Med bifogade plugin-program för Mac OS och registernycklar för Windows kan du spara stora PSD- och PSB-bilder utan komprimering. Den resulterande bildstorleken är mycket större. Men att spara filen kan gå mycket fortare om du har en snabb hårddisk och tillräckligt med utrymme för större filstorlekar.

Det bifogade plugin-programmet för Mac OS och registernycklar för Windows fungerar endast med följande versioner av Photoshop:

• Photoshop CS5 (version 12.1 som har Creative Suite 5.5)
  • Photoshop CS5 (version 12.0.4 som har Creative Suite 5)

Uppdatera Photoshop CS5 till version 12.0.4

1. Öppna Photoshop.

2. Välj Hjälp > Uppdateringar och följ anvisningarna i Håll Photoshop uppdaterat.

Hämta och installera plugin-programmet på Mac OS

1. Avsluta Photoshop.
  2. Ctrl-klicka på plugin-programmet nedan och spara filen. Kom ihåg sökvägen.
  3. Efter hämtningen dubbelklickar du på filen för att packa upp plugin-programmet.
  4. Flytta filen DisallowFlateCompressionPSD.plugin till mappen Adobe Photoshop/Plugins/Extensions.
  5. Starta om Photoshop.

Hämta och installera registernycklar i Windows

Friskrivning: Dessa steg kräver att du ändrar Windows-registret som innehåller viktig information om dina system och program. Innan du ändrar registret ska du alltid göra en säkerhetskopia av det. Adobe tillhandahåller inte support för problem som orsakas av felaktiga ändringar i registret. Se dokumentationen i Windows för mer information om Windows-registret, eller kontakta Microsofts tekniska support eller datortillverkaren.

1. Avsluta Photoshop.
  2. Högerklicka på länken DisallowFlateCompressionRegKeys.zip nedan och spara filen. Kom ihåg sökvägen.
  3. Efter hämtningen dubbelklickar du på filen för att packa upp DisallowFlateCompressionRegKeys.zip.
  4. Aktivera DisallowFlateCompressedPSD genom att dubbelklicka på DisallowFlateCompressedPSD_ON_D.reg.
    • Klicka på Ja i dialogrutan för UAC (Windows User Account Control) om det är aktiverat. Om UAC inte är aktiverat klickar du på Ja i första dialogrutan (Registereditorn). Klicka sedan på OK i andra dialogrutan som bekräftar att registernyckeln har lagts till i registret.
  5. Starta om Photoshop för att visa det nya beteendet (spara stora PSD-filer utan Flate-komprimering).

1. DisallowFlateCompressedPSD inaktiveras genom att avsluta Photoshop och sedan dubbelklicka på DisallowFlateCompressedPSD_OFF.reg.
  2. Omstart av Photoshop aktiverar på nytt standardbeteendet att spara stora PSB-bilder utan Flate-komprimering.