom att trycka på Alternativ och välja Gå > Bibliotek i Finder.

Obs!

Användarens biblioteksmapp döljs som standard i Mac OS X 10.7 och senare. Du hittar och får åtkomst till användarens biblioteksmapp i Ser inte användarens biblioteksfiler i Mac OS X 10.7 och senare.

1. Ändra behörighet på dessa mappar och alla objekt i dessa mappar till Läsa och skriva. För att utföra behörighetsändringarna, se följande ämnen:Tilldela behörigheter till användare och grupper och Använda behörigheter på alla objekt i en mapp eller på en hårddisk i artikeln Ställa in behörigheter för objekt på datorn (Apples dokumentation).

Obs!

Tilldela behörighet för Läsa och skriva på alla objekt i dessa mappar. Ditt administratörsnamn och lösenord krävs för detta.

1. Försök att starta Lightroom.

Lösning 3: Använd ett skript för att återställa behörigheter

Om de tidigare lösningarna inte åtgärdar problemet med mappbehörigheten kan du prova denna lättkörda skalskriptbaserade lösning som förklaras nedan. Detta skalskript återställer automatiskt äganderätten, läs- och skrivbehörigheten och tar bort åtkomstkontrollistan (ACL) från uppsättningen av Adobes användarmappar och dess undermappar.

Hämta

Gör följande för att köra skalskriptet:

1. Hämta LightroomCorrectPermission.zip via länken ovan. Som standard sparas filen under /Användare/[användarnamn] /Hämtade filer/lightroomcorrectpermission.zip.
  2. Packa upp den hämtade zip-filen och extrahera skalskriptfilen LightroomCorrectPermission.sh.
  3. På Mac skriver du Terminal i Spotlight-sökrutan och startar programmet Terminal.
  4. Dra från Finder den uppackade skalskriptfilen LightroomCorrectPermission.sh (i steg 2) till terminalfönstret. Följande text visas i terminalfönstret:
    /Användare/[användarnamn]/Downloads/LightroomCorrectPermission.sh
  5. Tryck på Retur för att köra skalskriptet.
  6. Ange dina inloggningsuppgifter för Mac när du uppmanas till det.
    Obs! Kontrollera att du loggar in på kontot med administratörsbehörighet.
  7. Försök att starta Lightroom.

Lösning 4: Skapa ett nytt administratörskonto

Skapa ett nytt administratörskonto och starta Lightroom från det kontot.