När du visar camera raw-filer från en digitalkamera i Adobe Bridge visas allmänna filikoner istället för faktiska förhandsvisningar.

Lösningar

Utför följande åtgärder i ordning. När du är klar med varje uppgift kan du starta Adobe Bridge och se om problemet är åtgärdat. Om problemet uppstår igen går du vidare till nästa steg.

1. Se till att Camera Raw stöder din kameramodell.

Adobe Bridge läser raw-filer med hjälp av Camera Raw-plugin-programmet för Photoshop. Detta plugin-program installeras automatiskt när du installerar Adobe Bridge.

Sök efter din kameramodell i Camera Raw-plugin-program | Kameramodeller som stöds.

• Om din kamera är listad i dokumentet ska du fortsätta med åtgärderna i detta dokument.
  • Om din kamera inte är med i listan, stöds den inte. Kontrollera Camera Raw-plugin-program | Kameramodeller som stöds då och då för att se om Camera Raw-plugin-programmet har uppdaterats med stöd för din kamera.
Verifiera att din version av Bridge stöder versionen av Camera Raw-plugin-programmet som krävs. Kontrollera Camera Raw-kompatibla Adobe-program

2. (Mac OS) Verifiera att programmet Adobe Bridge är i rätt mapp.

1. I Finder, gå till en av följande platser, beroende på vilken version av Adobe Bridge som du använder:
  • /Applications/Adobe Bridge CC/
  • /Applications/Adobe Bridge CS6/
  1. Om Adobe Bridge CC, CS6, programfilen inte finns i mappen ska du leta upp den och dra den till rätt undermapp i Applications.

Tips: Om du har en Adobe Bridge-ikon på skrivbordet ska du se till att det är ett alias och inte en kopia av den faktiska programfilen.

3. Rensa cacheminnet.

När du rensar cacheminnet tas tidigare lagrad miniatyrbildsinformation för alla mappar bort. Även etiketter, klassificeringar och rotationsinställningar för skrivskyddade filer eller filformat som inte har XMP-stöd raderas. (Skrivskyddade filer innefattar låsta filer och filer på en cd, till exempel.)

1. Öppna Adobe Bridge.
  2. Välj Adobe Bridge > Inställningar > Cacheminne (Mac OS) eller Redigera > Inställningar > Cacheminne (Windows).
  3. Klicka på Rensa cacheminne och klicka sedan på OK.

4. Gå till en mapp som innehåller camera raw-filer. Adobe Bridge skapar nya miniatyrbilder.

4. Installera de senaste uppdateringarna för Adobe Bridge och Camera Raw-plugin-programmet.

Om problemet kvarstår efter att du har rensat cacheminnet ska du kontrollera du att du använder den senaste uppdateringen av din version av Adobe Bridge. Kontrollera också att du har den senaste versionen av Camera Raw-plugin-programmet.

Tips: För att se vilken version av Camera Raw som är installerad väljer du Bridge > Camera Raw-inställningar (Mac OS) eller Redigera > Camera Raw-inställningar (Windows). Versionsnumret visas i namnlisten i inställningarnas dialogruta.

1. Öppna Adobe Bridge.
  2. Välj Hjälp > Uppdateringar.
  3. Installera alla tillgängliga uppdateringar för Adobe Bridge och Camera Raw-plugin-programmet.
Senaste versionen av Adobe Bridge Senaste versionen av Camera Raw
Adobe Bridge CC (6.0) Camera Raw 8.1
Adobe Bridge CS6 (5.0.2) Camera Raw 8.1
  1. Om camera raw-förhandsvisningar fortfarande visas som allmänna ikoner efter att du har installerat de senaste uppdateringarna för Adobe Bridge och Camera Raw ska du rensa cacheminnet igen.

5. Ta bort dubbla instanser av Camera Raw-plugin-programmet.

Om problemet kvarstår efter att du har installerat den senaste uppdateringen av Camera Raw-plugin-programmet (eller om menyobjektet för Camera Raw-inställningarna inte är tillgängligt) ska du ta bort alla extra instanser av Camera Raw-plugin-programmet.

1. Gå till mappen Filformat för din version av Adobe Bridge och ditt OS:
Adobe Bridge-version Mac OS 32-bitars Windows 64-bitars Windows*
CC /Bibliotek/Programsupport/Adobe/Plugin-program/CC/Filformat C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CC\File Formats C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CC\File Formats (för 32-bitarsmappar) och C:\Program Files \Common Files\Adobe\Plug-Ins\CC\File Formats (för 64-bitarsmappar)
CS6 /Bibliotek/Programsupport/Adobe/Plugin-program/CS6/Filformat C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS6\File Formats C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS6\File Formats (för 32-bitarsmappar) och C:\Program Files \Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS6\File Formats (för 64-bitarsmappar)

* För Adobe Bridge CS4 och senare 64-bitarsversioner av Windows, förväntas två versioner av Camera Raw-plugin-programmet. Adobe Bridge använder 32-bitarsversionen och Photoshop använder 64-bitarsversionen.

1. Om fler än ett Camera Raw-plugin-program är i filformatmapparna ska du ta bort alla utom den senaste versionen. Dra alla äldre instanser till papperskorgen (Mac OS/Windows).

2. Öppna Adobe Bridge för att se om Lightroom visar förhandsvisningar av raw-bilder korrekt.
  3. Om det bara finns ett Camera Raw-plugin-program i filformatmappen ska du gå till en av följande platser:
  • Mac OS: /Program/Adobe Bridge [versionsnummer]/Plug-Ins
  • 32-bitarsversioner av Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe Bridge [versionsnummer]\Plug-Ins
  • 64-bitarsversioner av Windows: C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Bridge [versionsnummer]\Plug-Ins

Tips: Om du inte vet vilken version av Windows du använder, se Fastställ om din dator kör en 32-bitars- eller en 64-bitarsversion av Windows.

1. Om det finns några instanser av Camera Raw-plugin-programmet i mappen Plug-Ins ska du dra dem till papperskorgen (Mac OS/Windows).