Nya GPU-funktioner i Photoshop CS5

GPU-funktioner i Photoshop CS4 och CS5

• Förbättrad zoom. Mjuk visning oavsett zoominställning och möjlighet att zooma en bild tillfälligt. Mer information finns i Zooma in och ut
  • Animerade övergångar för zoomning i ett steg. Zooma genom att trycka ned Ctrl+plustecknet (Windows) eller Kommando+plustecknet (Mac OS). Bilden animeras en aning mellan zoomnivåerna. Zoomen kan vara diskret.
  • Snabbrörelsepanorering. Välj Redigera > Inställningar (Windows) eller Photoshop > Inställningar (Mac OS). I panelen Allmänt väljer du Aktivera snabbrörelsepanorering. Markera sedan handverktyget och dra med fingret över bilden, som när man bläddrar på en iPhone. Bilden glider mjukt till det nya läget.
  • Rotera arbetsytan. Se Använda verktyget Rotera vy.
  • Visa bilder med icke fyrkantiga pixlar.Se Justera pixelproportioner.
  • Pixelrutnät. Vid förstoringar på över 500 % blir bildens pixelrutnät synligt automatiskt. Se Dölja pixelrutnätet.
  • Adobes färghanteringssystem (Adobe Color Engine, ACE). Färgkonvertering går snabbare eftersom det är GPU och inte CPU som utför processen.
  • Penselspetspekare. Välj Redigera > Inställningar (Windows) eller Photoshop > Inställningar (Mac OS). Välj en penselfärg för förhandsvisning i panelen Penslar. När du sedan interaktivt justerar storleken eller hårdheten på penselverktyget visar färgen för förhandsvisningen förändringen i realtid.  Se  Ändra målarverktygens storlek och hårdhet visuellt
  • 3D-axel. Se 3D-axel (Photoshop Extended).
  • 3D-ljus.Mer information finns i Inställningar för 3D-ljus.
  • 3D-accelerering

GPU-funktioner i Adobe Bridge CS4 och CS5

• Förhandsvisningspanelen
  • Förhandsvisning med helskärm
  • Granskningsläge

Se Förhandsgranska och jämföra bilder för information om dessa funktioner.

GPU/OpenGL-inställningar i Photoshop CS5

1. Gå till Redigera > Inställningar > (Windows) eller Photoshop > Inställningar > (Mac OS).
  2. Kontrollera att alternativet Aktivera OpenGL-ritning är markerat i panelen Prestanda under GPU-inställningar.
  3. Klicka på Avancerade inställningar och ange följande alternativ:
    • Läge > Grundläge Använder minst GPU-minne och aktiverar grundläggande OpenGL-funktioner.
    • Läge > Normalläge Använder mer GPU-minne och aktiverar GPU-baserad färgmatchning, tonmappning och rutblandning.
    • Läge > Avancerat läge Ger alla fördelar du får i Normalläge plus nyare OpenGL-funktioner som kan förbättra resultatet.

Obs! På Mac OS-datorer kräver avancerat läge Mac OS 10.6.x. Avancerat läge finns inte i Mac OS X 10.5.x.
    • Vertikal synkronisering Minskar rivningen genom att synkronisera bildhastigheten med bildskärmens.
    • Kantutjämningsguider och banor Gör att maskinvaran i GPU kan mjuka upp kanterna på ritade guider och banor.
  4. Specificera alternativen i Interaktiv rendering i 3D-panelen:
    • OpenGL Använder maskinvaruacceleration vid interaktion med 3D-objekt.
    • Raytracer Gör systemet långsammare men låter dig visa skuggor, reflexioner och ljusbrytningar vid interaktion med 3D-objekt.

GPU/OpenGL-inställningar i Photoshop CS4

1. Gå till Redigera > Inställningar > (Windows) eller Photoshop > Inställningar > (Mac OS).
  2. I panelen Prestanda väljer du Aktivera OpenGL-ritning under GPU-inställningar.
  3. Klicka på Avancerade inställningar och ange följande allmänna alternativ:
    • Vertikal synkronisering Minskar rivningen genom att synkronisera bildhastigheten med bildskärmens.
    • 3D-interaktionsaccelerering Ökar klickhastigheten när du arbetar med 3D-former. Om det uppstår ritproblem som korrigerar sig själva när du släpper upp musknappen ska du inaktivera det här alternativet.
    • Tvinga bilinjär interpolering Instruerar GPU att utföra högprecisionsmodellering och utjämningsfunktioner när du använder ett kort som inte stöder dessa funktioner.
  4. Ange följande avancerade ritnings- och felsökningsalternativ:

• Använd för bildvisning Dubblerar videominnet som används för att visa huvudbilden när du använder flera bilder, stora bilder eller stora 3D-modeller. Endast tillgänglig på bildskärmskort med minst 512 MB RAM-minne.
    • Sammansättning > Ingen Ingen sammansättning av bilden över schackmönstret (gör genomskinliga områden svarta)
    • Sammansättning > Linjär Ett linjärt blandningsläge som tillämpar ett sammansatt schackmönster.
    • Sammansättning > Gammakorrigerad Ett perceptuellt korrekt sätt att sammansätta bilden över schackmönstret.
    • Färgmatchning Kan användas för att undvika att visa visuella artefakter.