Premiere Clip kommer inte längre vara tillgängligt att hämta i Google Play Store och App Store från och med 17 september 2019. Om du använder Premiere Clip i dag kan du fortsätta använda programmet. Vi fortsätter att erbjuda teknisk support fram till 17 mars 2020. Du kan också välja att använda Premiere Rush, Premiere Pro eller Spark Video istället för Premiere Clip. Mer information finns på Adobe Premiere Clip upphör.

premiere_clip_mnemonic_no_shadow_128px

Använd Premiere Clip och skapa häpnadsväckande videor på några minuter. Med användarvänliga verktyg, tips och körschema hjälper Premiere Clip dig att skapa fantastiska videor. Du kan publicera och dela videor direkt på sociala nätverk eller skicka dem till Premiere Pro via datorn.

Använda Adobe Premiere Clip

Titta på en video med självstudiekurser om hur du snabbt skapar och redigerar videor med Premiere Clip.

1. Tryck på ikonen + i över högra hörnet på skärmen.
  2. Lägg till media från följande alternativ: Från din mobila enhet, Lightroom, Creative Cloud- filer eller Ta ett foto eller gör en video.
  3. När du har valt media, väljer du en projekttyp: Automatisk eller Frihand.
Obs! Om du väljer Automatisk skapar Premiere Clip en fantastisk video som redigeras till rytmen av ditt ljudspår. Du kan anpassa rytm, musik och sekvensordning. Om du väljer Frihand får du tillgång till kompletta funktioner som kan anpassas precis som du vill, t. ex. beskärning, delade klipp, anpassade Looks, smarta ljudeffekter och mycket annat.

Du kan flytta ett projekt från Automatiskt till Frihand och fortsätta redigeringen. Tryck bara på ikonen som visar en filmremsa i övre högra hörnet av skärmen när du arbetar i läget Automatisk. När du väl har konverterat ett projekt från Automatisk till Frihand, kan du inte återgå till Automatisk.

Du kan lägga till videor och bilder i ditt projekt. Bläddra efter medier på enheten, använd kameran för att ta filmklipp, välj från samlingen i Lightroom eller hämta resurser från resursmappen i Creative Cloud.

1. Tryck på + för att lägga till media.
  2. Bläddra och välj medier på din enhet från Lightroom, Creative Cloud-resurser eller ta bilder med kameran.

Om du vill använda musik eller ett ljudspår i ditt Premiere Clip-projekt, måste det synkroniseras med enhetens musikbibliotek (iPhone-användare ska synkronisera via iTunes-appen). Creative Cloud stöder för närvarande inte import av ljudfiler till Premiere Clip. Och för närvarande stöder Clip inte nedladdade låtar från en Apple Music-prenumeration.

Ljudformat som stöds: AAC, MP3, Apple Lossless, AIFF och WAV

Du kan lägga till titelkort för att visa textinnehåll i videor.

I friformsredigeraren:

1. Tryck på + i nedre högra hörnet av skärmen.
  2. Tryck på Ny titel eller Aa-ikonen.
  3. Ange text och ange sedan Textfärg och Bakgrundsfärg.
  4. Använd de lila handtagen för att justera klippens längd.

Körschema är ett användbart verktyg för att planera din inspelning. I friformsredigeraren kan du omvandla ett titelkort eller en stillbild till ett körschema. Sedan kan du lägga till anteckningar, filma mot titelkortet och ersätta det med ett videoklipp.

1. Välj ett titelkort eller en bild.
  2. Gå till Klippalternativ och tryck på ikonen Bildruta.

Obs! Android-användare ska trycka på ikonen Fler alternativ.

3. Tryck på Omvandla till körschema.

I friformsredigeraren:

1. Tryck på ett klipp för att markera det.
  2. Gå till Klippalternativ och tryck på ikonen Kopiera ("+").
  3. Obs! Android-användare ska trycka på ikonen Fler alternativ.

4. Tryck på Duplicera klipp för att skapa en kopia.

I friformsredigeraren:

1. Tryck på ett klipp för att markera det.
  2. Gå till Klippalternativ och tryck på ikonen Kopiera ("+").

Obs! Android-användare ska trycka på ikonen Fler alternativ.

