Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Du kan ladda ner Illustrator från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program.

Se lösningar till felet ”det gick inte att installera” fel: ”Misslyckades för att installera ”Skrivbordsprogrammet Creative cloud. Lösa andra hämta, installera installation och uppdatering, nedladdningen och felsökningsguiden.

Ja! Du kan hämta testversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en testversion. Lär dig Ladda ned och installera Creative Cloud-testversion.

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Du kan installera Illustrator och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord.  Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. Har du glömt lösenordet? Lär dig hur du kan återställa och ändra det.

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Läs Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och förstå Adobes prenumerationsvillkor.

Vanliga uppgifter

Du ställer in alternativen för att bädda in teckensnitt, bilder och annan information efter att ha valt Arkiv > Spara som eller Arkiv > Spara kopia. Alternativen varierar beroende på det filformat du väljer. Lär dig mer om hur du sparar teckningar.

Den här självstudiekursen visar dig hur du skapar en anpassad logotyp med vektorbaserad grafik.

Lär dig hur du visar och ändrar genomskinlighet i det här dokumentet som tar upp genomskinlighet och blandningslägen.

I Illustrator finns det flera olika metoder för att skära ut, dela upp och reducera objekt, inklusive skalpell- och saxverktyget.

I illustrator används masker istället för beskärning för att dölja delar av bilder. Lär dig hur du använder och redigerar urklippsmasker.

Prestanda

I menyraden, klicka på ikonen GPU-prestanda och välj GPU-prestanda. Läs mer om GPU-prestanda.

Prova följande för att optimera Illustrator-prestanda på Windows eller Mac OS X.

Kraschar

Ja! Med Illustrators automatiska dataåterställning kan du som tur är förmodligen återställa det mesta av ditt arbete - även om du inte har sparat filen nyligen.

Det finns många olika orsaker till att Illustrator kraschar när det startar. Du kan behöva uppdatera drivrutinen till den inmatade enheten.

Community

Delta i konversationen.

Populära underforum till Illustrator