premiere_clip_mnemonic_no_shadow_128px

Använd Premiere Clip och skapa häpnadsväckande videor på några minuter. Med användarvänliga verktyg, tips och körschema hjälper Premiere Clip dig att skapa fantastiska videor. Du kan publicera och dela videor direkt på sociala nätverk eller skicka dem till Premiere Pro via skrivbordet.

Allmän information

Hur skaffar jag Adobe Premiere Clip?

Användare av iPhone, iPad och Android-enheter kan ladda ned Premiere Clip kostnadsfritt på iTunes och Google Play Store.

Premiere Clip är för tillfället tillgängligt på engelska, franska, tyska, japanska, koreanska, italienska, ryska, portugisiska (Brasilien), nederländska, svenska, kinesiska (traditionell) och spanska.

Information om de senaste systemkraven för Premiere Clip finns på iTunes App Store och Google Play Store.

Behöver jag ha ett Creative Cloud-konto för att använda Premiere Clip?

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap. Om du inte redan är medlem kan du registrera dig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap.

Kan jag öppna mitt Premiere Clip-projekt i Adobe Premiere Pro?

Ja. När du är vill exportera projekt till Premiere Pro börjar du med att trycka på delningsikonen längst upp till höger på skärmen. Sedan klickar du på Redigera i Premiere Pro. Inom några minuter skickas ditt projekt och dina medier till din Creative Cloud-mapp. Starta Premiere Pro på din dator och välj Arkiv > Konvertera Premiere Clip-projekt på menyfältet. Alla redigeringar, musikmarkörer och anpassade Looks i Premiere Clip visas på tidslinjen.

Var finns mer information om Premiere Clip?

På dessa webbsidor finns mer information om Premiere Clip:

Vad gäller för ljudspår som ingår i programmet? Har jag rätt att använda dem?

Ljudspår som tillhandahålls i Adobe Premiere Clip kan användas fritt för privat eller kommersiellt bruk. Se Adobes villkor nedan.

För din användning av ljudspår gäller avsnitt 2.5 i Adobes användningsvillkor (http://www.adobe.com/se/legal/terms.html). Du kan använda ljudspåren som del i ett Premiere Clip-projekt för dina kunder, men du får inte distribuera (eller tillgängliggöra) dem fristående.

Var kan jag få hjälp och support för Adobe Premiere Clip?

Använda Adobe Premiere Clip

Hur lär jag mig Premiere Clip?

Titta på en video med självstudier om hur du snabbt skapar och redigerar videor med Premiere Clip.

Hur skapar jag ett nytt projekt?

1. Tryck på ikonen + i över högra hörnet på skärmen.
  2. Lägg till media från följande alternativ: Från din mobila enhet, Lightroom, Creative Cloud- filer eller Ta ett foto eller gör en video.
  3. När du har valt media, väljer du en projekttyp: Automatisk eller Frihand.
Obs! Om du väljer Automatiskskapar Premiere Clip en fantastisk video som redigeras till rytmen av ditt ljudspår. Du kan anpassa rytm, musik och sekvensordning. Om du väljer Frihand får du tillgång till kompletta funktioner som kan anpassas precis som du vill, t. ex. beskärning, delade klipp, anpassade Looks, smarta ljudeffekter och mycket annat.

Du kan flytta ett projekt från Automatiskt till Frihand och fortsätta redigeringen. Tryck bara på ikonen som visar en filmremsa i övre högra hörnet av skärmen när du arbetar i läget Automatisk. När du väl har konverterat ett projekt från Automatisk till Frihand, kan du inte återgå till Automatisk.

Vilka slags media kan jag lägga till?

Du kan lägga till videor och bilder i ditt projekt. Bläddra efter medier på enheten, använd kameran för att ta filmklipp, välj från samlingen i Lightroom eller hämta resurser från resursmappen i Creative Cloud.

1. Tryck på + för att lägga till media.
  2. Bläddra och välj medier på din enhet från Lightroom, Creative Cloud-resurser eller ta bilder med kameran.

Vilka typer av ljudfiler kan jag importera?

Om du vill använda musik eller ett ljudspår i ditt Premiere Clip-projekt, måste det synkroniseras med enhetens musikbibliotek (iPhone-användare ska synkronisera via iTunes-appen). Creative Cloud stöder för närvarande inte import av ljudfiler till Premiere Clip. Och för närvarande stöder Clip inte nedladdade låtar från en Apple Music-prenumeration.

Ljudformat som stöds: AAC, MP3, Apple Lossless, AIFF och WAV

Hur lägger jag till titlar?

Du kan lägga till titelkort för att visa textinnehåll i videor.

I friformsredigeraren:

1. Tryck på + i nedre högra hörnet av skärmen.
  2. Tryck på Ny titel eller Aa-ikonen.
  3. Ange text och ange sedan Textfärg och Bakgrundsfärg.
  4. Använd de lila handtagen för att justera klippens längd.

Hur omvandlar jag ett titelkort till ett körschema?

