Felkorrigeringar i Premiere Pro CC 2015 (9.0)

Import

• MXF-filer från vissa program och enheter från tredje part har förvirrande namn i panelerna Projekt och Tidslinje.
  • MPEG 4-video med MPEG 1-ljud medför att ljud endast hörs de första sekunderna.
  • VOB-filer spelar endast upp ljud eller visar konstant meddelandet Media väntar.
  • FCP XML som innehåller UNC-sökvägar fyller i dialogen Hitta filmklipp med felaktiga sökvägar.
  • Stängda bildtextdata i vissa filer visas i andra verktyg men inte i Premiere Pro.
  • Vid importering av vissa FCP XML-filer skapas en sekvens med klipp som spelas upp i programmonitorn men inte visas i Tidslinjen.
  • Tidskod visas felaktigt i vissa MXF-filer från tredjepartsprogram.
  • MOD-filmklipp beskärs vid import.
  • Det går inte att importera RMF-filer från Canon C500.
  • Uppackade Phantom Cine-filer förefaller mörkare i Premiere Pro än i andra program.

Växande filer

• Oacceptabel prestanda under uppdatering och sammanslagning av en ökande filmängd.
  • Vissa växande filer i QuickTime uppdateras inte.
  • Videon låser sig ibland och svarstiden är dålig vid användning av JKL för att spela eller skicka en växande fil fram och tillbaka.
  • Periodiska låsningar i flera sekunder vid redigering av växande filer.

Export och rendering

• Ljudstörningar i exporterade XDCAM HD 50 MXF-filer.
  • Smart rendering av ett trimmat XDCAM EX-klipp trunkeras.
  • Exporterad XAVC-fil innehåller slumpvis en felaktig bildruta.
  • Använda förhandsvisningar fungerar inte vid export från en anpassad QuickTime ProRes-sekvens.
  • Varningsmeddelandet Fel vid kompilering av film förekommer ibland vid smart rendering och export av XDCAM HD 50.
  • Exporterade AVC-Intra-klipp känns inte igen i P2 Viewer Plus.
  • Smart rendering fungerar inte i sekvensklipp med borttagna avsnitt.
  • Hanteringsval för OMF glöms när dialogen öppnas igen.
  • Hänger sig vid export av vissa sekvenser, som till exempel Premiere Pro-projekt.
  • Exporterade ljudklipp med XML har felaktig bildhastighet.
  • Vissa exporter med endast ljud har felaktig tidskod.
  • Vissa AVC-Intra 100-filer uppdateras inte smidigt, visar felmeddelande vid export, konsoliderar och omkodar o.s.v.
  • Hänger sig när en sekvens köas till Adobe Media Encoder om det är på en annan skärm och ett klipp i sekvensen innehåller effekten Analog Delay (endast Mac OS).

AAF

• Exporterade AAF-filers innehåll länkas inte om via gruppimport i vissa tredjepartsprogram.
  • Övergången Cross Dissolve tas bort när exporterade AAF importeras till Premiere Pro eller vissa tredjepartsprogram.
  • Hastighetsändringar på videoklipp tas bort vid exportering av AAF.
  • AAF som innehåller ett stereoklipp i ett monospår blir två monospår när de öppnas i vissa tredjepartsprogram.
  • AAF-exportprestanda med kompletta filer är mycket långsammare än med OMF.
  • I vissa tredjepartsprogram visas alla klipp i AAF-export med namnet på det första klippet i spår A1 (endast Mac OS).
  • En krasch inträffar med vissa spåreffekter från tredjepart vid försök med AAF-export [endast Windows].
  • När 5.1-exporter importeras till vissa tredjepartsprogram som monoklipp är klippnamnen inkorrekta.
  • Mono AIFF- och WAV-filer exporterade i en sekvens via AAF länkas inte om automatiskt i vissa tredjepartsprogram.

XML

• Filmklipp med 47.95-bps exporteras till FCP XML som 47 bps.

EDL

• Tidskoden är felaktig i exporterad EDL i vissa filer.
  • Exporterad EDL använder millisekunder i tidkoden i stället för bildrutor.

