Adobe® Photoshop® Lightroom® 5 innehåller ett stor antal kraftfulla verktyg som du kan använda till att hantera, redigera och visa foton. Och dessutom är Lightroom ytterst utbyggbart. Tack vare plugin-programarkitekturen kan externa utvecklare skapa plugin-program som du kan använda till att lägga till nya funktioner i Lightroom.

Framkallningsförinställningar

Du kan använda framkallningsförinställningar till att snabbt ge dina foton ett visst utseende eller en viss stil, och du kan enkelt dela förinställningarna med andra. Du kan välja bland tusentals stilar som har skapats av utvecklare och andra Lightroom-användare. Visa fler framkallningsförinställningar.

Lightroom-förinställningar från OnOne Software

Du kan använda de mer än 140 kostnadsfria förinställningar som har skapats av Photoshop-experten Jack Davis till att strömlinjeforma ditt arbetsflöde och lägga till kreativa effekter på ett enkelt sätt.

Lightroom-förinställningar av Bryan Wheeler

Du kan använda de mer än 70 kostnadsfria förinställningar som har skapats av Bryan Wheeler till att strömlinjeforma till arbetsflöde och lägga in kreativa effekter på ett enkelt sätt.

Plugin-program för att exportera

Du kan använda de här plugin-programmen i exportgränssnittet i Lightroom till att skicka foton till olika onlinefotodelningswebbplatser, webbplatser för socialt nätverkande som Facebook och till och med till andra program, vilket innebär att du till exempel kan skapa ett e-postmeddelande i Gmail med ett av dina foton som bilaga.  Utforska export-plugin-program.

Export List

Generera en fullständig lista över alla överförda foton när du exporterar eller publicerar från Lightroom. Du kan skapa listan i olika format, som oformaterad text, HTML och CSV. Om du väljer HTML kan du anpassa genom att gruppera efter nyckelord och metadatafält.

LR2/Gmail

Du kan använda export-plugin-programmet till att skickas dina foton till ditt Gmail-konto via e-post, antingen som bilagor eller i en ZIP-fil.

Metadata Wrangler

Du kan använda det här tillägget till att ta bort/behålla olika fotometadata i dina exporterade kopior för export- eller publiceringstjänster. Du kan använda det till att skydda din integritet (genom att ta bort plats- och kameradata), dölja redigeringshistoriken för fotot och minska bandbredden.

LR/Enfuse

Med LR/Enfuse får du tillgång till ett praktiskt gränssnitt till programmet Enfuse med öppen källkod där du kan blanda flera exponeringar av samma motiv till en slutlig bild. Om du vill göra det väljer du de foton du vill blanda samman och väljer sedan Blend Exposures Using LR/Enfuse på menyn Arkiv.

Costco Photo Center

Strömlinjeforma överföringen av foton från Lightroom till Costco Photo Center. Du kan hantera dina album i Lightroom på ett enkelt sätt.

Crop for iPad

Du kan använda det här plugin-programmet till att optimera foton för visning på en iPad eller andra enheter med fast skärmstorlek.

Snapshot on Export

Du kan använda det här exporttillägget till att skapa ögonblicksbilder av framkallningsinställningarna för varje foto vid exporten. Genom att göra det kan du återgå till exakt samma inställningar vid ett senare tillfälle. Det fungerar som en säkerhetskopia av framkallningsinställningarna.

LR/Mogrify 2

LR/Mogrify 2 är ett efterbehandlings-plugin-program som du kan använda till att snygga till dina foton när du exporterar dem. Du kan lägga till kanter, vattenstämplar och anteckningar. Du kan även använda det till att skapa JPEG-bilder som inte bli större än den filstorlek du anger.

Plugin-program för publicering

Du kan använda plugin-programmen för publicering till att överföra foton till onlinefotodelningswebbplatser som Flickr® och Facebook direkt från biblioteket i Lightroom. Det kommer att komma fler plugin-program för publicering.

NextGEN Gallery

Exportera foton från Lightroom och publicera dem i din NextGEN Gallery for WordPress-blogg. Du kan hantera album och skapa blogginlägg och -sidor för nya gallerier direkt i Lightroom.

LR/Blog

Du kan använda LR/Blog till att exportera foton direkt till din blogg. Version 1.70 har testats med (3.2), NextGEN (1.9.0) och Blogger (endast för värdbaserade bloggar). Du kan även använda LR/Blog till att skapa nya inlägg för fotona med hjälp av ett avancerat mallsystem.

Export-to-Zenfolio

Export-to-Zenfolio av Jeffrey Friedl är ett plugin-program för Lightroom som du kan använda till att integrera Zenfolio i ditt arbetsflöde för digital bildbearbetning. Du kan använda det här plugin-programmet till att överföra direkt till Zenfolio med ett antal olika konfigurationsalternativ.

Piwigo

Publicera foton från Lightroom direkt till Piwigo, hantera dina album i Lightroom samt hämta kommentarer och stjärngraderingar för dina foton.

Snapfish

Publicera och exportera från Lightroom direkt till Snapfish. Stöder alla internationella Snapfish-konton i Europa, Nordamerika och Sydostasien.