3. Flytta det vita spelhuvudet till platsen för delning.
  4. Tryck på Dela vid spelhuvudet.

I friformsredigeraren:

1. Tryck på ett klipp för att markera det.
  2. Gå till verktygspanelen Klippalternativ och tryck på ikonen Slutare.
  3. Du kan flytta reglagen för att justera Exponering, Högdagrar eller Skuggor.

Du kan justera volymen och inställningar för att tona in och tona ut ljudet som tillhör klippet.

I friformsredigeraren:

1. Tryck på ett klipp för att markera det.
  2. Gå till verktyget Klippalternativ och tryck på ikonen Ljud.
  3. Gör så här:
  • Starta eller stäng av Spela upp ljud med på/av. ("På" spelar upp ljudet i videoklippet. "Av" stänger av ljudet i videoklippet.)
  • Justera volymen.
  • Aktivera Smart volym. Med Smart volym får allt ljud i ett klipp en enhetlig ljudnivå.
  • Växla mellan av/på i alternativen Tona in ljud och Tona ut ljud.

Du kan justera spelhastigheten för ett klipp.

I friformsredigeraren:

1. Tryck på ett klipp för att markera det.
  2. Tryck på ikonen Hastighet på verktygspanelen Klippalternativ.

Obs! Android-användare ska trycka på ikonen Fler alternativ.

3. Justera uppspelningshastigheten. Längden för klipp ökar när du minskar uppspelningshastigheten.

Du kan lägga till ett ljudspår i ditt projekt, så att ljudet spelas i videons bakgrund. Premiere Clip innehåller 10 royaltyfria spår som du kan använda (Premiere Clip-teman). Du kan även lägga till ett ljudspår från ditt musikbibliotek.

I Automatiskt läge:

1. Gå till verktygspanelen längst ner och tryck på ikonen Musik.
  2. Välj Ersätt ljudspår och välj bland tillgängliga alternativ.

I friformsredigeraren:

1. Gå till översta menyraden och tryck på ikonen Musik.
  2. Välj ett ljudspår från tillgängliga alternativ.

När du har lagt till ett ljudspår kan du redigera det i menyn Ljudspår.

• Svep till vänster eller till höger på ljudvågformen för att ändra låtens startpunkt.
  • Tryck på Ersätt för att välja ett annat ljudspår.
  • Tryck på Ta bort ljudspår för att ta bort bakgrundsljud.
  • Justera ljudspårets Volym.
  • Aktivera Synka till musik. När detta är på kommer trimning av ett klipp att följa ljudspårets taktslag.
  • Aktivera Autom. blandning. Med Autom. blandning spelas ljudspåret lågt när det finns ljud i klippet.
  • Aktivera eller inaktivera Tona in ljud eller Tona ut ljud.

1. I Premiere Clip trycker du på ikonen + i övre högra hörnet på skärmen.
  2. Tryck på Lightroom.
  3. Välj Lightroom-resurser från dina samlingar.
  4. Tryck på Öppna för att lägga till resurserna i ditt projekt.

Starta Lightroom på din mobila enhet om du vill skapa ett Premiere Clip-projekt från Lightroom för mobil.

1. Öppna samlingen som innehåller resurserna du vill använda för ditt Premiere Clip-projekt.
  2. Tryck på ikonen Dela i övre högra hörnet och sedan på Skapa en video i Clip. (Alternativt kan du trycka på "..." bredvid samlingen som du vill använda för ditt projekt i vyn Organisera. Tryck sedan på Skapa en video i Clip.)
  3. Premiere Clip öppnar och importerar dina resurser från Lightroom för att skapa ett automatiskt projekt. Du kan tillämpa ytterligare ändringar i friformsredigeraren genom att trycka på ikonen Filmremsa och Konvertera till frihand.

Obs! Du måste synkronisera dina mobila samlingar i Lightroom för att aktivera funktionen. Följ självstudiekurserna steg för steg här: https://helpx.adobe.com/lightroom/help/lightroom-mobile-desktop-features.html

Har du inte Lightroom i din mobil? Ta reda på mer här.

