line_mnemonic_no_shadow_128px

Adobe Line omvandlar traditionella ritverktyg som linjaler, vinkellinjaler och formmallar för den mobila världen.

Allmän information

Varför togs Adobe Line bort från appbutiken?

Tre olika ritningsappar med överlappande funktioner var förvirrande för många användare. Genom att kombinera Lines unika funktioner och verktyg med Photoshop Sketch och Illustrator Draw blir det enklare att producera expressiva teckningar och skapa vackra bilder med vektorillustrationer.

Befintliga Line-användare kan få tillgång till appen även i fortsättningen. Däremot kommer Line inte att få nya uppdateringar eller support, och funktionen tas bort från appbutiken den 5 oktober.

Ta reda på mer om expressivt måleri med Photoshop Sketch och hur du skaffar appen genom att klicka här: https://www.adobe.com/se/products/sketch.html.

Ta reda på mer om vektorritningar med Adobe Draw och hur du skaffar appen här: https://www.adobe.com/se/products/draw.html.

Vilka funktioner från Line flyttas till Photoshop Sketch och Adobe Illustrator Draw?

Sketch har stöd för:

• Pennan från Line, liksom markeringspennor.
  • Perspektiv och stödraster för diagram.
  • Line-projekt (du kan importera dem till Sketch).

Draw har stöd för:

• Perspektiv och stödraster för diagram

Kan befintliga Line-användare använda appen efter att den har tagits bort från appbutiken?

Ja. Befintliga användare kan fortsätta att installera och använda Illustrator Line.

Kan jag installera Line efter att den har tagits bort från appbutiken?

Ja, om du redan har installerat Line kan du fortfarande använda appen men inga ytterligare uppdateringar eller felkorrigeringar erbjuds. Om du vill installera appen på en annan kompatibel enhet behöver du:

1. Gå till App Store
  2. Gå till Köpt
  3. Välj Inte på denna iPad

Du hittar Line på den listan och kan installera den.

Behövs ett Creative Cloud-konto för att använda Line?

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap. Den som inte redan är medlem kan registrera sig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap.

Var finns mer information om Line?

På dessa webbsidor finns mer information om Line:

Var kan jag få hjälp och support med Adobe Illustrator Line?

Använda Adobe Illustrator Line

Kan jag öppna befintliga Line-teckningar i Sketch?

Ja. Alla dina Line-bilder finns tillgängliga i Sketch. Du kan importera dem genom att gå till Inställningar och välja Importera projekt.

Hur lägger jag till eller redigerar ett projekt?

Du kan gruppera skisser i projekt. Inom ett projekt kan du ändra ordningen på skisserna eller byta namn på projektet.

• Lägg till ett nytt projekt genom att trycka på ikonen + i vänster fält. Ett nytt projekt med fem tomma
Redigera ett projekt genom att trycka på ikonen Redigera högst upp i projektfältet.
  • Tryck på namnet för att ändra namn på projektet.
  • Dra i reglagen för att ändra ordningen för ritningarna inom projektet.

Hur tar jag bort skisser från ett projekt?

1. Tryck på ikonen Redigera i ett projekt.
  2. Tryck på en skiss för att markera den. Du kan även markera flera skisser.
  3. Tryck på ikonen Ta bort.

Hur delar jag ett projekt på Behance?

1. Tryck på ikonen Dela i projektbanderollen.
  2. Tryck på Fortsätt för att dela. Ritningar från aktuellt projekt visas.
  3. Tryck på Redigera för att lägga till eller ta bort ritningar. Du kan även lägga till övriga filer från Creative Cloud, kamerarullen eller ta en bild med kameran. Tryck på Fortsätt.
  4. Välj en omslagsbild och tryck på Fortsätt.
  5. Ange informationen och tryck på Publicera.

Hur lägger jag till färgteman från Creative Cloud Libraries?

Du kan använda färgteman som skapats med appen Adobe Color.

1. Tryck på ikonen Adobe Color för att öppna panelen Färgteman.
  2. Tryck på + för att Lägga till färgteman.
  3. Tryck på My Color (Min färg)och tryck på färgteman för att välja dem.
  4. Tryck på acceptera för att lägga till valda färgteman.

Hur lägger jag till former från Creative Cloud Libraries?

Du kan använda de former som du har lagt till i Creative Cloud Libraries i Adobe Illustrator Line.

1. Tryck på ikonen Former i det övre fältet i en ritning. Panelen Former öppnas.
  2. Tryck på Mitt bibliotek. Tryck på Ändra bibliotek för att markera ett annat bibliotek.
  3. Använd Adobe Slide eller Touch Slide för att bläddra igenom formerna i biblioteket och placera dem på arbetsytorna.
  4. Dubbelklicka på en form för att lägga till den.

Hur lägger jag till resurser från Creative Cloud Market?

Du kan hämta en resurs från Creative Cloud Market, lägga till den i biblioteket och placera den i ritningen.

1. Tryck på ikonen Lägg till lager och markera Market.
  2. Bläddra i hitta en resurs och tryck sedan på Hämta.
  3. Välj ett Creative Cloud Library. Du kan också skapa ett bibliotek.
  4. Tryck på Öppna. Resursen placeras i din ritning.
  5. Justera lageropacitet och tryck sedan påKlistra in i bakgrund.

Hur skickar jag en ritning till skrivbordet?

Om det behövs kan du skicka en ritning till Photoshop CC eller Illustrator CC för ytterligare redigering eller slutförande.

1. Tryck på Dela.
  2. Tryck på Skicka till Photoshop eller Skicka till Illustrator.
Photoshop eller Illustrator startar när du öppnar ritningen. Du måste vara inloggad på Creative Cloud för skrivbord och ha lämpligt program installerat på din dator.