SmugMug

Du kan använda SmugMug-plugin-programmet för publicering till att synkronisera ditt fotobibliotek med din SmugMug-fotodelningswebbplats och publicera foton i dina onlinegallerier.

Webbgallerier

Det finns många mallar och format som är tillgängliga som plugin-program. Du kan använda dem till att utöka de HTML- och Abobe Flash® Player-kompatibla webbgallerier som du kan skapa i modulen Web i Lightroom.

LRB Portfolio

LRB Portfolio är ett plugin-program för att skapa webbplatser för fotografer. Det innehåller funktioner för upp till sju bläddringsbara gallerier, en Om-sida, en kontaktsida, anpassade sidor och mycket mer.

Gallery 3

Överför foton och videofilmer från Lightroom direkt till Gallery 3-värdtjänsten. Du kan använda de avancerade importfunktionerna till att få kontroll över dina befintliga album och foton på ett enkelt sätt.

LRB Exhibition

LRB Exhibition är ett plugin-program för att skapa webbplatser för fotografer. Det innehåller funktioner för att skapa upp till sju bildspelsgallerier, Om- och kontaktsidor, anpassade sidor och det stöder foton upp till 1 200 pixlar, och mycket mer.

The Turning Gate (TTG)

TTG har en mängd olika plugin-program för modulen Webb i Lightroom. Du kan använda dem till att skapa fristående gallerier eller hela webbplatser med hjälp av den största, mest flexibla och mest tillförlitliga uppsättningen med plugin-program för att skapa webbplatser som finns för Lightroom. Du kan skapa gallerier, sidor och till och med bloggteman med hjälp av HTML5 och metoder som är anpassade för mobila enheter, som e-handel, kundgranskning, lösenordsskyddade gallerier, galleriindexering och en fullständigt anpassningsbar design. Det finns även ett särskilt supportforum.

Impact WSPP

Du kan använda Impact WSPP till att generera en webbplats där du visar dina foton. I stället för att skapa ett enda galleri kan du skapa en hel webbplats med en strukturerad gallerihierarki.

Plugin-program för arbetsflöden

Du kan använda de här plugin-programmen för de olika momenten i ditt arbetsflöde till att göra det ännu enklare att få jobbet gjort.

TPG LR Backup

Du kan använda plugin-programmet TPG LR Backup till att säkerhetskopiera hela din Lightroom-miljö. Du kan säkerhetskopiera konfigurationsfilerna för Lightroom automatiskt och hantera katalogsäkerhetskopiorna från Lightroom.

Geoencoding plug-in

Du kan använda det här plugin-programmet till att tagga foton i biblioteket i Lightroom med platsinformation. Det här plugin-programmet har bland annat en GPS-spårningslogg, rådata/latitud/longitud samt kart-URL-adresser för Yahoo och Google.

Bulk Develop

Du kan använda Bulk Develop till att använda framkallningsinställningar på en hel sats med foton. Du kan anpassa inställningarna för varje fotot baserat på ISO-känsligheten när fotot togs. Det här är användbart som del av ett importarbetsflöde när du arbetar med foton med höga ISO-värden.

ProShow

Du kan använda det här plugin-programmet till att snabbt och enkelt skapa professionella bildspel i Lightroom och sedan exportera dem direkt till ProShow Gold eller Producer för vidare bearbetning eller visning.

Photosafe

Du kan använda Photosafe till att ange, manuellt eller med hjälp av regler, vilka foton som inte får tas bort i Lightroom, som ett skydd mot oavsiktlig borttagning.

Plugin-program för extern redigering

Det finns omfattande och kraftfulla redigeringsfunktioner i Lightroom men du kan även använda plugin-programmen för extern redigering till att få åtkomst till ytterligare verktyg och tekniker, eller till att utföra specialiserade redigeringsuppgifter.

Photomatix Pro

Du kan plugin-programmet för att exportera från Lightroom till Photomatix Pro till att förenkla skapandet av HDR-foton och tonmappade foton från foton i biblioteket i Lightroom.

Alien Skin Software

Alien Skin Software tillverkar flera verktyg som är kompatibla med Lightroom, inklusive Exposure som du kan använda till att få dina foton att se ut som en film, Blow Up som du kan använda till att ändra storlek, Snap Art som du kan använda till att få dina foton att se ut som om de var målade och Bokeh för kreativt fokus.

DxO Labs

Du kan använda de externa plugin-programmen för Lightroom från DxO Labs till att skapa fantastiska foton. Du kan integrera de här lösningarna direkt i ditt befintliga arbetsflöde.

Nik Software

Nik Software skapar prisbelönta tekniker och programvaror för digital fotografering, inklusive U Point®, Dfine®, Viveza®, Color Efex Pro™, Silver Efex Pro™ och Sharpener Pro™. Alla de här teknikerna och programvarorna är tillgängliga för Lightroom och du kan integrera dem i ditt Lightroom-arbetsflöde.

Topaz Labs Software

Ta kontroll över dina digitala bilder och skapa fantastiska minnen. Plugin-programmen från Topaz för Lightroom innehåller en uppsättning med lättanvända verktyg för färg, exponering, HDR-effekter, detaljjusteringar, brusreducering, digital konst, maskering och extrahering, utjämning, strukturkontroll, skärpa, bokeh och mycket mer.