Du kan spara slutförda videofilmer på din kamerarulle eller Creative Cloud-mapp, posta dem direkt på Twitter, Facebook eller YouTube, eller skicka dem till Premiere Pro för att fortsätta redigera dem. Du kan även publicera direkt för infogad uppspelning så att den spelas upp automatiskt i dina följares flöden.
  1. Öppna den översta menyraden och tryck på ikonen Dela.
  2. Välj mellan följande alternativ :
  • Publicera och dela video
    • Du kan byta namn på projektet, om det behövs.
    • Välj sekretessinställningar:
      • Offentligt: Videorna är offentliga public och kan visas i Premiere Clips Community-videogalleri.
      • Olistad: Endast personer med länken kan visa videon.
    • Välj alternativ för att dela på Twitter och Facebook.
    • Tryck på Publicera.
  • Redigera i Premiere Pro
  • Spara på kamerarullen
  • Fler alternativ (Spara på Creative Cloud, Publicera på YouTube)

Titta på en självstudiekurs för att:Förfina en Premiere Clip-video i Premiere Pro

Vidareutveckla ditt projekt i Premiere Pro, genom att göra följande:

1. Öppna den översta menyraden och tryck på ikonen Dela.
  2. Tryck på Edit in Premiere Pro (Redigera i Premiere Pro). Inom ett par minuter kommer ditt projekt och dina media skickas till en Creative Cloud-mapp.
  3. Öppna Premiere Pro på din dator och välj Fil > Konvertera Premiere Clip-projekt på menyraden.
  4. Välj den XML-fil i projektet som du vill fortsätta redigera i Premiere Pro.

All projektredigering visas på tidslinjen i Premiere Pro, en funktion som underlättar ditt fortsatta arbete. Har du inte Premiere Pro? Hämta en kostnadsfri testversion här.

Se Redigera Premiere Clip-videor i Premiere Pro för att få reda på hur du importerar Premiere Clip-videor till Premiere Pro för avancerad redigering.

Premiere Clip gör det enkelt att automatiskt lägga till en vattenstämpel och bumper till alla nya projekt. Val av resurser och inställning för automatisk tillämpning av märkningsfunktioner sparas som användarinställningar. Du kan även aktivera eller inaktivera varje funktion och uppdatera till en nyligen tilldelad funktion i varje
enskilt projekt.

Varumärkningsfunktioner konfigurerar du genom att trycka på ikonen Klipp (i övre vänstra hörnet av projektwebbläsaren), Inställningar och sedan på Bumper eller Vattenstämpel.

Bumper:

Välj en video genom att trycka på Premiere Clip – för att använda appens standardbumper – eller på Anpassa för att välja din egen. Bläddra till resursen i Creative Cloud eller Dropbox, markera den och tryck på Lägg till.

Aktivera alternativet Lägg till videobumper för att bumpern ska ingå i nya projekt. Bumpern kan även aktiveras och inaktiveras inom varje projekt.

Vattenstämpel:

Logotypens grafik väljer du genom att trycka på Creative Cloud eller Dropbox, för att sedan bläddra till resursen, markera den och trycka på Lägg till. I dialogrutan för Vattenstämpel kommer den markerade bilden att visas i förhållande till en bildruta på 1920 x 1080.

Vattenstämpeln aktiveras automatiskt i nya projekt om du aktiverar alternativet Tillämpa vattenstämpel. Vattenstämpeln kan även aktiveras och inaktiveras inom varje projekt.

På projektnivå:

Du aktiverar och inaktiverar en varumärkningsfunktion för ett visst projekt genom att öppna projektet, trycka på kugghjulsikonen som öppnar menyn Projektinställningar och sedan på knappen för Videobumper eller Vattenstämpel.

Ditt projektmedia skulle länkas automatiskt när det öppnas i Premiere Pro. Om mediet inte är länkat, länkar du om det enligt anvisningarna här: https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/relinking-media.html

Du kan hitta Premiere Clip-projektet och resurserna här:

/Användare/[användarnamn]/Creative Cloud/Filer/AdobePremiereClipExport/