Den här artikeln visar funktioner som inte är tillgängliga i Adobe Premiere Elements 13 och filformat som inte längre stöds.

Borttagna funktioner

Följande funktioner har tagits bort i Adobe Premiere Elements:

• DV-hämtning
  • HDV-hämtning
  • Tidsfördröjning (Stop motion-hämtning)
  • Exportera till FLV
  • Exportera till Web DVD
  • Alternativ för ansiktsbildrutor i panorera och zooma
  • Intressenivå i smart trimning

Tillfälliga lösningar för borttagna funktioner

Olika sätt att hämta DV

Följ dessa steg för att ansluta en DV-kamera och importera videoklipp till Adobe Premiere Elements:

1. Anslut DV-kameran till datorn.
  2. Klicka på Importera videoklipp i dialogrutan Spela upp automatiskt som visas när du aktiverar DV-kameran.
  3. Skriv ett namn för videofilen eller filerna i namnrutan som du skapar, importerar och sedan sparar på datorn.
  4. Välj en plats från Importera till lista där du sparar videofilerna eller klicka på Bläddra för att välja en annan plats.
  5. Om du vill avbryta importen av videoklippet före slutet av videobandet klickar du på Stopp och sedan på Ja.
  6. Klicka på Slutför.

Det importerade videoklippet sparas i Windows Fotogalleri. Mer information får du via den här länken.

Olika sätt att hämta HDV

Följ dessa steg för att ansluta en HDV-kamera och importera videoklipp till Adobe Premiere Elements:

1. Anslut HDV-kameran till datorn.
  2. Starta WLXVideoAcquireWizard från följande plats: C:\Program (x86)\Windows Live\Photo Gallery
  3. Skriv ett namn i namnrutan för videofilen som du vill importera.
  4. Välj en plats där du vill spara videofilen från Importera till lista eller klicka på Bläddra och välj en annan plats. Automatisk tillbakaspoling startar direkt.
  5. När bandet är helt tillbakaspolat startar hämtningen automatiskt.
  6. Om du vill avbryta importen av videoklippet före slutet av videobandet klickar du på Stopp och sedan på Ja.

Obs! Det går inte att hämta direkt från en HDV-kamera. Det importerade videoklippet sparas i Windows Fotogalleri. Mer information får du via den här länken.

Mac OS-HDV/DV

Följ dessa steg för att ansluta en HDV-kamera och importera videoklipp till Adobe Premiere Elements i Mac OS:

1. Anslut DV- eller HDV-kameran till datorn.
  2. Starta iMovie och använd programmet för att registrera DV/HDV.
  3. Klicka på Kamera-ikonen och välj en enhet.
  4. Välj Händelse (mapp) där du vill spara det hämtade videoklippet.
  5. Klicka på knappen Importera/hämta för att starta hämtningen.
  6. Om du vill avbryta importen av videoklippet före slutet av videobandet klickar du på Stopp.

Direktvideo kan också hämtas från iMovie.

Mer information får du via den här länken.

Filformat som inte stöds

Följande filformat stöds inte i Adobe Premiere Elements 13-versionen:

.avc, .PXR, .mkv, .flv, .MRW, .m1v, .mpe, .dib, .asx, .mpv, .avs, .DCR, .CRW, .hprj, .SRW, .kdc, .m2p, .mpa, .jpe, .RWL, .mp2, .ico, .NRW, .asf, .PEF, .264, .RAF

Hjälp från tidigare versioner

Du kan hämta en PDF-fil med hjälp för tidigare versioner från arkiv-sidan.