Uppspelning och överföring

• Cross Dissolve överförs som progressiv trots att sekvensinställningen är sammanflätad .
  • Projekt med Canon XF C300-media tar bort bildrutor om filen inte har öppnats på ett tag.
  • XAVC-filer från vissa källor spelas inte upp.
  • Bildtexterna visas inte när en sekvens med 708 stängda bildtexter visas på en HD-skärm via överföring med vissa maskinvaror från tredje part.
  • Ändring av videons förskjutning ger ingen effekt med tredje part I/O-maskinvara.
  • Långsam växling fram och tillbaka resulterar i bildrutor i fel sekvens.

Ljud

• Monoklipp spelas upp ut till kanal 1 och 2 när de dras till ett adaptivt spår.
  • Ljud försvinner periodvis från sekvensklipp men inte från masterklipp.
  • Krasch inträffar när Audio Gain används på masterklipp.
  • Krasch inträffar när ljudklipp trimmas med multibandskompressor under uppspelning.
  • Monoljud som panoreras till mittenkanalen med 5.1-panoreringsverktyg läcker in i vänstra kanalen.
  • Det går inte att spela upp ljud från 2K ProRes HQ-filer.
  • Stereoklippkanaler reduceras med tre decibel när samma källkanal dirigeras till båda destinationskanalerna i dialogrutan Ljudkanaler.

Projekt

• Felaktig sortering av klipp när ett projekt visas i Media Browser.
  • Listvyns sorteringsordning i projektpanelens ikonvy uppdateras inte när listvyns sortering ändras.
  • Om en sekvens öppnas från Media Browser utan att importeras kan panelen Effect Controls tillämpa effekter på masterklipp.
  • En krasch inträffar under vissa omständigheter när hela sekvensen kopieras.
  • Hänger sig ibland när ett projekt som innehåller XDCAM-videoklipp importeras/öppnas (endast Mac OS).
  • Redigering av klippens metadata för fälten Kommentar, Klient och Varor fläckar inte ner projektet.
  • Användning av Cmd/Ctrl i ikonvy för att dra klipp till intervall medför endast att ett tomt intervall dupliceras.
  • En krasch inträffar vid kommandot Stäng andra tidslinjepaneler när flera skrivskyddade sekvenser eller källmonitorsekvenser är öppna (endast Mac OS).
  • När en sekvens dras kapslad i ett intervall från Media Browser dupliceras samtliga tillgångar.
  • När ett klipp med bara video eller ljud dras från en sekvens till projektpanelen händer ingenting.
  • Befintlig CFA-fil renderas under vissa omständigheter på delad mediacache-plats.
  • Ett projekt med två sekvenser där Warp Stabilizer har tillämpats på alla klipp tar mycket längre tid att spara. I detta fall kan programmet svara sent eller hänga sig.
  • Dynamic Media: Fältet för bildnamn kan inte användas i projektpanelens listvy.
  • Tidskoden läses/visas inte korrekt för ProRes-filer hämtade via maskinvara från tredje part.
  • Fråga som definierar ett sökintervall är skadad efter importering av ett projekt från Media Browser.
  • Vid tryckning på Escape i varningsmeddelande om överskrivning av projekt skrivs projektet över.