Körschema är ett användbart verktyg för att planera din inspelning. I friformsredigeraren kan du omvandla ett titelkort eller en stillbild till ett körschema. Sedan kan du lägga till anteckningar, filma mot titelkortet och ersätta det med ett videoklipp.

1. Välj ett titelkort eller en bild.
  2. Gå till Klippalternativ och tryck på ikonen Bildruta.

Obs! Android-användare ska trycka på ikonen Fler alternativ.

3. Tryck på Omvandla till körschema.

Hur duplicerar jag ett klipp?

I friformsredigeraren:

1. Tryck på ett klipp för att markera det.
  2. Gå till Klippalternativ och tryck på ikonen Kopiera ("+").
  3. Obs! Android-användare ska trycka på ikonen Fler alternativ.

4. Tryck på Duplicera klipp för att skapa en kopia.

Hur delar jag upp ett klipp?

I friformsredigeraren:

1. Tryck på ett klipp för att markera det.
  2. Gå till Klippalternativ och tryck på ikonen Kopiera ("+").

Obs! Android-användare ska trycka på ikonen Fler alternativ.

3. Flytta det vita spelhuvudet till platsen för delning.
  4. Tryck på Dela vid spelhuvudet.

Hur lägger jag till justeringar av ljuset i ett klipp?

I friformsredigeraren:

1. Tryck på ett klipp för att markera det.
  2. Gå till verktygspanelen Klippalternativ och tryck på ikonen Slutare.
  3. Du kan flytta reglagen för att justera Exponering, Högdagrar eller Skuggor.

Hur justerar jag en ljudfil för ett videoklipp?

Du kan justera volymen och inställningar för att tona in och tona ut ljudet som tillhör klippet.

I friformsredigeraren:

1. Tryck på ett klipp för att markera det.
  2. Gå till verktyget Klippalternativ och tryck på ikonen Ljud.
  3. Gör så här:
  • Starta eller stäng av Spela upp ljud med på/av. ("På" spelar upp ljudet i videoklippet. "Av" stänger av ljudet i videoklippet.)
  • Justera volymen.
  • Aktivera Smart volym. Med Smart volym får allt ljud i ett klipp en enhetlig ljudnivå.
  • Växla mellan av/på i alternativen Tona in ljud och Tona ut ljud.

Hur justerar jag spelhastigheten för ett klipp?

Du kan justera spelhastigheten för ett klipp.

I friformsredigeraren:

1. Tryck på ett klipp för att markera det.
  2. Tryck på ikonen Hastighet på verktygspanelen Klippalternativ.

Obs! Android-användare ska trycka på ikonen Fler alternativ.

3. Justera uppspelningshastigheten. Längden för klipp ökar när du minskar uppspelningshastigheten.

Hur lägger jag till ett ljudspår i mitt projekt?

Du kan lägga till ett ljudspår i ditt projekt, så att ljudet spelas i videons bakgrund. Premiere Clip innehåller 10 royaltyfria spår som du kan använda (Premiere Clip-teman). Du kan även lägga till ett ljudspår från ditt musikbibliotek.

I Automatiskt läge:

1. Gå till verktygspanelen längst ner och tryck på ikonen Musik.
  2. Välj Ersätt ljudspår och välj bland tillgängliga alternativ.

I friformsredigeraren:

1. Gå till översta menyraden och tryck på ikonen Musik.
  2. Välj ett ljudspår från tillgängliga alternativ.

Hur redigerar jag ljudspåret i mitt projekt?

När du har lagt till ett ljudspår kan du redigera det i menyn Ljudspår.

• Svep till vänster eller till höger på ljudvågformen för att ändra låtens startpunkt.
  • Tryck på Ersätt för att välja ett annat ljudspår.
  • Tryck på Ta bort ljudspår för att ta bort bakgrundsljud.
  • Justera ljudspårets Volym.
  • Aktivera Synka till musik. När detta är på kommer trimning av ett klipp att följa ljudspårets taktslag.
  • Aktivera Autom. blandning. Med Autom. blandning spelas ljudspåret lågt när det finns ljud i klippet.
  • Aktivera eller inaktivera Tona in ljud eller Tona ut ljud.

Hur skapar jag ett projekt med hjälp av resurser från min mobila samling i Lightroom?

1. I Premiere Clip trycker du på ikonen + i övre högra hörnet på skärmen.
  2. Tryck på Lightroom.
  3. Välj Lightroom-resurser från dina samlingar.
  4. Tryck på Öppna för att lägga till resurserna i ditt projekt.

Starta Lightroom på din mobila enhet om du vill skapa ett Premiere Clip-projekt från Lightroom för mobil.

1. Öppna samlingen som innehåller resurserna du vill använda för ditt Premiere Clip-projekt.
  2. Tryck på ikonen Dela i övre högra hörnet och sedan på Skapa en video i Clip. (Alternativt kan du trycka på "..." bredvid samlingen som du vill använda för ditt projekt i vyn Organisera. Tryck sedan på Skapa en video i Clip.)
  3. Premiere Clip öppnar och importerar dina resurser från Lightroom för att skapa ett automatiskt projekt. Du kan tillämpa ytterligare ändringar i friformsredigeraren genom att trycka på ikonen Filmremsa och Konvertera till frihand.

