Felsökning & hjälp

Ladda ner och installera

Du kan hämta alla Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe-ID och lösenord för att slutföra nedladdningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program.

För lösningar på felet ”kunde inte installera”, se Fel: ”Kunde inte installera” Creative Clouds program för stationära datorer. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Ja! Du kan hämta utvärderingsversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe-ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Lär dig hämta och installera Creative Cloud-testversion.

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Du kan installera Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera ett Creative Cloud-program på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord. Där klickar du på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. Har du glömt lösenordet? Lär dig hur du kan återställa och ändra det.

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Läs Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes prenumerationsvillkor.

Molntjänster

Creative Cloud för stationära datorer är en central plats för att hantera alla de program och tjänster som ingår i ditt Creative Cloud-medlemskap. Lär dig hur du kan hämta program, dela filer, hitta bilder och mycket mer.

Ditt Creative Cloud-konto innehåller online-lagringsutrymme som ger dig åtkomst till dina filer på alla enheter och datorer. Se den här utbildningen för att lära dig mer om hur du delar och lagrar innehåll. Om du vill se hur mycket lagringsutrymme som du har, se Bläddra, synkronisera och hantera resurser.

Creative Cloud-bibliotek gör det möjligt för dig att få tillgång till, organisera och dela kreativa resurser. Lär dig hur i den här korta självstudiekursen, Hantera resurser med Creative Cloud-bibliotek. För mer information, se Creative Cloud-bibliotek.

Lär dig hur man lägger till teckensnitt från tjänsten Adobe Fonts så att de är tillgängliga i alla dina Creative Cloud-program.

Creative Cloud-medlemmar (förutom kunder med Photography-planer) kan hämta upp till 500 kostnadsfria resurser varje månad. Du kan välja ur ett urval av royaltyfri vektorgrafik, ikoner, mönster, gränssnittskit och mycket mer. För mer information, se Creative Cloud Market.

Utbildning, team och företag

Gå till Lös in ditt Creative Cloud-medlemskap och följ instruktionerna för att logga in på (eller skapa) ditt Adobe-konto och för att lösa in ditt köp. För mer information, se Serienummer, inlösenkoder och produktkoder | Student & Teacher Editions.

Prova några av dessa snabba självstudiekurser, skapade särskilt för studenter, för att snabbat komma igång med din inlärning.

Se sidan Lär dig mer om och support för företag för dokumentation, verktyg, uppdateringar, support och mycket mer.

Se Creative Cloud för team (slutanvändare) för att lära dig hur man laddar ner och installerar sin första app, använda Creative Clouds program för stationära datorer med mera. För att få hjälp med att administrera Creative Cloud för team, se Creative Cloud för team (administratörer).

Vanliga problem

Använd verktyget Limited Access Repair om du får felmeddelandet ”Du kan ha begränsad åtkomst till Adobes program eller tjänster.”

Från och med versionen från juni 2016 använder Creative Cloud-program numera Visual C++ 2015-körningar från Microsoft. Den här ändringen kan kräva att du installerar uppdateringar till ditt Windows-operativsystem.

Du måste logga in på ditt konto regelbundet som validering för licensen, var 30:e dag för månadsabonnenter och var 99:e dag för årsabonnenter. Du måste även logga in när du hämtar eller uppdaterar Creative Cloud-program. Mer information finns i Aktivera och inaktivera Adobe Creative Cloud-program.

Om din app visar ett roterande hjul eller en tom vit skärm, testa lösningarna i denna artikel för att lösa problemet.

Om du avinstallerar skrivbordsappen Creative Cloud och installerar om den som en del av en felsökning kan Bibliotekspanelen i skrivbordsappen Creative Cloud sluta fungera. Följ rådet i den här artikeln för att lösa problemet.