Projektledare och Konsolidering och omkodning

• QuickTime-filer med flera stereopar medför felaktig ljudkanalisering i sekvensen.
  • Förinställningar för omkodning av DNxHD är inte tillgängliga för 720p24/25/30.
  • Klipp med stängd bildtextning kopieras utan förvarning när förinställning av omkodning används med CC aktiverat.
  • Omkodning av klipp med enbart A/V eller ljud med enbart video som förinställning medför att ljudet omkodas.
  • Ljudförinställningar kan inte omkoda klipp med A/V eller enbart video och panelen Händelser listar endast att det inte överensstämmer med bildrutestorleken.
  • Konsolidering och omkodning med MPEG-förinställning utan multiplexering medför ett okänt fel.
  • Konsolidering och omkodning varnar inte användare av offline-material.
  • Om inga sekvenser markeras kopieras inte oanvända klipp med "Uteslut oanvända klipp" inaktiverat.
  • En multicam-källsekvens som inte finns i den omkodade sekvensen finns i det omkodade projektet.
  • Flera användningar av samma klipp, med Rörelse tillämpat på ett och Matcha: Sekvensen, omkodas separat.
  • Inga peak-filer skapas om det omkodade projektet öppnas utan att avsluta Premiere Pro först.
  • Överlappning av klipp, med Begränsa trimning till gränser för underklipp aktiverat, medför att varje underklipp omkodas som ett separat klipp.
  • Projektledaren Sekvens visar listor i fel sekvenser och tillhandahåller inget sätt att sortera.
  • Med Begränsa trimning till gränser för underklipp aktiverat visar underklipp fel videobildruta när det öppnas i källmonitorn efter Konsolidering och omkodning.
  • Omkodade projektet innehåller hänvisningar till Rendera och ersätt klipp, men det ursprungliga klippet ingår inte i mappen Omkodat med Uteslut oanvända klipp aktiverat.
  • Vid användning av endast ljud från en A/V-fil omkodar Konsolidering och omkodning till MXF till A/V utan förvarning.
  • Ändringar på Invertera hastighet medför ett klipp i omkodat projekt med otillräcklig media.

Rendera och ersätt

• Rendera och ersätt på ett klipp tolkat som 15 bps resulterar i ett frys bildrutan/svart-klipp i följd.
  • Trimmat i punkter ignoreras vid användning av Rendera och ersätt på invertera hastighet-media.
  • Rendera och ersätta källklipp placeras i ett Återställt klipp-intervall i ett nytt projekt som skapats genom att exportera Markering som Premiere-projekt.

Sammansatta klipp

• Sammansatt klipp har ingen miniatyrbild i projektpanelens listvy.

Underklipp

• Media rör sig på underklipp i källmonitorn vid byte från hårt till mjukt underklipp.
  • Underklippets ljudvågform i källmonitorn visas inte korrekt när hastigheten inverteras.

Redigering och sekvens

• Hänger sig ibland i flera minuter när titlar öppnas från projektpanelen.
  • Vid klistring av kopierat sekvensinnehåll klistras under vissa omständigheter fel ljud.
  • En krasch inträffar vid knuffning av ett ljudklipp under uppspelning.
  • Vissa XDCAM QuickTime-referensfilmer förlorar ljudsynk under uppspelning.
  • Hänger sig ibland vid kopiering av olika typer av ljudklipp (t.ex. stereo och mono).
  • Fryser när klipp flyttas upp och ner i spåren under uppspelning.
  • Med kapslingsalternativet angett som "infoga som enskilda klipp" försvinner klippeffekter när flera sekvenser dras till en sekvens.
  • Uppåtpilen navigerar inte till början av sekvensen.
  • Hänger sig vid trimning under uppspelning.
  • Fel gult fält renderar status på XDCAM 422 HD 25i PAL-sekvensen med matchande innehåll.
  • En krasch inträffar när ett klipp dras vertikalt till ett annat spår genom att använda mushjulet för att rulla uppåt/nedåt.
  • Matcha bildruta matchar inte tillbaka korrekt till masterklippet från Håll kvar bildruta eller ett Håll kvar bildruta-segment.

Multicam

• Vågformer visas inte för en kapslad multicam-källsekvens som innehåller enstaka monokällklipp och som skapades med alternativet Switch Audio.
  • Ljud hackar vid försök att spela upp multicam-klipp med 28–32 ljudkanaler med ljud mappat till mono.
  • Multicam-visning flimrar vid redigering och under pausning.
  • Multicam-markeringen och den sammansatta delen av multicam-vy överensstämmer inte om en hastighetsändring tillämpas på ett multicam-klipp med källklipp som inte börjar vid tiden noll.
  • Opacitetsmask försvinner när en multicam-sekvens sammansätts.
  • Programmonitor flimrar vid trimning i multicam-läge (2-up trim display) när källklipp inte startar vid tiden noll (endast GPU).
  • Redigering av en multicam-sekvens kan medföra att ljudvågformen efter redigeringspunkten planar ut och därefter beter sig konstigt vid zoomning/rullning av tidslinjen .