Obs! Du måste synkronisera dina mobila samlingar i Lightroom för att aktivera funktionen. Följ självstudierna steg för steg här: https://helpx.adobe.com/se/lightroom/help/lightroom-mobile-desktop-features.html

Har du inte Lightroom i din mobil? Ta reda på mer här.

Hur delar jag min video?

Du kan spara slutförda videofilmer på din kamerarulle eller Creative Cloud-mapp, posta dem direkt på Twitter, Facebook eller YouTube, eller skicka dem till Premiere Pro CC för att fortsätta redigera dem. Du kan även publicera direkt för infogad uppspelning så att den spelas upp automatiskt i dina följares flöden.
  1. Öppna den översta menyraden och tryck på ikonen Dela.
  2. Välj mellan följande alternativ :
  • Publicera och dela video
    • Du kan byta namn på projektet, om det behövs.
    • Välj sekretessinställningar:
      • Offentligt: Videorna är offentliga public och kan visas i Premiere Clips Community-videogalleri.
      • Olistad: Endast personer med länken kan visa videon.
    • Välj alternativ för att dela på Twitter och Facebook.
    • Tryck på Publicera.
  • Redigera i Premiere Pro
  • Spara på kamerarullen
  • Fler alternativ (Spara på Creative Cloud, Publicera på YouTube)

Hur redigerar jag min video i Premiere Pro?

Titta på en självstudiekurs för att:Förfina en Premiere Clip-video i Premiere Pro

Vidareutveckla ditt projekt i Premiere Pro, genom att göra följande:

1. Öppna den översta menyraden och tryck på ikonen Dela.
  2. Tryck på Edit in Premiere Pro (Redigera i Premiere Pro). Inom ett par minuter kommer ditt projekt och dina media skickas till en Creative Cloud-mapp.
  3. Öppna Premiere Pro på din dator och välj Fil > Konvertera Premiere Clip-projekt på menyraden.
  4. Välj den XML-fil i projektet som du vill fortsätta redigera i Premiere Pro.

All projektredigering visas på tidslinjen i Premiere Pro, en funktion som underlättar ditt fortsatta arbete. Har du inte Premiere Pro CC? Hämta en kostnadsfri testversion här.

Se Redigera Premiere Clip-videor i Premiere Pro för att få reda på hur du importerar Premiere Clip-videor till Premiere Pro för avancerad redigering.

Hur lägger jag till anpassade varumärkningselement i videon?

Premiere Clip gör det enkelt att automatiskt lägga till en vattenstämpel och bumper till alla nya projekt. Val av resurser och inställning för automatisk tillämpning av märkningsfunktioner sparas som användarinställningar. Du kan även aktivera eller inaktivera varje funktion och uppdatera till en nyligen tilldelad funktion i varje
enskilt projekt.

Varumärkningsfunktioner konfigurerar du genom att trycka på ikonen Klipp (i övre vänstra hörnet av projektwebbläsaren), Inställningar och sedan på Bumper eller Vattenstämpel.

Bumper:

Välj en video genom att trycka på Premiere Clip – för att använda appens standardbumper – eller på Anpassa för att välja din egen. Bläddra till resursen i Creative Cloud eller Dropbox, markera den och tryck på Lägg till.

Aktivera alternativet Lägg till videobumper för att bumpern ska ingå i nya projekt. Bumpern kan även aktiveras och inaktiveras inom varje projekt.

Vattenstämpel:

Logotypens grafik väljer du genom att trycka på Creative Cloud eller Dropbox, för att sedan bläddra till resursen, markera den och trycka på Lägg till. I dialogrutan för Vattenstämpel kommer den markerade bilden att visas i förhållande till en bildruta på 1920 x 1080.

Vattenstämpeln aktiveras automatiskt i nya projekt om du aktiverar alternativet Tillämpa vattenstämpel. Vattenstämpeln kan även aktiveras och inaktiveras inom varje projekt.

På projektnivå:

Du aktiverar och inaktiverar en varumärkningsfunktion för ett visst projekt genom att öppna projektet, trycka på kugghjulsikonen som öppnar menyn Projektinställningar och sedan på knappen för Videobumper eller Vattenstämpel.

Varför är media offline vid överföring av tidslinjen från Adobe Premiere Clip på iPhone till Premiere Pro på datorn?

Ditt projektmedia skulle länkas automatiskt när det öppnas i Premiere Pro. Om mediet inte är länkat, länkar du om det enligt anvisningarna här: https://helpx.adobe.com/se/premiere-pro/using/relinking-media.html

Du kan hitta Premiere Clip-projektet och resurserna här:

/Användare/[användarnamn]/Creative Cloud/Filer/AdobePremiereClipExport/