Markörer

• Det går inte att redigera en markör på ett klipp med en hastighetsändring genom att åter trycka på genvägen Lägg till markör.
  • En krasch inträffar vid rullning med mushjulet i panelen Markörer med sekvensmarkörer inlästa och en redigering väntande i ett kommentarfält.
  • Ersätt klipp läser inte in det nya klippet i panelen Markörer, vilket resulterar i odefinierade tillstånd beträffande var eventuella markörändringar sparas.
  • När flera klipp- eller sekvensmarkörer flyttas går det att flytta en del av dem till före början eller efter slutet av klippet/sekvensen.

Effekter and övergångar

• En krasch inträffar vid ändring av Riktad oskärpa under uppspelning (OpenCL).
  • Hänger sig när Loudness Radar-mätarens Target Loudness-parameter justeras under loop-uppspelning.
  • En krasch inträffar när ett klipp renderas med vissa tredjepartseffekter.
  • Nivåer och färgbalanseffekter som tillämpas på Sony F55-videoklipp medför ett undantag på lägsta nivå.
  • Fel bildruta visas ibland i vissa effektredigerare från tredje part.
  • Loudness Radar-mätarens Target Loudness-parameterenheter anges alltid som LKFS i Audio Track Mixer och Tidslinjens funktionsbeskrivning oavsett parameterinställningen för Loudness Unit.
  • En krasch inträffar vid rendering av en sekvens som innehåller ett klipp med två tillämpade effekter som har temporära parametrar.
  • Hänger sig när ett projekt stängs samtidigt som en sekvens med vissa ljudeffekter spelas upp (endast Mac).
  • Med vissa tredjepartsövergångar går det inte att ändra inställningar när en övergång har kopierats och klistrats in.
  • Warp Stabilizer skapar många svarta bildrutor efter rendering.

Masker och spårning

• Fx-emblemet ändrar inte färg med tillämpad opacitetsmask.
  • En krasch inträffar vid gruppmarkering av flera Bezier-kontrollpunkter på en effektmask och Ctrl + klick på en annan maskkontrollpunkt.

GPU

• Uppspelning hackar med sammanflätade sekvenser när GPU är aktiverat och video spelas upp och ut till en annan bildskärm via Överföring.
  • Feltolkning av alfakanal med GPU-återgivning.
  • Fel pixelblandning i icke-linjärt färgläge vid användning av GPU-rendering
  • Dåliga bildrutekanter med linjär och icke-linjär sammansättning med modifierad Skala/Position [endast GPU].

Användargränssnitt and arbetsytor

• På vissa datorer öppnas fönstret Exportinställningar ovanligt sent. Programmet verkar hänga sig (endast Mac).
  • Programmonitor återställs inte när egenskaperna hos en HD-sekvens redigeras till SD.
  • Ljudvågformen försvinner vid avancering genom en sekvens med tidskodens aktiva text.
  • Inmatning av tangentbordskommandon i snabb följd medför förlorade kommandon.
  • Klickning på en visningstriangel i kortkommandon öppnar inte automatiskt menyn.
  • Storleken på dialogrutan Kortkommandon är oförändrad men inte dess position. Detta medför att den kan sträcka sig utanför skärmen när den öppnas på nytt.
  • Metadatans panel blinkar och användargränssnittet blir trögt när endast ett spår används i en 16-kanals sekvens.
  • Det sista bildrutenumret skymmer listrutan Välj zoomnivå när ett klipp dras till en sekvens.
  • När flera tidslinjer är öppna i två eller flera panelgrupper växlar genvägen Tidslinjer mellan bara två av dem.

Samverkan

• Ändringar i inställningarna för After Effects-textmallens komposition i After Effects känns inte igen.
  • Extremt långsam rendering av Dynamic Link-kompositioner när After Effects är öppet.

Prestanda

• Dålig uppspelningsprestanda av XDCAM HD.